VW Passat vs Bora vs Golf Variant

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
sashoskiora
Автомобил:
Двигател:

VW Passat vs Bora vs Golf Variant

Мнениеот sashoskiora » Пет 25 сеп 2009 11:43

Темата нека я приема кой както иска но аз се колебая какъв да е следващия автомобил.При всички случаи ще е дизелов като клоня към помпа дюза мотор 116 к.с.и с климатик или климатроник ръчна или тип троник кутия.Семеен съм с едно дете и обичам да пътувам много,търся голям и удобен автомобил,който обаче ще използвам и в града всеки ден.Не изключвам и друг мотор стига колата да ми хареса/90;110;131к.с./както и типтроник кутия.Ценово също съм в широк интервал,защото мисля следващия автомобил да го карам минимум 5-6години.
Моля колегите с такива автомобили или карали такъв да изтъкнат предимства и недостатъщи на различните модели. :roll:

Потребителски аватар
kacarov_dupnitsa
Автомобил: Ауди А6
Двигател:
Контакти:

Re: VW PASSAT vs BORA vs GOLF KOMBI

Мнениеот kacarov_dupnitsa » Пет 25 сеп 2009 11:53

Пасата си е пасат особено комби това е семеен автомобил :да:

Потребителски аватар
Burner_inc
Автомобил: Touran Kawasaki Versys 1000
Двигател: BLS 2009

Мнениеот Burner_inc » Пет 25 сеп 2009 13:37

За мен единственото предимство на бората и голфа пред пасата е по-скъпото окачване на пасата, но като става въпрос за семеен автомобил комби съм с две ръце за пасата

Kalin72
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kalin72 » Пет 25 сеп 2009 13:53

Провери и Шкода Октавия. Мисля, че си заслужава.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пет 25 сеп 2009 15:39

А ако някой прочете, че колегата е написал, че ще го кара и в града, нещата стават малко по-сложни от "купи си Пасат".
Принципно и аз съм бил изправен пред тази дилема. Много зависи какво точно разбираш под каране в града - каква част като процент от общия пробег на автомобила ще бъде градско. Аз също имам малко дете, но след навършване на 2 години количката отпада, както и разни столчета за хранене, сгъваеми легла и т.н., което значително редуцира багажа. Напоследък дори пътуваме с доста малко багаж (като изключим факта, че жена ми си мъкне навсякъде кафемашината :Mr Green Fun ). Така че ако си с едно дете и имаш по няколко /5-8/ пътувания извън града в годината, и Голф хечбек може да ти свърши идеална работа, а пък от гледна точка на удобство в града се сещаш, че е ненадминат, просто за щото е по-малък. Ако пътуваш повече, и там където управляваш автомобила в градски условия нямаш проблем с паркирането, можеш да си позволиш и Пасат. Ако въпреки всичко си решил да вземаш Голф или Бора комби, по-добре вземи Пасат. Така или иначе разликата в дължината е около 30 см., а не близо 60, каквато би била между Голф хечбек и Пасат.

Потребителски аватар
Burner_inc
Автомобил: Touran Kawasaki Versys 1000
Двигател: BLS 2009

Мнениеот Burner_inc » Пет 25 сеп 2009 15:58

dobrin написа:А ако някой прочете, че колегата е написал, че ще го кара и в града, нещата стават малко по-сложни от "купи си Пасат".
Принципно и аз съм бил изправен пред тази дилема. Много зависи какво точно разбираш под каране в града - каква част като процент от общия пробег на автомобила ще бъде градско. Аз също имам малко дете, но след навършване на 2 години количката отпада, както и разни столчета за хранене, сгъваеми легла и т.н., което значително редуцира багажа. Напоследък дори пътуваме с доста малко багаж (като изключим факта, че жена ми си мъкне навсякъде кафемашината :Mr Green Fun ). Така че ако си с едно дете и имаш по няколко /5-8/ пътувания извън града в годината, и Голф хечбек може да ти свърши идеална работа, а пък от гледна точка на удобство в града се сещаш, че е ненадминат, просто за щото е по-малък. Ако пътуваш повече, и там където управляваш автомобила в градски условия нямаш проблем с паркирането, можеш да си позволиш и Пасат. Ако въпреки всичко си решил да вземаш Голф или Бора комби, по-добре вземи Пасат. Така или иначе разликата в дължината е около 30 см., а не близо 60, каквато би била между Голф хечбек и Пасат.

Аз специално прочетох, но останах с впечатление, че колегата се колебае само между комби вариантите на трите модела, а тогава според мен пасата е най-удачния избор

Потребителски аватар
sashoskiora
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sashoskiora » Пет 25 сеп 2009 16:41

Благодаря за съветите,колата която ще купя ще я карам всеки ден на работа,но аз избягвам центъра и в свободното време изобщо не излизам в София .Колебанието ми е както съм писал между трите модела като голф задължително комби заради багажника.При пасата и бората в зависимост от това колко е запазен автомобила.единствените ми критерии са да е дизел и минимум с климатик колата.
Какво бихте ми казали относно различните двигатели и типа на скоростната кутия?
А колата ще я ползвам за лични цели не искам някой да мисли че ще върша работа с нея заради предпочитанието ми за комби.

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Пет 25 сеп 2009 17:11

Странно - никога не съм разбирал какво трудно има в паркирането на голямата кола. Работя в центъра, винаги се намира място за парахода. До ся не съм се върнал унас :)
За мене лично по-голямата кола е по-удобната винаги. Това го осъзнах скоро де :)
Ако наистина си мислиш че пасата ще ти е труден за паркиране по-добре не го взимай, но аз никога не съм мислил за паркиране когато съм гледал една кола за закупуване.

Моето мнение - купи си пасат комби, широка кола, возия, устойчивост и т.н на пътя.
Само защото е по-голямо и усещането е друго и за тебе като водач и за пътниците.
По-добре да има още място, отколкото да не стига или багажа да е по задните седалки.

Типтроник ммммм .... трябва да си сигурен откъде го взимаш. И трябва да си го гледаш като детенце после - той ще ти се отблагодари - вервай ми ... със спокойствие в задръстванията, с кеф от ускорение без дясната ръка и такива нещица :)

Потребителски аватар
slavi ivanov slavov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот slavi ivanov slavov » Пет 25 сеп 2009 17:49

Комбито, сьбира и много и малко :D .Колкото ти трябва ,а за паркирането комбито е по лесно поради отсечения заден прозорец,знаеш кога точно трябва да спреш :wink:. Според мене паско е твоята кола.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: VW Passat vs Bora vs Golf Variant

Мнениеот dobrin » Пет 25 сеп 2009 20:17

Ами да ви кажа честно, аз работя на едно от най-трудните места за паркиране в София - Съдебната палата. Карах моя Пасат Б 5.5 година и два месеца и наистина, почти винаги съм намирал място за паркиране. Но е имало и случаи, в които заради 15 - 30 см. не съм успявал да паркирам. Иначе за удобство, комфорт и возия не можем изобщо да говорим - Пасатът е ненадминат, просто окачването му е такова. А за двигател, ако мога да избирам, винаги бих предпочел 1.9 TDI 131 к.с.

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Пет 25 сеп 2009 21:59

Колега твърдо ти препоръчвам или Голф или Бора комби.Малко повече второто.
Не че Пасата е лоша кола,напротив,но подръжката е в пъти спрямо голфа или бора.
Мисля че една бора комби с 116 коня дизел ще ти е перфектна за теб.Но гледай да е Хайлаин изпълнение и да не е чипосвана. :deal
Мога да помагам винаги за Г4 и Бора.Само кажи че имаш нужда от помощ. :beer

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Пет 25 сеп 2009 23:18

Много ясно че Пасат. Най-голям от всички, а и най-красивото комби от трите изброени. Поддръжка на мотор същата като при Голф и Бора, малко по-скъпа поддръжка по ходова част, заради "алуминиевето" окачване, което пък предоставя по-голям комфорт.

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Съб 26 сеп 2009 19:24

Колега и аз до скоро бях пред тази дилема Голф Комби или Пасат.Но се спрях на Пасата,мисля че е по добрия вариант.При мен поради естеството на паричните средства се колебаех между Голф 3 Комби и Пасат Б4 и двата със силният Дизелов двигател AFN.Там дори и окачването не е от кекавото или по скоро скъпичкото
Определено везните клонят към Пасата.Успех и дано барнеш запазен Втонобил :да:

Потребителски аватар
Syncro
Автомобил: Passat 1.8T
Двигател: ANB 1999
Контакти:

Мнениеот Syncro » Съб 26 сеп 2009 20:49

Нищо не разбирам (почти де mhihi )но искам да дам глас против Голф-а.Много грозна.Ако и на теб не ти харесва няма да ти е приятно да я гледаш всеки ден.Виж Пасат комби....... :kiss_ohaa:

Потребителски аватар
soto73
Автомобил: VW Passat B8 SPORT 2TDI BMT
Двигател: CRLB 2015
Контакти:

Мнениеот soto73 » Пет 02 окт 2009 16:09

А и да не е комби Пасата,пак си има достатъчно голям багажник!Щом аз влизам спокоино и лежа в него,а не съм малък!Така че и седан да е няма да сбъркаш :wink:

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”