Тръгна кампания за чиста България. Замислете се !!!

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
CellNet ™
Sheriff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Тръгна кампания за чиста България. Замислете се !!!

Мнениеот CellNet ™ » Сря 05 апр 2006 14:52

Тръгна кампания за чиста България
Зорница Гюрова

Изображение

Финансовите наказания са единствената ефикасна мярка срещу нерегламентираното изхвърляне на боклук по улиците и в междублоковите пространства. Това са посочили като решение на проблема три четвърти от анкетираните граждани в национално представително проучване на Маркет Линкс.

Въпросът "Хвърляш ли където ти падне" е мотото на кампанията „За чиста България”. Инициатори на акцията са медии и неправителствени организации, които от днес започват рекламна кампания за промяна на лошия навик у хората да хвърлят безразборно боклука си. 9 април е определен от кампанията като ден за голямо почистване в българските градове. В интернет сайта www.zachistabulgaria.info могат да се прочетат положителни примери как европейските държави пазят чисти улиците си. В чата към сайта младите хора ще могат да разговарят по темата за градската чистота с популярните изпълнители братя Мангасарян.

Ангажирани с ежедневните си проблеми, на много хора не им дочистота:
или са свикнали с мръсотията и не я забелязват, или ... просто не им пука.

Ние, от Общество за „За чиста България”, искаме даги провокираме да осъзнаят навика си и да престанат да хвърлят. Искамеда им кажем, че когато хвърляш на улицата, все едно че хвърляш в собствения си дом като "улицата" е събирателно за другите, нещо извън твоя свят, а "домът" - самият ти или нещо от твоя свят.

Затовав рекламите ни хиперболизираме резултата от хвърлянето и показваме какнай-гадните буклуци нахлуват в най-чувствителните ни лични територии.Слоганът- въпрос "Хвърляш ли където ти падне?" е личен и търсещотговор.

Освен посланието си към широката аудитория обръщаме и към:

хоратакоито живеят в блоковете,за да им обясним, че е техен ангажимент дапочистват около блока и да ги призове да участват в ден за почистване
Младите хора, за да подкрепим екологична ми по забавен и ангажиращ начин
Тазикампания се реализира, благодарение на нашата вяра, ентусиазъм ипосвещение. Тя обаче нямаше да бъде възможна, ако не ни бяхаподкрепили, нашите партньори, които разработиха и излъчиха рекламитенапълно безплатно като израз на подкрепа към идеята „За (по-)чистаБългария”. Благодарим ви!

http://www.zachistabulgaria.info/gallery.php?type=25141

Потребителски аватар
CellNet ™
Sheriff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CellNet ™ » Сря 05 апр 2006 14:55

Чуйте ркламните клипчета и дано ви трогнат както трогнаха мен :?

http://www.zachistabulgaria.info/images ... und_47.mp3

http://www.zachistabulgaria.info/images ... und_48.mp3

http://www.zachistabulgaria.info/images ... und_49.mp3

Стартира националната кампания ???За чиста България”

В София стартира национална кампания ???За чиста България”, която има за цел да провокира хората да осъзнаят навика си да хвърлят отпадъци на улицата, от балкона, в парка ... където им падне. Кампанията се организира от общество “За чиста България” - доброволно сдружение на хора, които искат да живеят в чиста и хармонична градска среда.

Рекламната кампания на проекта ???За чиста България” е с бюджет нула лева и е реализирана с доброволния принос на съмишленици, и с широката подкрепа на медиите - доказателство, че добрите идеи могат да обединят обществото.

Кампанията се подкрепя от bTV, GTV, Diema 2, Diema +, TV 7, MM, БГ Радио, Radio City, Дарик радио, Radio Fresh, 24 часа, Труд, Телеграф, Капитал, Дневник, Журнал за жената, Maxim, Playboy, Grazia, Програмата, FreeStyle, Net Info, Програмата, Actualno.com, Trendy Vision, Метрореклама, Trans Media Group, Метромедия. Информационната част на кампанията ще представи на живущите техните ангажименти към чистотата в междублоковите пространства.

В подкрепа на тази идея на 9 април 2006 година хората да излязат и да почистят пред блоковете си. София е пилотният район на тази инициатива и съответно на сайта www.ZaChistaBulgaria.info ще се публикуват основните правила за начините на изхвърляне на боклук, определени от Столична община.

В рамките на проекта се реализира и тийн кампания, чиято цел е формирането на екологична култура у младите хора по забавен и ангажиращ начин. Тийн кампанията ще подкрепят Диана (водеща на предаването Споко) и артистичната формация Братя Мангасарян. Интернет сайта на кампанията www.ZaChistaBulgaria.info ще даде възможност на гражданите да дискутират причините за проблема и ефективния начин да се справим с него.

Посетителите на сайта ще могат да публикуват добри практики за поддържане на чистотата в други държави, как да се справим с нашествието на найлоновите торбички, къде липсват кошчета за боклук. Сайтът ще предлага възможност да се подкрепи кампанията, като се изпрати реклама или снимка, която посетителят може сам да направи и публикува.

Потребителски аватар
Iavor
Автомобил: Škoda Octavia VRS
Двигател: CEGA 2008

Мнениеот Iavor » Сря 05 апр 2006 15:20

Янко-президент :patriot :bowdown :wink: !

Потребителски аватар
Стиви Джи
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Стиви Джи » Сря 05 апр 2006 15:20

Iavor написа:Янко-президент :patriot :bowdown :wink: !

Или поне кмет...

Потребителски аватар
ItsoVT
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ItsoVT » Сря 05 апр 2006 15:25

Стиви Джи написа:
Iavor написа:Янко-президент :patriot :bowdown :wink: !

Или поне кмет...

Или поне министър :patriot :Bulgaria :patriot

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Сря 05 апр 2006 15:28

Мене почти няма какво да ме трогват защото съм възпитан да пазя чисто.Но 99% от хората нямът никакъв навик.То не става хоп и от днес вече ще хвърлям боклуците само в кошчетата и ще пазя чисто.
Да не говорим че то няма и кошчета където да си изхвърлиш някаква си опаковка.
От друга старана ако иам такива, то или са претъпкани и като хвърлиш в него нещо веднага го духва вятъра, или няма дъно и др такив.
Нямам думи за манталитета на българрина и от друга страна на органите който трябва да санкционират нарушителите.
С две думи ще си останем само с кампанията.
Аз лично като работя нещо си по колата тъй като нямаме никакви кошчета наблизо си събирам малки боклучета на едно място и като се съберат повече ги взимам и изхвърлям в контейнера.
Не искам да се сещам за комшите че само се нервирам.

П.П. но добре че все пак ги има тези кампании.

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Сря 05 апр 2006 16:47

Крайно песимистично настроен съм,че ще има траен резултат относно превръщането на олигофрените във възпитани хора!Пак само 4 семейства от входа ще чистим боклуците под терасите,който изхвърлят останалите 12-пак ще виждам само един на всеки 10 пушачи да си изхвърля фаса в кошчето,а не на земята като види,че му идва автобуса!И пак никъде из парковете няма да мога пускам дъщеря си да играе защото домашни любимци са осрали навсякъде,а още не съм виждал никой от тях да си носи лопатка и метличка!Това е само началото-с приближаването на 1.01.2007 лавинообразно ще ни залеят национални кампании-СТАНЕТЕ ЕВРОПЕЙЦИ!!! Хайде със здраве!Ще пазя чисто,както винаги съм го правил!

Потребителски аватар
rojo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rojo » Сря 05 апр 2006 17:10

:( А дано, ама надали.
Като обикалям из Студентски град и гледам каква е кочина между блоковете. А да не говорим строителите какво създават - само около новата сграда е чисто и спретнато. На 20 метра от нея е неописуема мизерия. А какво става като завали!? :?
Тъпото е, че им е неприятно на хората, които искат, да им е чисто. Стискам палци на кампанията :) .

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Сря 05 апр 2006 17:40

От сега отговорно заявявам..
Поискат ли да ме глобят за хвърлен през прозореца на колата фас..
плащам си и спирам да хвърлям....

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Сря 05 апр 2006 17:44

wili98 написа:От сега отговорно заявявам..
Поискат ли да ме глобят за хвърлен през прозореца на колата фас..
плащам си и спирам да хвърлям....
Значи ако не те глобят ще продължаваш да си хвърляш нали! :wink: :lupe :gruebel mhihi

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Сря 05 апр 2006 18:56

Ох ох и пак ох. Това е манталитета. Още преди да се оженим с жената като ходих на гости у тях ми правеше страшно лошо впечатление как си хвърлят разни боклуци през прозореца на буса, да не говоря пък как се шокирах като видях как метна една бутилка в малката рекичка пред тях. Никога няма да забравя това. Тогава нищо не му казах.След време вече сигурно сме били женени с жената пак като бях на гости и изхвърли боклуци в реката му казах в очите че това е доста лоша постъпка из си направих труда да изхвърля всичко в наистина близкия контейнер. Много често съм си пребирал боклука в добовете на дрехите за да го изхвърля на подходящо място когато открия такова - те ми се смеят.
Ами къде сме тръгнали??????? После викаме наща държава е много готина. Кое му е готиното - боклука ли!!!!!!!!!!

П.п. спирам да пиша по тази тема че много се паля нервирам и после ме боли глават.

Потребителски аватар
madcap
Кенанския лъв
Автомобил: 1990 VW Golf 2
Двигател: APP turbo
Контакти:

Мнениеот madcap » Сря 05 апр 2006 23:13

Мисля че и аз съм културен, и мен ме дразни как си хвърлят по пътя отпадъците, научих се от един френд, и аз бях хулиган, мноо ми е интересно като спра до некъв контейнер и без да слизам си хвърлям я бутилка и тн.н и хората ме ме гледат учудено, ами това е

успех :wink:

stil
Автомобил: VW Polo 1991
Двигател: NZ

Мнениеот stil » Сря 05 апр 2006 23:40

веселин написа:Пак само 4 семейства от входа ще чистим боклуците под терасите...

Малее... вие сте били цял отбор. Миналата събота бяхме само аз и съпругата в тандем.

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Чет 06 апр 2006 8:29

Простотията край няма.Вече и най-чистото и касиво място до София-Витоша е заринато с боклуци.Аз лично,ако видя някой там да си хвърля боклучето бих го смлял от бой :beat_butt2 та да се научи.

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Чет 06 апр 2006 8:34

Никакви боклуци по улиците и градинките, фасовете в пепелника или ако си го пазите като мене чист за да си държите стотинки :) (аз не пуша де :) ) си вземате една чашка и това е . За обелките от салами банани и кроасани си има кофи. Да си направим Живота по чист :yeaha: За ДА НИ Е ПО гОТИНО :)
България си е наша.................. :patriot

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”