Golf 4 1.6 или 1.6 16v
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Golf 4 1.6 или 1.6 16v
Моя AKL с дата на производство 17.09.1998 е с кутия DLP
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Haralampi написа:До колкото знам всички 1.6 SR са с DUU или DUW ....
DUW я слагат на 1.4. Общото и с DUU е само първа и втора предавка. Трета, четвърта, пета и диференциала са с други предавателни числа.
Мутирахме един AKL с такава и после не можахме да го познаем. Стана баси осата.
- Batmirko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
AKL
+ малък данък
- проблеми със скоростите (при мен леко 2ра не трае рязко сменяне, сменях масло+добавка= нищо)
- висок разход, магистрала 120км/h = 8~9л., градско 11~13л (в зависимост от задръстванията)
+ малък данък
- проблеми със скоростите (при мен леко 2ра не трае рязко сменяне, сменях масло+добавка= нищо)
- висок разход, магистрала 120км/h = 8~9л., градско 11~13л (в зависимост от задръстванията)
- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
на теб може толкова да ти гори,на мен не.Свали по 2 литра и от двете и ще видиш моя разход. Колегата с ефекта на костенурката нищо не казва-гледал ли е колички харесал ли е вече нещо........
- Burner_inc
- Автомобил: Touran Kawasaki Versys 1000
- Двигател: BLS 2009
hitman0013 написа:на теб може толкова да ти гори,на мен не.Свали по 2 литра и от двете и ще видиш моя разход. Колегата с ефекта на костенурката нищо не казва-гледал ли е колички харесал ли е вече нещо........
Извънградския и на мен ми се вижда големичък, но градския под 10 никой не може да ме убеди, че може да падне
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Burner_inc написа:Извънградския и на мен ми се вижда големичък, но градския под 10 никой не може да ме убеди, че може да падне
Aз мога! Айде да идем да повъртим малко "градско" в Габрово искаш ли

P.s. Рекорда ми за градски разход е 6.5 и то в 350 000-ден град

В София обаче - само вечерно/нощно време или между коледа и нова година, когато всички "софиянци" си отидат по селата...

Макар че като се замисля уиикенда например си ми пада и под 10 в София!
- Burner_inc
Haralampi написа:Burner_inc написа:Извънградския и на мен ми се вижда големичък, но градския под 10 никой не може да ме убеди, че може да падне
Aз мога! Айде да идем да повъртим малко "градско" в Габрово искаш ли
P.s. Рекорда ми за градски разход е 6.5 и то в 350 000-ден град
В София обаче - само вечерно/нощно време или между коледа и нова година, когато всички "софиянци" си отидат по селата...
Макар че като се замисля уиикенда например си ми пада и под 10 в София!
Е ти знаеш какво градско имам предвид, иначе днес както беше празно цял ден си джиткам на 5.2, но това не е нормално градско
- Batmirko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не са ми познати тези разходи колеги, за един месец дадох 100лв за диагностики без резултат - казват ми нищо не откриваме, Бош, клубният техник в ПЛД, на ВАГ е перфектна... в бош искат евентуално напасване на клапани, но от там неможело да дава такива отклонения от 1-2л, ако ДА трябва да не върви (няма компресия) а тя си върви доволно...
Момента е много тънък с преразхода, съгласете се че не мога да сменя всичко по колата за да разбера откъде идва проблема...
Момента е много тънък с преразхода, съгласете се че не мога да сменя всичко по колата за да разбера откъде идва проблема...
- Burner_inc
трябва да се изкажат колегите с 1.6-ците, моя е тди
- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
Burner_inc написа:hitman0013 написа:на теб може толкова да ти гори,на мен не.Свали по 2 литра и от двете и ще видиш моя разход. Колегата с ефекта на костенурката нищо не казва-гледал ли е колички харесал ли е вече нещо........
Извънградския и на мен ми се вижда големичък, но градския под 10 никой не може да ме убеди, че може да падне
Еми ела да видиш как правя 8.2-8.4 по цариградско, до мол-овете, до арена, вечер до някое заведение и така. Както неведнъж е ставало дума от градско до градско има огромна разлика
- Burner_inc
maxpayne написа:Burner_inc написа:hitman0013 написа:на теб може толкова да ти гори,на мен не.Свали по 2 литра и от двете и ще видиш моя разход. Колегата с ефекта на костенурката нищо не казва-гледал ли е колички харесал ли е вече нещо........
Еми ела да видиш как правя 8.2-8.4 по цариградско, до мол-овете, до арена, вечер до някое заведение и така. Както неведнъж е ставало дума от градско до градско има огромна разлика
При идеални условия може и да ги направиш евентуално, но не винаги пътуването е по цариградско или вечер(където аз карам на разход 5-5.5). Я кажи какво става с разхода в големия трафик?
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Burner_inc написа:maxpayne написа:Burner_inc написа:hitman0013 написа:на теб може толкова да ти гори,на мен не.Свали по 2 литра и от двете и ще видиш моя разход. Колегата с ефекта на костенурката нищо не казва-гледал ли е колички харесал ли е вече нещо........
При идеални условия може и да ги направиш евентуално, но не винаги пътуването е по цариградско или вечер(където аз карам на разход 5-5.5). Я кажи какво става с разхода в големия трафик?
По курса по който аз си пътувам до работа и обратно Борово-НДК ми дава 13-13,5 през лятото... зимата незнам какво би било, добрече не е моя колата и ми я дават с бензин

- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
В София в работна седмица - 10 - 13. Над 13 май не съм го виждал, обикновено играе в интервала 11-12.
Цариградско и/или вечер ми е падало и до 5.
Пътувам общо взето по маршрута на колегата hooligan_sk - от малко по-високо, до малко по-натам
)
Пътувам общо взето по маршрута на колегата hooligan_sk - от малко по-високо, до малко по-натам

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Haralampi написа:В София в работна седмица - 10 - 13. Над 13 май не съм го виждал, обикновено играе в интервала 11-12.
Пътувам общо взето по маршрута на колегата hooligan_sk - от малко по-високо, до малко по-натам)
Ем ти за тва си по-икономичен, успяваш да загрееш... аз гася когато стрелката е още на 60% от темп и после вечер пак... само студен мотор

здравеите
аз също имам 1.6 АКЛ и моят разход твърдо градско е около 11,5-12 литра като се има в пред вид че градското се кара във варна!просто тези мотори си харчат и това е!имам комшия с А3 1,8 АДР и има разход с по 1 литър и повече надолу от моя двигател-естествено че зависи и от шофьора но все пак......
аз също имам 1.6 АКЛ и моят разход твърдо градско е около 11,5-12 литра като се има в пред вид че градското се кара във варна!просто тези мотори си харчат и това е!имам комшия с А3 1,8 АДР и има разход с по 1 литър и повече надолу от моя двигател-естествено че зависи и от шофьора но все пак......
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”