Проблем с 1.9TDI AJM изпушва бяло-сивкаво при първо палене

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
d_s_dimitrov80
Автомобил:
Двигател:

Проблем с 1.9TDI AJM изпушва бяло-сивкаво при първо палене

Мнениеот d_s_dimitrov80 » Чет 10 сеп 2009 7:14

Колеги имам проблем сутрин на студен старт изпушва бялосивкав дим. Само на първото завъртане и малко пали странно не се тормози ма сякаш с мъка. Тъи като съм сменил всичко по тази кола реших да проверя дали подгрява. Ма като замерих напрежението на лулите на подгревните свещи няма напрежение. И сега си мисля дали е реле дали е бушон и къде се намира бушона и релето дали е нещо друго топло ли е още навън кога включват тези свещи вътре подгрева присветва за секунда и гасне :roll: Ако някой се е сблъсквал с този проблем нека да сподели.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Здравейте колеги проблем с 1.9TDI AJM мола за помощ

Мнениеот dobrin » Чет 10 сеп 2009 8:48

При температури над 5 градуса не би трябвало да подгрява ПД. А иначе причината може да е в няколко неща. Бушонът на подгревните е някъде отпред в двигателния отсек по спомени.

Потребителски аватар
venci_guitar
Автомобил:
Двигател:

Re: Здравейте колеги проблем с 1.9TDI AJM моля за помощ

Мнениеот venci_guitar » Чет 10 сеп 2009 16:26

Здрасти колега! И аз имам същия проблем. Казаха ми, че най-вероятно се е задръстил горивния филтър. другата седмица ще го смеям и ще ти кажа дали проблема е от там!

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Чет 10 сеп 2009 18:06

Колата трябва да пали на четвърт оборот. Ако ли не..... акумулатор, стартер, подгревни свещи, бъгав софтуер.

d_s_dimitrov80
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот d_s_dimitrov80 » Чет 10 сеп 2009 20:34

почти съм сигорен че е от подгревните свещи и то не че са изгорели ами няма напрежение ако навън е над 15градуса пали перфекно ако е по надолу примерно като беше онзи ден 12-13 малко има разлика некакси една идея прикюфка незнам как да го нарека идеята е тея свещи кога работят за да замеря с пробната лампа напрежението да видя дали наистина работят. То не всеки път го прави и не всеки път пропушва.Други идеи от какво може да бъде. :roll:
Имам и един друг проблем като местя колата напред назад и пипам леко спирачката има едно изпукване сякаш е от накладките се едно се местят напред назад някой зблъсквал ли се е с този проблем и ако е да как го е отстранил. :shock

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Чет 10 сеп 2009 22:45

Не, но няма да е зле да свалите колелата и да огледате спирачната система, дали няма нещо хлабаво или износено, че със спирачките шега небива.

d_s_dimitrov80
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот d_s_dimitrov80 » Пет 11 сеп 2009 16:01

лошото е че всичко е проверено и е стегнато на повечето автомобили има едни пластини между стремето на спирачния апарат и накладките при мен ги нама а при вас?

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Пет 11 сеп 2009 21:09

вадиш буксата на датчика за температурата на антифриза и даваш на контакт компа си мисли че навън има бели мечки и държи свещите включени поне 30 сек достатъчно да измериш с пробната лампа има ли ток.

d_s_dimitrov80
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с 1.9TDI AJM изпушва бяло-сивкаво при първо палене

Мнениеот d_s_dimitrov80 » Нед 13 сеп 2009 21:01

добре ще пробвам и ще пиша.

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Нед 13 сеп 2009 21:06

Ако се сещам за същите пластини..... трябва да ги има, понеже те обират луфта, иначе се получават вибрации и почват да тропат.

d_s_dimitrov80
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот d_s_dimitrov80 » Съб 26 сеп 2009 21:59

И така ето нещо полезно от опит та какво направих след като започна да ми потропва като давам напред и назад при докосване на спирачка. Тропането е от накладките и как става точно? Става след определено износване се натрупва износеното феродо което полепва по стремената и най вече има едни пластини на предните накладки който имат свойството да притискът накладката към стремето тези пласти са на задната част на накладката при натрупаното веродо по тях блокирът в един момент и накладката започва да мърда в стремето прожината спира да я притиска съвсем леко и започва да се чува нещо като пукане. Сваляте почиствате и се кефите ако го имате този проблем и само истински накладки с евро 4 на текстар стават горе долу.

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Нед 27 сеп 2009 2:10

AJM - 116к.с PD e i FSIII спирачни апарати на 280, а поне на моите бивши такива пластини не видях :roll: ? Самите накладки имат лепило с което залепват за спирачния апарат :roll:

d_s_dimitrov80
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот d_s_dimitrov80 » Сря 07 окт 2009 19:28

много работа имам и все не остава време за този датчик. Ма идната седмица ще пробвам и ще видим.
Но след като изгорих около литър добавка нещата май си идват на място затова не бързам. Ма ще пиша след теста.

d_s_dimitrov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот d_s_dimitrov » Нед 15 ное 2009 21:14

Здравейте колеги от одавна не бях писъл по тази тема и ето решението. Значи въпросния подгрев работи даже го направихме и на по ниска температура да подгрява но проблема остана и така до скоро. Има така наречения ремонтен комплект за дюзи който в порше струва 50лв. От бош си взех оригинални по бош номер за 20лв на дюза уплатнения там включват всички уплътнения както и сребърните дифтунги под дюзите а те са важни и се изяждат приплескват от единия край и водят до разбиване на леглото на помпа дюзата единствения голям недостатък на тези мотори според мноооогооо майстори. И така смениха ги тези неща като направиха и реглажа на дюзите сега паля,, чак и връммм и не пуши грам предполага се че при по голям престой на място а то ще рече като оставиш колата да пренощува комбинация със студа се свивът тези уплътнения и през входа на навтата и остатъчната нафта има контакт и се изпразва системата затова сутрин въртя повече докато напълни дюзите и припушва и пали цилиндър по цилиндър абе се едно нямаш подгрев т.н. Такава теория ми развиха от бош ма съм доволен защото тези гумени уплътнения бяха станали бакелитени ще пиша дали ще има разлика при студовете. За сега самия мотор работи по тихо и леко това го оправдавам заради реглажа.

Потребителски аватар
Съмнителният
Автомобил: Bora 4 motion
Двигател: BDE 2002

Мнениеот Съмнителният » Нед 15 ное 2009 23:32

d_s_dimitrov написа:От бош си взех оригинални по бош номер за 20лв на дюза уплатнения там включват всички уплътнения както и сребърните дифтунги под дюзите

Колега, къде точно от Бош взема този комплект?

Върни се в “Дизелови агрегати”