Симулатор / емулатор за 1.8 ADZ -какъв да избера

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
radionov
Автомобил:
Двигател:

Re: Симулатор / емулатор за 1.8 ADZ -какъв да избера

Мнениеот radionov » Пон 07 сеп 2009 19:18

Dino18 написа:От Ямбол но ми е удобно да ползвам сервиз и от Ст.Загора и Пловдив ако се наложи.Може ли да ми кажеш какъв точно е твоя емулатор или от къде да си го намеря за да не правя пак експерименти .Така поне ще знам ,че слагам нещо което работи.

в момента съм с ламбда контрол и ползвам неговия емулатор , а преди това имах някакъв които още седи за украшение в колата и вършеше работа но трябва да го погледна и тогава ще ти кажа какъв беше.

Dino18
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dino18 » Пон 07 сеп 2009 19:58

Защо предпочете ламбда контрол и колко струва инсталирането и ?

Dino18
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dino18 » Съб 26 сеп 2009 6:53

Само да апдейтвам информацията, откачих симулатора и оставих само ресет релето .Нещата се оправина ,нямах повече никакви проблеми. При последната интервенция на газаджията ми каза че открил ламбда сондата била свързана погрешно ,какво точно съвсем не разбрах но ще ходя и ня някои друг да провери какво и как е свързано.От една седмица обаче откачих и релето ,сега съм с нищо . До момента нямам абсолютно никакви ядове. Реших да опитам и така ,защото така и не пробвах това в началото.Искам да попитам има ли други колеги с ADZ двигател които не ползват споменатите средства ( симулатори или реле) и си карат нормално без да срещат проблем с трупане на грешки.

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Съб 26 сеп 2009 7:13

Може ли да снимаш,къде и кой кабел е прекъснат за ресет релето.
Решил съм да му сложа ключе,което да се ползва само при нужда.
При мен при ускоряване над 4к оборота и отпускане еднократно самичък
се изфорсира до 3500.Прави го само на газ.

Dino18
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dino18 » Съб 26 сеп 2009 7:58

i.e.i Рязано е някъде до компа но всичко е навъртяно с изолирбанд . Аз като казах че съм махнал релето имах в предвид че само му откачих кабелите и ги свързах без да преминават през него с цел ако реша пак да го ползвам просто да ги свържа отново.Не съм и специалист да ти кажа кои кабели се прекъсват и кои се извеждат за релето. А това са изфорсирането и аз го получих скоро. След като изключих от скорост оборотите скочиха за момент. Не бях много сигурен аз ли напрявих нещо с педала на газта или друго стана но явно си е от колат.

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Съб 26 сеп 2009 8:14

След откачане на акумулатора известно време не го прави.
Интересното е ,че го прави само на газ(не е от изпарителя) и не винаги след повищаване на оборотите над 4000.Ако се кара до към 3000(градско)просто не го прави.

Dino18
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dino18 » Съб 26 сеп 2009 22:31

Колеги някой ще ми каже ли откъде да си намеря симулатор който да става за моя двигател ( 1.8 mi ADZ ). Искам да си взема такъв какъвто вече се е доказал т.е. някой го е ползвал и не е имал проблеми.

Потребителски аватар
I4o_naskov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот I4o_naskov » Нед 27 сеп 2009 7:41

Колега щом си с БРЦ газова си сложи БРЦ емулатор.На моя б4 1.8 само че АБС мотор съм с такъв и съм доволен откакто карам колата вече имам 17000км на газ и не съм имал проблеми разхода ми е 11/100км смесено с климатика лятото,а и спрямо бензин вървенето няма разлика.Така че ако намериш слагай :да:

Dino18
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dino18 » Нед 27 сеп 2009 8:17

OK, обаче къде продават такива? Където и да е , може и в СФ ,само ми дайте повече инфо. Благодаря .

Потребителски аватар
I4o_naskov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот I4o_naskov » Нед 27 сеп 2009 9:12

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Пет 23 окт 2009 14:07

Колегата не пише -явно е решил проблема.Ще ползвам темата да опиша моя .
След като я купих колата(преди месец) работеше перфектно на място и палеше от червърт на газ и бензин(вероятно правена за продаване),вървенето мудно над 3000 оборота.Разхода-14/100 независимо от карането.
Открих,че клапата в филтъра е вързана с опашка(само към топло)и буксата на ламбда-сондата е изключена.
1-резнах опашката и клапата си заработи.Ефекта 2000 оборота(газ и бензин)
2-Опит за центровка на запалването.ADZ двигателя си реагира на въртене на делкото(бях чел ,че не става).Оказа се ,че е било добре.
3-включих сондата и регулирах газта.Ефекта-колата започна да върви(преди това половината кончета са дърпали назад).Изчезна произволното повишаване на оборотите за ,което писах преди.
Единствено останаха повишени оборотите на бензин-1100 .
Дали проблема е в сондата след (след включването и оборотите паднаха)и симулатор ли е рещението?

Потребителски аватар
oicho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oicho » Пон 16 ное 2009 13:19

карам г3 адз мотор на газ вече 50 000 км от тези 50 000 дали има 1500 на бензин , с Ловато съм , нямам никакви грижи. трупането на грешки на бензин може и да е от ламбдата ......

Dino18
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dino18 » Пон 16 ное 2009 22:45

Нямах достъп до интернет последния месец и затова не съм писал,за което се извинявам.
Открих проблема с моя голф ..... оказа се че белята направил газаджията които ми слагал газовата. Няма проблем с трупане на грешки ,нито е имало и преди както си мислех .Или е имало но от друга причина. Плочката която се слага за газта се закрепва с 4 болта ,но толква дълги ,че да не стигнат до тампона под плочката. Да но при мен оня "умник " използвал шпилки , като ги навивал та чак забил в тампона. От това са се получили 4 дупки ,които отнчало били малки и забележим проблем не е имало .Постепенно обаче се разширили и колата започнала да смуче въздух от там .Това знаете до какво води. Вероятно навлизането на въздух е водело и до объркване на компа и от там грешки . Отначло откачането на акумулатора вършеше работа но постепенно трябваше да го правя всеки ден и накрая спря да действа.
Сега когато смених тампона всичко се оправи.Само разхода ми е голям май. На безнин извънградско при скорост до 100 км ми харчи под 5,5 но на газ в 9 .
Мисля обаче дали да не сложа ламбда контрол . Едни казват че е добре ,други че не си струва.....
Бих искал да попитам колегата OICHO ,понеже той е с двигател като моя и има голям опит . Колега колко ти харчи колата и ползваш ли симулатори или л. контрол ?

Dino18
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dino18 » Вто 24 ное 2009 10:52

Събирам мнения за ламбда контрол.Всяка позиция по върпроса ще ми е от полза .

Dino18
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dino18 » Вто 24 ное 2009 20:21

Ламбда контрол- чудя се колко съвършенна е тази система. Четейки тук и там си задавам въпроса не е ли малко инертна за разлика от начина по които работи инжекциона ( моно инжекциона ) . Когато компютъра получи сигнал от ламбда сондата и изчисли че е необходимо нанасяне на корекция задейства стъпковия мотор с кранчето на газта ,а то отваряйки се свобождава повече гориво което трябва да извърви доста повече път за разлика от слъчая когато системата е на безнин и дюзата много по директно вприсква безнина. Ако това което си мисля е вярно ,това не е ли проблем .

Върни се в “Автогазови уредби”