тракане на двигател
тракане на двигател
Махнах капака на въздушния филтър и изчистих с парцал мръсотиите над дроселовата клапа- след това...започна да трака като дизел. Това чукане се усилва като подам газ.Полото е 1.1 95 г. Казаха ми че двигателя заминава.
Последна промяна от bugsi13 на Съб 26 сеп 2009 22:39, променено общо 1 път.
Re: тракане на двигател
Трябва да дам малко пояснения- след (само ламарини има сменяни- нищо няма по двигателя, освен че филтъра с въглена си замина), почна да мени оборотите в неутрално положение при загрят двигател, иначе на празен ход си е ок. Ходих на диагностика- стъпков мотор е "диагнозата"- още не съм го сменила. Гледах във форума, че трябвало да се чисти дроселовата клапа- е изчистих това около нея и над нея( изобщо не съм бъркала вътре и не съм развивала нищо), но почна да се чува едно постоянно чукане в двигателя- не се променя когато натисна съединителя, усилва се когато подам газ, в движение продължава да се чува силно. Какво и е - дали защото трябва да сменям маслото вече или че средното е пропукано леко(ама не се чува).
Последна промяна от bugsi13 на Пет 15 яну 2010 11:03, променено общо 1 път.
- mitrex
- Автомобил:
- Двигател:
здрасти колежке,
чукането може да е от много неща
1.как са ти хидравличните повдигачи,сменяни ли са?
2.с какво масло караш и от колко време?
3.при студен двигател ли чука или при загрят
4.харчи ли ти масло колата и пуши ли?
5.сериозен проблем са и буталата със сегментите,едно от слабите места на тези коли!аз имах подобен проблем и като си купих друг двигател се оправиха нещата
6.поглдни си водната помпа,тя като си замине издава мн неприятен шум близък до този,който споменаваш!!!
има и още куп причини,но лично аз се сетих за тези!!!
пожелавам ти успех
чукането може да е от много неща
1.как са ти хидравличните повдигачи,сменяни ли са?
2.с какво масло караш и от колко време?
3.при студен двигател ли чука или при загрят
4.харчи ли ти масло колата и пуши ли?
5.сериозен проблем са и буталата със сегментите,едно от слабите места на тези коли!аз имах подобен проблем и като си купих друг двигател се оправиха нещата
6.поглдни си водната помпа,тя като си замине издава мн неприятен шум близък до този,който споменаваш!!!
има и още куп причини,но лично аз се сетих за тези!!!
пожелавам ти успех

здравеите,имам поло 1,4 97година и имах съштия проблем.Колата трака6е като дизел...даже и по зле,притесних се да не са пождига4ите или някоя магистрала....за штастие се оказа маслен филтер смених го пак и жси4ко се оправи.Преди да го сменя масления филтер като погледнеш под капа4ката на мотора бе6е суха като пресухнала река,след смяната на масления филтер вси4ко се оправи,не трака и под каа4ката е мазно
- apa6o
- Автомобил: Skoda Octavia 1Z
- Двигател: BKD
Само на мен ли ми дойде идеята, че може да не си затегнал или закрепил нещо като хората 
- balrog
- Автомобил: VW Polo
- Двигател: AFT 1998
- Контакти:
apa6o е прав...съмнително е след почистването на клапата и Оп ,двигателя да започне да се скапва.
Смених маслото (10w40) - и за известно време нямаше такова тракане,сега пак започна, обаче излезе и друго сега. Само като дам на контакт почва да се чува едно скърцане (някъде под въздушния филтър), чува се по време на движение при студен и загрят двигател.Оборотите продължава да ги мени , придърпва и гасне. Всички тези тракания ,скърцания и т.н. се чуват някъде под възд. филтър, ама какво му е - бензинова помпа, стъпков мотор и маслени повдигачи?
- anonimko
- Автомобил:
- Двигател:
Скърцането ти идва от клапана за високо налягане на инжекцията я махни филтъра и виж дали си закачил правилно букcите на датчиците или някоя не е щракнала както трябва и масата на ст.моторче и ако е закачено всичко виж и вакумите ако всичко е 6-адаптация на клапа на ваг ком а помпата ти се намира в резервара от нея не може да е.Какво масло сипа -може да е менте да разтракат бързо клапаните
- martin_2003
- Автомобил: POLO
- Двигател: AGR
Колега възможно ли е като си чистил дросела да си испуснал нещо коато гайка или друго? Защото това е лошо.
- yokozunata
- Автомобил:
- Двигател:
Само за пояснение не е колега а колежка
Иначе кажи какво масло ти наляха
- martin_2003
- Автомобил: POLO
- Двигател: AGR
yokozunata написа:Само за пояснение не е колега а колежка![]()
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”