! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Re: ! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !
wierdo, googoo, Колеги, аз винаги когато видя че ме изпреварват/задминават, Винаги отпускам педала на Газ-та и минавал леко в дясно, за да облекча изпреварването на превозното средство зад мен, обаче напоследък гледам че повечето са много арогантни, даже един замалко да ме изхвърли от платното (някъкъв Дятка с учила с Ауди А4) и от тогава избягвам да правя такива жестове няма кой да ги оцени 

-
- Автомобил: Golf II
- Двигател:
Ех,Бургас,Бургас...перничани бледнеят пред твоите храбри шофьори!!!
Само там колите тренират телепатия-всяка знае къде отива другата,без наличието на пътепоказател.
...а най-големият шофира жълта лада А 7522
този бонбон излезе от една нива,в платното отиващо към Бургас,но.....О небеса,човека започна да кара в насрещното,след което се качи на една детелина в посока обратна на движението ...отново.
Изроди,убивайте се самички
Само там колите тренират телепатия-всяка знае къде отива другата,без наличието на пътепоказател.
...а най-големият шофира жълта лада А 7522
този бонбон излезе от една нива,в платното отиващо към Бургас,но.....О небеса,човека започна да кара в насрещното,след което се качи на една детелина в посока обратна на движението ...отново.

Изроди,убивайте се самички
- doaiena
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
- Контакти:
Пълно е с идиоти и все повече стават такива!
Забелязал съм, че ако се движиш по-правилата има някои индивиди които започват да ти присветкат/биткат все едно сме на магистралата!
За не знам кой път ми се случва карам по-моста на захарна фабрика/орион посока к.величков, както знаете моста има три ленти, ако караш по-лявата и се спускаш на долу се падаш точно с/у колите завиващи на ляво долу на светофара и поради тази причина минаваш в средната лента!
Вчера си карам аз в средната лента 60км/ч и някъв идиот засилил се в лявата и вижда, че има коли за ляв завой долу насветофара решава да мине в средната лента, аз си карам спокойно лекичко и тоя кретен започва да ми светка и бибитка отзад и ме изпревари от ляво през двойно непресечената лента на светофара аз се нервирах както бях на 5та с 50км/ч, форсаш ръгане на 3та и мръсна газ зад него настигнах го за части от секундата на долния светофар и му показах палката която си имам под седалката ако беше мъж щеше да слезе но този мишок се направи на разсеян даже не смееше да ме погледне копелето нещастно!
Това е често явление в софия на по-големите булеварди ако караш по-правилата все се намира някой такъв идиот!
Забелязал съм, че ако се движиш по-правилата има някои индивиди които започват да ти присветкат/биткат все едно сме на магистралата!
За не знам кой път ми се случва карам по-моста на захарна фабрика/орион посока к.величков, както знаете моста има три ленти, ако караш по-лявата и се спускаш на долу се падаш точно с/у колите завиващи на ляво долу на светофара и поради тази причина минаваш в средната лента!
Вчера си карам аз в средната лента 60км/ч и някъв идиот засилил се в лявата и вижда, че има коли за ляв завой долу насветофара решава да мине в средната лента, аз си карам спокойно лекичко и тоя кретен започва да ми светка и бибитка отзад и ме изпревари от ляво през двойно непресечената лента на светофара аз се нервирах както бях на 5та с 50км/ч, форсаш ръгане на 3та и мръсна газ зад него настигнах го за части от секундата на долния светофар и му показах палката която си имам под седалката ако беше мъж щеше да слезе но този мишок се направи на разсеян даже не смееше да ме погледне копелето нещастно!
Това е често явление в софия на по-големите булеварди ако караш по-правилата все се намира някой такъв идиот!
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Вчера се прибирах от Гърция с автобус, по радиото бяха казали че 2 ленти ще са за посока София и ок, карат коли в насрещната лента и ние се движим там... и изведнъж се оказва обаче че колите излизащи от Сф не знаят за тая оферта и почва едно бясно мятане а у лево а у десно свирене светкане... 

-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Това със светкането приключва в момента, в който видят че имаш ксенон. Защото усеща че в момента в който почне да те дразни с клаксони и дълги и те изпревари с някоя дива селска маневра, много е вероятно докато си зад него да ослепее 
А трябва ли да знаят и трябва ли такива неща да се научават от медиите, а не от пътната маркировка и знаците
Поредната гениална идея на нашите управници.
Иначе това с даването на газ е голям проблем, особено като изпреварваш с бавна кола. Последния път изпреварвах някакъв тир от 60-70 и накрая трябваше да вдигна 120 за да го изпреваря
А изгарям от кеф като се залепи зад мен камион или автобус, все едно има спирачки на болид и ако малко намаля няма да ме отнесе...
Но най-големия кеф беше на пътя за Монтана с трабанта преди 1 година. С 3ма човека изпреварвам лада, караща със 60 без да има ограничение. Карах с около 80. Оня кво му стана, както пуснах мигач жигулата изрева, сигурно втора върна. Викам....а не без тия. Имаше сигурно 1км видимост и нямаше коли. Седяхме си сигурно половин минута така, той виещ на умряло, аз в насрещното и на 110 вече издъхна и го задминах. Беше целия в лепенки - турбо, ремус, нитро, което може би обяснява постъпката

hooligan_sk написа:Вчера се прибирах от Гърция с автобус, по радиото бяха казали че 2 ленти ще са за посока София и ок, карат коли в насрещната лента и ние се движим там... и изведнъж се оказва обаче че колите излизащи от Сф не знаят за тая оферта и почва едно бясно мятане а у лево а у десно свирене светкане...
А трябва ли да знаят и трябва ли такива неща да се научават от медиите, а не от пътната маркировка и знаците

Иначе това с даването на газ е голям проблем, особено като изпреварваш с бавна кола. Последния път изпреварвах някакъв тир от 60-70 и накрая трябваше да вдигна 120 за да го изпреваря

Но най-големия кеф беше на пътя за Монтана с трабанта преди 1 година. С 3ма човека изпреварвам лада, караща със 60 без да има ограничение. Карах с около 80. Оня кво му стана, както пуснах мигач жигулата изрева, сигурно втора върна. Викам....а не без тия. Имаше сигурно 1км видимост и нямаше коли. Седяхме си сигурно половин минута така, той виещ на умряло, аз в насрещното и на 110 вече издъхна и го задминах. Беше целия в лепенки - турбо, ремус, нитро, което може би обяснява постъпката

- svetlin
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Е ми колеги това е една от причините поради която си взех АБФ, вече и да дават и да не дават газ ми е все тая даже в повечето случаи не им оставям и време за реакция да ускоряват докато ги изпреварвам. Миналата седмица пътувам към гр. Трън и след Перник по-точно след с. Мещица един убавец със 190-ка мисля (беше тъмно) тръгва да изпреварва срещу мен видимо много напушен и невървящ
Хубуу до тук няма проблем нека си се напича но в следващия момент тоя калъф ми пуска дългите. Само да уточня че нямам ксенон а и фаровете са ми яко снижени и просто няма начин да съм го заслепил
добре и аз му пуснах дългите (така процедирам докато ответната страна на мине на къси) но тоя сладур вместо това мина пак в мойто платно. Като един претръпнал вече шофьор нито намалих нито махнах дългите нито отбих, сега няма да му правя кефа на тоя камо ли пък да се мятам в канафката заради него. В крайна сметка селяка се върна в свойта лента малко преди да се срещнем. Аман от селтаци!

-
Трябва да забранят на пенсионерите да карат. Днес на моста на летището при ограничение 80, колоната си карахме със 100 в лявата лента. Настигнах автобус и едно комби зад него, караха с не повече от 50. Точно на една кола разстояние старчока реши да изпревари рейса, пусна мигач и излезе........добре че съм с нови гуми и дискове та зорлем спрех на сантиметри зад него. Клаксони, фарове, оня почна да ми маха какво по дяволите искам. Зад мене имаше джип БМВ на доста малка дистанция, той как е успял да спре...също не се знае. Всичко това защото оня дебил го мързеше да погледне в огледалото.
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
А вие защо карате с 100км/ч при ограничение 80?
-
Мислиш ли че с 80 щях да спра лесно
Преди карах с колкото пише и ми се качваха на главата. Просто целия трафик кара с толкова, подобно на цариградско.

- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
20 километра по-ниска скорост, няколко метра по-малък спирачен път
Ако всички карат с 200 по цариградското,и ти ли ще караш с толкова?Карай си в дясно с позволената скорост пък другите да карат с колкото искат.Те ще се трепят.

-
Не е в това въпроса.....такива като тоя правят същите глупости на магистралата - там едно над 50% от катастрофите са за това. Пък за карането - ако някой кара точно с 50 в София и не му свирят, светкат и не го изпреварват постоянно през насрещното....евала. Аз го правих първите няколко месеца след като взех книжка и буквално ме тъпчеха.
theultimate написа:Не е в това въпроса.....такива като тоя правят същите глупости на магистралата - там едно над 50% от катастрофите са за това. Пък за карането - ако някой кара точно с 50 в София и не му свирят, светкат и не го изпреварват постоянно през насрещното....евала. Аз го правих първите няколко месеца след като взех книжка и буквално ме тъпчеха.
Ограниченията са 1,съобразената скорост друго.
Примерно един 70 год.дядка с 50 г.стаж зад волана ,движещ се с 50км/ч е съобразил скороста с условята на пътя и своите възможности по-добре от тези с книжки на по 2 месеца карайки с 150(дори и по магистралата).
-
Да де баш....70 годишен дядка, който кара с 50, защото мозъка му не може да обработи образа при по-висока скорост. В даден момент нещо му прещраква и решава да изпреварва с тази скорост
Който по някаква причина не е в състояние да кара със скорост около ограниченията е редно да се крие в дясно.

- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Колега пак се излагаш с коментарите си.Никой не ти е виновен,че ТИ нарушаваш правилата за движение!!!Ако беше карал с позволената скорост това нямаше да се случи.20км/ч повече или по-малко са много решаващи в дадена ситуация.
-
Искам един отговор. Двамата дето ме храните - смятате ли за нормално за път с ограничение 80 при идваща К О Л О Н А в лявата лента ти да тръгнеш да изпреварваш със скорост около 50, точно когато колоната дойде до теб. Ако е така млъквам. За скоростта - пак казвам - ако карах точно по ограничението трябваше по същия начин да наритам спирачките, да го псувам и да пиша глупости във форума. И може би постъпката на дядото щеше да е по-малко опасна.