регистрация в кат

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
plamenrusev85
Автомобил:
Двигател:

регистрация в кат

Мнениеот plamenrusev85 » Пет 25 сеп 2009 11:49

Здравеите,имам следния проблем:живея в Кипър и карам голф 4,но тъи като тука таксите за регистрация на автомобили над 1.6 са безбожно високи има една вратичка през която си ги спестяваш-регисрираш я като ВАН.Сега мисля да се връщам в България,разбирасе ще си взема и колата,но дали ще имам проблем в КАТ,когато им покажа оргиналния талон на който пише че колата е ВАН,а пък аз искам да си я регистрирам като седан разбирасе.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Re: регистрация в кат

Мнениеот Pichaga » Пет 25 сеп 2009 12:03

темата не е за дизеловия раздел

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Пет 25 сеп 2009 12:10

plamenrusev85 написа:Здравеите,имам следния проблем:живея в Кипър и карам голф 4,но тъи като тука таксите за регистрация на автомобили над 1.6 са безбожно високи има една вратичка през която си ги спестяваш-регисрираш я като ВАН.Сега мисля да се връщам в България,разбирасе ще си взема и колата,но дали ще имам проблем в КАТ,когато им покажа оргиналния талон на който пише че колата е ВАН,а пък аз искам да си я регистрирам като седан разбирасе.

те не гледат талона май.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пет 25 сеп 2009 12:38

Няма значение как е регистрирана там, тук в КАТ си гледат техните си "книги" и го пишат така.
Не трябва да те притеснява как е регистриран там, а и едва ли някой ще обърне внимание.
Ако все пак стане - не знаеш, така са го регистрирали и това е.

Потребителски аватар
npu3pak
Автомобил: VW Passat B6 4Motion
Двигател:

Мнениеот npu3pak » Пет 25 сеп 2009 19:20

plamenrusev85 написа:Здравеите,имам следния проблем:живея в Кипър и карам голф 4,но тъи като тука таксите за регистрация на автомобили над 1.6 са безбожно високи има една вратичка през която си ги спестяваш-регисрираш я като ВАН.Сега мисля да се връщам в България,разбирасе ще си взема и колата,но дали ще имам проблем в КАТ,когато им покажа оргиналния талон на който пише че колата е ВАН,а пък аз искам да си я регистрирам като седан разбирасе.

Аз ли не мога да те разбера, или не си се изказал правилно?
Ако искаш от Седан, да я регистрираш като Ван - в КАТ, това няма как да стане с молитви...!
Само в ТИАТ могат да ти помогнат... и ти да “кашляш”(не да кихаш) ;)

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пет 25 сеп 2009 19:25

Мисля че няма как да стане колега, това което го замисляш, освен да имаш човек във кат. Давам ти пример, Голф 3-ка хечбек, няма как да я напишат в талона Седан, просто когато пререгистрираш колата минава през канала, освен там да не правят разлика между ван и седан mhihi Но лично според мен няма как да стане.

п.п И кой каза че в талона не пише каква ти е колата, нека пак да си погледне, Пример, ако не се бъркам Марка на кола Опел Астра, категория Хетчбек,

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Пет 25 сеп 2009 21:50

Винаги има начин в България.
Колега,преди да отидеш в Кат ми напиши едно лично-ще те свържа с колега от форума,който работи там... :deal
И нещата ще се оправят... heavy metal zork

Потребителски аватар
plamenrusev85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот plamenrusev85 » Пет 25 сеп 2009 23:08

npu3pak написа:

Аз ли не мога да те разбера, или не си се изказал правилно?
Ако искаш от Седан, да я регистрираш като Ван - в КАТ, това няма как да стане с молитви...!
Само в ТИАТ могат да ти помогнат... и ти да “кашляш”(не да кихаш) ;)

Значи колегата е прав не съм се изразил правилно.Голфа е 2(3)врати тоест хетчбек нали така,когато е внесен в Кипър му е махната задната седалка,сложена е една решетка зад предните и се регистрира като Ван,това е честа практика тук казах ви защо.Проблема е,че е двуместен нямам право(поне в Кипър)да качвам повече от един пасажер.Дано да нямам проблем с регистрацията в България,но ако нещо ме питат ще кажа че в Кипър така си регистрират хетчбеците :)

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”