свирене и задържане на спирачния апарат
- angelov1999
- Автомобил:
- Двигател:
свирене и задържане на спирачния апарат
колеги от 2 години вече предно дясно колело свири 2/3 от времето в което колата се кара,когато свалих гумата видях че външната накладка е на 10% въпреки че е на 10к километра, а вътрешната си е савсем нормална, ходих по майстори и всеки казва че апарата си е ОК и не задържа, почистваха ми цилиндърчетата раздвижваха апарата незнам друго какво са правили но никакъв ефект, ако някой е имал същият проблем нека да сподели.Благодаря ви предварително
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Re: свирене и задържане на спирачния апарат
В движение при не натисната спирачка ли пресвирва,проверявал ли си го дали е по топло от другото колело.Вероятно "лапата" която придърпва външната накладка заяжда малко или има крив водач оребрените маншони в горната час на апарата здрави ли са.Ако можеш пак го свали и виж как се движи външната му част не буталото тъкмо и повод да си смениш накладките,че 10% то вече на метал отива да стърже.
-
- Автомобил:
- Двигател:
и при мен на джеттата беше така жсички накладки имат около 40% а външната от пасажерската страна на около 2 3% и пак добре че на време е видях,намерих от морга една читава накладка свалих апарат и се оказа че едната метална втулка не знаино как се е разширила и н много трудно можеше да се избута даже с чукче изкарах, поостъргах е равномерно на флекса и сега спи града и околните села та колага няма защо да слушаш малбетите на маисторите и да е караш по мастори свали апарата виж коя втулка ти задържа ако не разполагаш с нова хвани е на някои шмиртгел или флекс така че да се движи нормално в леглото си и не слагаи смазка
- GRUEL
- Автомобил: 1995 Golf III GT
- Двигател: AEK
И аз съм така, в движение като дигна над 80 и почва да си свири. Леко чукване на спирачката оправя работата за 10-15 минути и така си карам поне година вече. Ама двойката напуска града само за да се иде някъде за риба, а в града рядко дигам над 80 така че не ме притеснява особено....
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”