голф 3 19 тди гасне по време на движение

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
niki_68
Автомобил:
Двигател:

голф 3 19 тди гасне по време на движение

Мнениеот niki_68 » Нед 09 авг 2009 7:57

Здравейте колеги помагаите голф 3 19 тди гасне по време на движение и губи контакта като върна ключа в изгасено положение и дам на контакт отново всичко е окей преди 5 6 месеца пак ми го направи този номер ходих при едни момчета в махлата и ми казаха слаба споика в таблото свалихаго и го презапоиха и така до днес :banghead:

Потребителски аватар
dani_94
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: голф 3 19 тди гасне по време на движение

Мнениеот dani_94 » Нед 09 авг 2009 10:31

Свържи се с ifidik, и ще види за какво точно става на въпрос...

Потребителски аватар
martin4o_mom4e
Автомобил: VW Golf II
Двигател: PF 1988

Мнениеот martin4o_mom4e » Съб 26 сеп 2009 17:09

Колеги и аз го имам същи проблем от скоро , обаче съм с AAZ - голф 3. Къде да търся проблема ? Не го прави постоянно , а когато му скимне . Изгасва , връщам ключа и си паля без проблем и така си карам докато не му скимне пак да изгасне .
Нямам загуба на мощност , нито разхода да се е покачил , а и го прави на различни километри - един път на 30 , друг път на 100 . Въздушния филтър е чист , мислех че е от него но уви не е ?

dinko_mm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dinko_mm » Съб 26 сеп 2009 17:39

От много неща може да е ,но така спират при липса на гориво.като се започне от хлабава връзка,електромагнитния вентил че и до помпата.В помпата има термодатчик и ако е неизправен или загрява помпата също ката спира...Като загасне се охлажда и отново си пали...Но поогледай връзката на вентила че един такъв ,цяла година правеше подобни номера...

veloceraptor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот veloceraptor » Съб 26 сеп 2009 18:51

Имах подобен проблем, но с Алфа 147. Гаснеше по време на движение, нямах контакт т.е. не светеха никакви лампи по таблото. След малко завърташ и пали и си върви без проблеми. Скоро започна да прави проблема по-често, докато накравя гаснеше през 30-40 км. Оказа се датчик на Хол, някаква джаджа, която следи оборотите на коляновия вал. Давам само идея, че проблема може да е там... На мен смяната с нова ми излезе към 150 лв., но нямам идея как ще е при голфчетата, ако е от това.

Потребителски аватар
martin4o_mom4e
Автомобил: VW Golf II
Двигател: PF 1988

Мнениеот martin4o_mom4e » Съб 26 сеп 2009 19:01

Значи да оцветя малко ситуацията.
Карам си примерно със 100 включвам на скорост 5та примерно и колата я няма никаква по таблото нищо не свети , изключвам нали и пускам поинерция и таблото светват ламшпичките за контакт ( тоест това е някъде около 1 секунда време )
Друг случай : Карам си на 3та със 40 километра с постоянни обороти , давам газ за да ускорява и изгасва и по таблото си светва всичко .
А проблеми относно въздух нямам смисъл няма зачудване , прекъсвана , прехълцване и така нататак , просто изведнъж си гасне все едно е изкасена от ключа . Спирам паля си без никакъв проблем и си трагвам и когато му скимне пак изгасва .
Но пък съм забелязъл че това ми го прави на що годе на ниски - средни обороти около 2000 + - , на високи или средни ( някъде след 3000 ++ ) нямам проблеми ( не гасне ) или поне не ми се е случвало да изгасне . Предимно в ниските .

SACHO7803
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SACHO7803 » Съб 26 сеп 2009 19:26

martin4o_mom4e написа:Значи да оцветя малко ситуацията.
Карам си примерно със 100 включвам на скорост 5та примерно и колата я няма никаква по таблото нищо не свети , изключвам нали и пускам поинерция и таблото светват ламшпичките за контакт ( тоест това е някъде около 1 секунда време )
Друг случай : Карам си на 3та със 40 километра с постоянни обороти , давам газ за да ускорява и изгасва и по таблото си светва всичко .
А проблеми относно въздух нямам смисъл няма зачудване , прекъсвана , прехълцване и така нататак , просто изведнъж си гасне все едно е изкасена от ключа . Спирам паля си без никакъв проблем и си трагвам и когато му скимне пак изгасва .
Но пък съм забелязъл че това ми го прави на що годе на ниски - средни обороти около 2000 + - , на високи или средни ( някъде след 3000 ++ ) нямам проблеми ( не гасне ) или поне не ми се е случвало да изгасне . Предимно в ниските .
ако в момента на изгасване в движение таблото губи всякаква светлина то 99%проблема е клемореда.смени го...не е скъп.20-тина лв.поне ще игнорираш почти сигурната причина :wink:
niki_68 написа:Здравейте колеги помагаите голф 3 19 тди гасне по време на движение и губи контакта като върна ключа в изгасено положение и дам на контакт отново всичко е окей преди 5 6 месеца пак ми го направи този номер ходих при едни момчета в махлата и ми казаха слаба споика в таблото свалихаго и го презапоиха и така до днес :banghead:
колега при теб ако също всичко по-таблото изгасва пак е почти сигурно че е клемореда.но...ако когато гасне ти свети примерно лампата "акумулатор"а лампата за подгрев я няма никаква тогава 99%е релето.намира се под волана--махаш кората отдолу и ще го откриеш.то прави връзката с компа на колата.

Потребителски аватар
stoqnov_s
Автомобил: AUDI A4
Двигател:

Мнениеот stoqnov_s » Съб 26 сеп 2009 20:03

При мен проблемът беше отстранен като си смених релето на алармата, колата си гаснеше когато си пожелаеше преди това

Потребителски аватар
niki_68
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niki_68 » Съб 26 сеп 2009 21:15

здравейте колеги моята работа ще излезе май от алармата защото ходих при един жичкаджия и тои взе ключовете седна вътре пусна алармата и сложи ключа на контакт и при пусната аларма нямаше грам ток на таблото нищо не светва и след малко започва да пищи като за омряло акумолатора си е на 6 сигорно гюнтер си е патил че така да я вържат алармата

Потребителски аватар
stoqnov_s
Двигател:

Мнениеот stoqnov_s » Съб 26 сеп 2009 21:20

niki_68 написа:здравейте колеги моята работа ще излезе май от алармата защото ходих при един жичкаджия и тои взе ключовете седна вътре пусна алармата и сложи ключа на контакт и при пусната аларма нямаше грам ток на таблото нищо не светва и след малко започва да пищи като за омряло акумолатора си е на 6 сигорно гюнтер си е патил че така да я вържат алармата

Смени релето на алармата колега, при мен проблемът идваше от него.

Потребителски аватар
niki_68
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niki_68 » Съб 26 сеп 2009 21:26

абе мисля да ходя при един познат които слага аларми но кога ще стане незнам . а при теб губеше ли контакта

Потребителски аватар
stoqnov_s
Двигател:

Мнениеот stoqnov_s » Съб 26 сеп 2009 21:33

При мен не губеше контакт, само прекъсваше токът към клапанът за гориво. Това с гасненето си го правеше когато тя си решеше наи и харесваше посредата на кръстовищата :banghead:

Потребителски аватар
niki_68
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niki_68 » Съб 26 сеп 2009 21:51

ами тя и моита за един ден ми огасна двапати преди два месец и половина и от тогава стана два месеца 600.км няма проблем когато и е кеф си гасне :D

Потребителски аватар
stoqnov_s
Двигател:

Мнениеот stoqnov_s » Съб 26 сеп 2009 21:56

niki_68 написа:ами тя и моита за един ден ми огасна двапати преди два месец и половина и от тогава стана два месеца 600.км няма проблем когато и е кеф си гасне :D

При мен имах периоди когато алармата ми отказваше да работи, тогава нямах проблеми.

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Съб 26 сеп 2009 21:56

niki_68 написа:ами тя и моита за един ден ми огасна двапати преди два месец и половина и от тогава стана два месеца 600.км няма проблем когато и е кеф си гасне :D

и наи вероятно ще излезе от троиника на нафтовия филтър :idea:

Върни се в “Дизелови агрегати”