Вибрации във волана на свободна скорост!

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Dizel_fen
Автомобил:
Двигател:

Вибрации във волана на свободна скорост!

Мнениеот Dizel_fen » Вто 22 сеп 2009 20:08

Здравейте колеги :bowdown ! За втори път пускам тема в този раздел-в първата ме направихте на нищо,но критиката е полезна.
Така -към проблема! След като центровах помпата,смених цялата предница,лагерите на 4-те колела,всички семеринги на скоростната кутия-теча е спрян !Смених и Кормилната рейка,съеденителя и всички бушони,уплатних корите,коланите се връщат,спря да хвърля от щеката след почистване на няква цедка на картера и т.н. Всичко което дадох по ремонти е 1200 лв,изключително съм доволен от поведението на автомобила-Polo 1.9d AEF мотор 64 hp.Но се появяват едни силни вибрации във волана при свободна скорост,независимо дали съм в движение ли не.Аз първо си мислех дали не са ниски обороти,но са 1000 като загрее.Инак като запаля са 950 и се покачват докато загрее,дали не е някакъв тампон ,но пък се появяват и във педала! така ,че не искам да си мисля ,че са от гадната помпа Lukas.Защо като включа на скорост вибрациите изчезват.Примерно като влизам в кръстовище минавам от 3 на 2-ра и докато съеденителя смени втора все едно бачкам с Ударна бормашина и пробивам панелка :screwy

Потребителски аватар
murkata
Автомобил:
Двигател:

Re: Вибрации във волана на свободна скорост!

Мнениеот murkata » Вто 22 сеп 2009 20:38

аз се сещам само за тампони защото като имах голф 2 имах сащия проблем много работи сменях и правих защото майстори ми казаха че са здрави тампоните.смениха ми само единия щото не бил фред обаче проблема не се оправи.накрая смених сичките и проблема си изчезна а иначе преди това имах чувство че сам в комбайна с тея вибрации.
при мен това беше и помогна обаче за теб немога да гарантирам за да не те насоча в погрешна посока но имай го предвид
нека и др колеги да кажат ако са се сбласквали с този проблем

Потребителски аватар
intatto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот intatto » Вто 22 сеп 2009 20:43

аз казвам съединител

Потребителски аватар
murkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот murkata » Вто 22 сеп 2009 20:54

и това е вазможно
други мнения

Потребителски аватар
Dizel_fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dizel_fen » Вто 22 сеп 2009 21:47

intatto написа:аз казвам съединител

Ми аз го смених ,но само феродовият диск-Закс 130 лева дадох,другото казаха било наред-маховик,пружини,лагер били сменяни от предишният собственик.Педала беше много твърд,а сега е много мек-като перце ,но пък отделя много горе.дали е възможно само да са ми пипнали жилото и да са ме излъгали че е сменен и да вибрира от триенето в маховика.Щото не ми показаха старият феродов диск! Мошенници има на всякаде :beat_butt2

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Вто 22 сеп 2009 22:08

опа още един за тампони,каквото ти казах преди няколко дни mhihi май на там отиват работите :beer

Потребителски аватар
Gal
Автомобил: МК7
Двигател: DCYA 2018

Мнениеот Gal » Вто 22 сеп 2009 22:16

хубаво е като правиш съединител да сменяш ВСИЧКО :)за да не ти се налага да повтаряш съвсем скоро упражнението
само вибрира, или има и звукови ефекти?

Потребителски аватар
Dizel_fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dizel_fen » Сря 23 сеп 2009 18:55

Само вибрира засега,няма шумове други! Тайно се надявах Оборотите да са ниски ,та да се размина с плащане !

Потребителски аватар
enigma79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Пет 25 сеп 2009 11:57

Dizel_fen написа:Само вибрира засега,няма шумове други! Тайно се надявах Оборотите да са ниски ,та да се размина с плащане !

Абе радвай се на колата,качвай жената на капака mhihi ,дай малко повече газ,задасе клати повече колата,и газ на жената :063: хем имаш музика на дизел,хем не правиш излишни движения :063това не показвай на женати да неме замерва с нещо тежко следващия път,като ме види mhihi

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xalerrelax » Пет 25 сеп 2009 12:11

enigma79 написа:
Dizel_fen написа:Само вибрира засега,няма шумове други! Тайно се надявах Оборотите да са ниски ,та да се размина с плащане !

Абе радвай се на колата,качвай жената на капака mhihi ,дай малко повече газ,задасе клати повече колата,и газ на жената :063: хем имаш музика на дизел,хем не правиш излишни движения :063това не показвай на женати да неме замерва с нещо тежко следващия път,като ме види mhihi

енигма ти батко си мега спамера стига си пълнил темите на хората с спаммм
по темата-също съм имал проблем на двойка само че с бензинов мотор с тампоните,на сегашната тройка имах проблем(пак с вибрации) с масления тампон този който е на кутията,смених го и се оправи
надявам се да съм ти бил полезен

Потребителски аватар
enigma79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Пет 25 сеп 2009 14:21

xalerrelax написа:
enigma79 написа:

енигма ти батко си мега спамера стига си пълнил темите на хората с спаммм
по темата-също съм имал проблем на двойка само че с бензинов мотор с тампоните,на сегашната тройка имах проблем(пак с вибрации) с масления тампон този който е на кутията,смених го и се оправи
надявам се да съм ти бил полезен

колега извинявай много,но с дизел фен се познавам лично,това си беше закачка от моя страна като приятели,помагал мие на мен както и аз на него,ако той се засегне от написаното аз лично щесе извиня,за бъдеще ако имаш нещо към мен се обръщай на лс :horror:

Потребителски аватар
Dizel_fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dizel_fen » Съб 26 сеп 2009 14:37

За масленият тампон-ще го погледна и ще пиша! Да изключвам ли ГНП-то като вероятен проблем.Маи всички към тампони клоните.Еми ще ги сменя пустите му тампони само да не вибрира.А като са нови и пак ще са твърди -няма ли да вибрира?

Потребителски аватар
The^Maniac
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The^Maniac » Съб 26 сеп 2009 15:25

Здравей колега,

Проблема с вибрациите е много неприятен. Аз също го имам. Миналата година изписахме цяла тема - http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=24&t=82263&hilit=%D0%B2%D0%B8%D0%B1%D1%80%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%B8&start=135

Това, което постихнах като резултат можеш да откриеш на 10-та страница.

Успех!

Потребителски аватар
Dizel_fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dizel_fen » Съб 26 сеп 2009 16:03

Благодаря Тhe^Maniac,ще погледна тези всички неща,които си сменил.Напоследък ми свири много пистовият ремък -от 4 дена насам свири та не се трае при потегляне.Но и преди да почне да свири пак имах вибрации.Ни интересното е ,че като подам малко газ и задържа -тоест оборотите се вдигнат от 1000 на 1050 и вибрирането изчезва и волана заспива :dontknow:

malic
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот malic » Пон 28 сеп 2009 18:27

и при мен е същият проблем като ми стоят в норма оборитете към 850-900 се тресе яко волана, дам ли малко газ да мина 1000 и всичко се оправя. ако имаш напредък и ако си сменил евентуално тези тампони дай някво инфо.

Върни се в “Дизелови агрегати”