Нитът на КАТ върху задния номер
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
Нитът на КАТ върху задния номер
Колеги, ще се наложи да сваля задния номер на колата, за да правя ремонт по капака на багажника. Въпросът ми е, как да процедирам с нита на КАТ, който е поставен там? Ако просто го пробия за да падне, после ще ми правят ли проблеми КАТ-аджиите, ако сложа обикновен нит? А ако трябва да се запази, как да го махна? Благодаря и се извинявам за глупавия въпрос! 

-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Нитът на КАТ върху задния номер
В повечето случаи нита изобщо не е хванат за ламарината.Ако при теб е хванато вадиш внимателно и после с нитачката да не мислиш че някой ще му обърне внимание.
- garmini
- Автомобил:
- Двигател:
Аз ти препоръчвам да го изрежеш от задната страна ако е хванат на ламарината и после ще го залепиш със силикон или ще го смачкаш някакси да не пада от рег. номер
- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Сваляш го и го пазиш в теб. След ремонта отиваш в КАТ, обясняваш, че си правил ремонт на задницата и е било нужно да се свали номера и ти слагат нов нит, като връщаш стария. За процедурата НЕ се дължат пари и ако някой ти поиска, значи, че иска рушвет.
Лично съм питал в КАТ по този въпрос.
Лично съм питал в КАТ по този въпрос.
Колега, или си запази стария, или си намери нов нит. На нита има една цифричка, която е дублирана в големия талон на колата. При евентуална проверка може да се установи разлика, и после 

- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
Ахааа, значи такава била работата... ами добре, това ще го имам предвид и ще запазя стария нит, за да им го върна 

- radoslav24
- Автомобил: Golf 2 1.8mi
- Двигател: RP
колега и аз го свалях задния номер и направих следното :
изпилих го отзад и го извадих после го хванах със едно винче за дърво и няма никакъв проблем
изпилих го отзад и го извадих после го хванах със едно винче за дърво и няма никакъв проблем

- vaso18
- T.N.T.
- Автомобил:
- Двигател:
видовете са два по старите са като болт и от вътре се развиват с ключе а другите са си като нит моя начин за демонтаж беше с един дълъг секач направен от нож за голям ножовка бръкнах межу номера и капака и ко съсякох и той си остана на номера от тогава минаха няколко години нита дори не е мръднал и да мръдне има вариянт с който се залепва с черен силикон(и това съм го практикувал там където работих)
- kacarov_dupnitsa
- Автомобил: Ауди А6
- Двигател:
- Контакти:
аз съм виждал много коли без този нит на задния номер
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
сваляш го и като приключиш с работата по капака хващаш ника само за номера
тя пластмасата около него го държи достатъчно здраво за капака
без този нит не карай , Кат обичат секс с люта чушка ако го нямаш
тя пластмасата около него го държи достатъчно здраво за капака
без този нит не карай , Кат обичат секс с люта чушка ако го нямаш
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря колеги на всички! Ще свалям нитът смело и после ще преценя дали да го сложа само на номера и пластмасата или да се раюзходя до КАТ 

- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
kacarov_dupnitsa написа:аз съм виждал много коли без този нит на задния номер
Аз съм виждал и коли без номера - всеки отговаря сам за себе си.
Аз бих отишъл до КАТ, както Ваското каза!
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Добре де, като КАТ ви сложат наново нита през задния капак/задната врата не тръгва ли ръжда от новата дупка? И не влиза ли вода? Или всеки път го слагат на едно и също място?
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
brum написа:Добре де, като КАТ ви сложат наново нита през задния капак/задната врата не тръгва ли ръжда от новата дупка? И не влиза ли вода? Или всеки път го слагат на едно и също място?
Колегите казаха по-нагоре ако си прочел, че този нит не се захваща за ламарината на колата, а за самата пластмаса която е под регистрационният номер( ако не се лъжа де). По-добрият вариант е да се свали нит-а, човека да си направи ремонт и да отиде в КАТ да му сложат друг, черпи ги едно кафе, и е готов, отколкото да го лепи. Иначе така едно приятелче си регистрира колата в КАТ , и тамън ония да му сложи нит-а на задния номер, пич-а се качи в колата и си тръгна, и остана без ните. Сега 2-ра година няма проблем но нали знаете, ако решат да се заядат Куките все ще намерят за какво.
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
IceHeart написа:brum написа:Добре де, като КАТ ви сложат наново нита през задния капак/задната врата не тръгва ли ръжда от новата дупка? И не влиза ли вода? Или всеки път го слагат на едно и също място?
Колегите казаха по-нагоре ако си прочел, че този нит не се захваща за ламарината на колата, а за самата пластмаса която е под регистрационният номер( ако не се лъжа де)....
Ми точно в КАТ Хасково съм ги гледал и ... дупчат през ламарината. Нита май е късичък и не стига да хване номера за ламарината, обаче съм 100% сигурен че дупчат и ламарината. Ако нита е хванат само са пластмасата, то тогава може да свалиш номера с пластмасата лесно - примерно при Г3 сваляш кората на задната врата и лъсват гайките дето на болтовете държащи пластмасата към задната врата. И после е лесно...
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”