Светещ ABS и ръчна ?

Семеен или работен автомобил - вановете на Volkswagen се радват на особен интерес
sandista
Автомобил:
Двигател:

Светещ ABS и ръчна ?

Мнениеот sandista » Сря 23 сеп 2009 9:41

Проблема е на Шаран 98-ма 2.0и 115 коня. От известно време ми свети ръчната и ABS-а. Ту се оправя , ту светва. От къкво може да е това ? Някой датчик, връзки ?

Предварително благодаря на отзовалите се !

Поздрави!

Потребителски аватар
vaso18
T.N.T.
Автомобил:
Двигател:

Re: Светещ ABS и ръчна ?

Мнениеот vaso18 » Сря 23 сеп 2009 18:43

колега да не би да нямаш накладки или датчика нещо да има проблем

Потребителски аватар
Patko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Patko » Сря 23 сеп 2009 18:50

ако има скъсан кабел със сигурност ще ти показва така,
огледай предните защото най-често те се късат,
ако не се вижда нищо с просто око по-добре отиди в сервис да ти прочетат грешката, поне няма да се луташ
ако ти се играе аз имам две уредчета който не винаги успяват да се вържат, звънни да се разберем 0883 326806
успех

Потребителски аватар
kikata
Автомобил: vw passat b6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kikata » Чет 24 сеп 2009 19:32

И аз съм с подобен проблем на голф 4, 99 год. светят ръчната и АБС лампата и също като на колегата ту светва, и АБС-а не работи, ту загасва, и си функционира нормално.Закачихме я на vag-com и показва ниско напрежение в помпата. Какво да правя

Потребителски аватар
Rado_Cobain
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rado_Cobain » Чет 24 сеп 2009 19:39

колеги и на мен ми светваше ръчната понеже аз ABS нямам и се оказа, че ми е малко спирачната течност проверете си я :)

Потребителски аватар
kikata
Автомобил: vw passat b6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kikata » Чет 24 сеп 2009 22:15

А каква е вероятността да е от някои датчик или кабел, както каза колегата отгоре, иначе задължително ше си проверя спирачата течност.

Потребителски аватар
sinan81
Автомобил: VW Vento
Двигател: 1.8 ABS

Мнениеот sinan81 » Сря 30 сеп 2009 16:52

а от кьде мога да намеря букса за абс датчик

Потребителски аватар
sinan81
Автомобил: VW Vento
Двигател: 1.8 ABS

Мнениеот sinan81 » Сря 30 сеп 2009 16:54

продават ли се някъде

Потребителски аватар
shockhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shockhead » Сря 30 сеп 2009 17:00

Мисля, че проблема с паралелното светене на двете лампи е въздушна възглавница в спирачната система. Обезвъздушете!!!

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Сря 30 сеп 2009 18:42

Паралелното светене е и от неработещи поне 2 датчика. При един свети само лампата за АБС-а.

Потребителски аватар
sharan_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sharan_1 » Пон 05 окт 2009 16:14

При мен светеше лампата ан АБС. Вагкома каза: датчик АБС предно дясно колело. В сервиза се оказа, че е прекъснат кабела на датчика, точно където влиза в каросерията. Момчето каза да го имам предвид за другото колело.

mom4i7
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mom4i7 » Съб 17 апр 2010 8:32

колеги четете внимателно пише че несвети постоянно значи може да не е прекъснат датчик трябва да се качи на диагности каколега пиши ако го оправиш :bowdown

Потребителски аватар
vlladii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vlladii » Нед 29 май 2011 22:01

Колега пиша ти във връзка с ABS са, днес се справих с ремонта на един неработещ ABS
на един колега от форума.При него симптомите бяха постоянно мигаща лампа на ABS са и удивителната за ръчната и неработещ съответно ABS. Също така не се свързваше и диагностичния кабел към ABS-са.Оказа се прекъснатите жички в електронния блок на ABS-са. Свалих му електронния модул разлепих капачето което покрива електрониката запойх жичките с необходимата техника която е нужна защото не със всеки поялник става, занимавам се с електроника това работя затова имам и техниката, да подчертая много трудно се запоява а и до скъсаните жички има и много финни с който трябва да се внимава, много лесно може да се скъсат.Ако са такива и твойте синмптоми за неработещ ABS и неможеш да го отремонтираш сам пиши едно лично ще се разберем нещо и ще го опрайм.

Bat Vili
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bat Vili » Вто 14 юни 2011 22:08

vlladii написа:Колега пиша ти във връзка с ABS са, днес се справих с ремонта на един неработещ ABS
на един колега от форума.При него симптомите бяха постоянно мигаща лампа на ABS са и удивителната за ръчната и неработещ съответно ABS. Също така не се свързваше и диагностичния кабел към ABS-са.Оказа се прекъснатите жички в електронния блок на ABS-са. Свалих му електронния модул разлепих капачето което покрива електрониката запойх жичките с необходимата техника която е нужна защото не със всеки поялник става, занимавам се с електроника това работя затова имам и техниката, да подчертая много трудно се запоява а и до скъсаните жички има и много финни с който трябва да се внимава, много лесно може да се скъсат.Ако са такива и твойте синмптоми за неработещ ABS и неможеш да го отремонтираш сам пиши едно лично ще се разберем нещо и ще го опрайм.

Браво приятел хората затова взимат по200-300лв. А ти? Сигурен ли си че още искаш да си даваш занаята?

---------------------------------------------
Нарочно го оставям, да го видите всички! :evil:
Честно - с мъка се сдържах да не му набия БАНана веднага!
И аз, и Иван му НЕодобрихме достатъчно количества мнения, дето напиняше да дава координати на сервизи
А това му отговорих:
radotom написа:Заглавие: Светещ ABS и ръчна ?
Бат Вили, хмм.. ако не си забелязал - намираш се в технически форум.
Това е едно такова странно място, дето е направено хората да могат да обменят знания, информация и начини да се справят с проблемите по колите си сами или с помощта на приятели.
Ако смяташ да оставаш в този форум - постарай се да не говориш в трето лице за сервиза ти, гледай да не се напрягаш прекалено много да 'даваш координати' и недей пита кой колко взел, за да оправи на някого нещо.
Аз лично в повечето случаи вземам едно кафе... като в 90% от случаите си го и плащам :lol:
Ако не смяташ да оставаш във форума - прав ти път!
И без това целта му е точно такива като тебе, дето се грижат 'да си пазят занаята', да измрат гладни! :evil:

Моля, не ми отговаряй!

radotom

Bat Vili
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bat Vili » Пет 09 сеп 2011 20:37

Извинете :( :( :( :cry: :cry: :cry:
Прикачени файлове
Image052.jpg
Image052.jpg (16.21 KиБ) Видяна 3849 пъти

Върни се в “Sharan, Touran & Caddy”