централно заключване пасат B3- проблем

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
vgala
Автомобил:
Двигател:

централно заключване пасат B3- проблем

Мнениеот vgala » Нед 25 яну 2009 14:46

Колеги помагайте централното заключване се побърка.След като закарах колата веднъж на автомивка се започна аз заключа тя се отключи сама , дори в движение го чувах централното как се мъчи. След два дена както си седеше заключена се запали дръжката на вратата.Свалих дръжката кабелите дето влизат в нея се бяха стопили и се бяха откъснали , без бущона да е прекъснал.Купих друга дръжка смених я и всичко се оправи за една година през която не я карах на абтомивка а си я миех сам.Преди няколко дена реших да я закарм да я измият и всичко започна отначало.Отворих дръжките двете предни и със сущоар ги подсуших,въпреки че видимо по тях нямаще вода.Без никакъв ефект.Сега съм свалил бущона на централното и се чудя какво да правя.Колата е vw passat B3 1.8 mi RP 1991г.комби GT бензин.Ще се радвам Ако някой ми даде акъл какво да правя. :roll:

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Re: централно заключване пасат B3- проблем

Мнениеот Winner25 » Нед 25 яну 2009 15:41

Освен дръжките, мисля че и машинката на предна лява врата може задейства централното. Може да провериш там как е положението.

Последна промяна от Winner25 на Пон 26 яну 2009 23:06, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
bnvp
Автомобил: VW Passat B3
Двигател: 2E 1991

Мнениеот bnvp » Нед 25 яну 2009 16:21

Колега аз като си взех моята нямаше централно поради същия проблем-исталацията на шофьорската врата се беше подпалила и предния собственик не му се е занимавало явно и беше изтръгнал всички кабели към нея врата.При мен проблема беше,че кабелите които влизат в дръжката са опирали в езичето на дръжката и с времето езичето беше прокъсало изолацията и явно колата се е отключвала или заключвала сама от там.Прегледай си много добре кабелите към шофьорската врата-проблема трябва да е някъде там.Тъй като при мен тези кабели изобщо липсваха,освен кабела,излизащ от дръжката и завършващ с една букса,а той беше на половина изгорял,аз си реших проблема като подмених всички кабели към тази врата с нови и се погрижих да стоят далеч от езичета и всякакви подвижни части.Дано да съм ти бил полезен.

Потребителски аватар
vgala
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vgala » Нед 25 яну 2009 16:57

Кабелчетата които излизат от бравата наистина са травмирани защото като слагах новата брава въртях кабела от къде ли не. Да не го закача стълото като слиза и се качва и да не опира в езичето,ноявно не съм я монтирал както трябва защото в продължение на една година си отключвах като завъртя ключа първо в положение на заключено и след това завъртам на ляво за да си отключа иначе не става.Като заключа и веднага отключа става,но ако заключа изчакам 15 секунди и пробам да отключа нещо запира трябва да върна ключа на дясно и след това отключва.Сигорно ще взема нова брава, но незнам чесно казано от къде да прекарам кабелчетата за да не опират никъде.Явно ива някакъв чалъм дай ми съвет моля те. Благодаря!

Потребителски аватар
bnvp

Мнениеот bnvp » Нед 25 яну 2009 23:54

Колега ще погледна утре точно как съм го направил и ще ти кажа,че съм забравил вече,понеже имах и други пробеми с нея врата ;)

nistelroy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nistelroy » Пон 26 яну 2009 0:56

Абе и при мен се чуди понякога....заключвам,и след 10 секунди си прави нещо проверка-пак включва за малко.Обаче понякога пак на 10...и пак на 10....след това на минута...и това дразни....тоест не се знае пак след колко време и дали не през цялата нощ....и да срине акумулатора.Та се ослушвам преди да излезна от гаража...да има само една проверка след 10 секунди.Нещо влагата както казвате май....но не...и през лятото го прави.Слабо място май,колеги...нали?

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Пон 26 яну 2009 1:12

nistelroy написа:Абе и при мен се чуди понякога....заключвам,и след 10 секунди си прави нещо проверка-пак включва за малко.Обаче понякога пак на 10...и пак на 10....след това на минута...и това дразни....тоест не се знае пак след колко време и дали не през цялата нощ....и да срине акумулатора.Та се ослушвам преди да излезна от гаража...да има само една проверка след 10 секунди.Нещо влагата както казвате май....но не...и през лятото го прави.Слабо място май,колеги...нали?

Може от някъде да поема въздух и затова да се включва пак. Да се задейства повторно след 10сек е нормално(въпреки че при мен не се задейства), но ако се задейства постоянно значи има проблем.

Потребителски аватар
jonn_krissy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jonn_krissy » Пон 26 яну 2009 1:15

А като вариант да се сложи по малак ампер бушон та като даде на касо да гори тои неможе ли ?

nistelroy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nistelroy » Пон 26 яну 2009 1:51

Winner25 написа:
nistelroy написа:Абе и при мен се чуди понякога....заключвам,и след 10 секунди си прави нещо проверка-пак включва за малко.Обаче понякога пак на 10...и пак на 10....след това на минута...и това дразни....тоест не се знае пак след колко време и дали не през цялата нощ....и да срине акумулатора.Та се ослушвам преди да излезна от гаража...да има само една проверка след 10 секунди.Нещо влагата както казвате май....но не...и през лятото го прави.Слабо място май,колеги...нали?

Може от някъде да поема въздух и затова да се включва пак. Да се задейства повторно след 10сек е нормално(въпреки че при мен не се задейства), но ако се задейства постоянно значи има проблем.

Благодаря,колега...и тук ще падне търсене по системата усещам.По една седмица на всяка система...няма как.

Потребителски аватар
bnvp

Мнениеот bnvp » Пон 26 яну 2009 14:58

Коледа vgala,аз лично кабелите съм ги пуснал надолу за да минат под всички езичета и всякакви подвижни части и съм ги изолирал стабилно с изорирбанд хем за да не се нараняват,хем да станат по-дебели и да не се мятат много много,че те тея кабели към дръжката поне при мен са малко по-дебели от косъм :lol: И най-добре ги замери с един мултицет след като са наранени-като ключа не е завъртян не трябва да дава верига между никои два кабела.

А тва с по-малкия бушон няма как да стане,щото той първо не е само за централното тоя бушон,ами към него са и часовника на таблото и лампата на багажника и не знам кво още.А освен това то не дава късо съединение че да изгори бушона,я просто включва централното постоянно като се допрат тея жици,щот то тая дръжка играе ролята на най-обикновено ключе с три положения.А тея кабели са доста тънички и явно са изчислени да работят по няколко секунди и като тече ток през тях по-дълго време се подпалват,поне аз така си мисля.

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Пон 26 яну 2009 15:38

bnvp написа:А тва с по-малкия бушон няма как да стане,щото той първо не е само за централното тоя бушон,ами към него са и часовника на таблото и лампата на багажника и не знам кво още.

На В3 бушона на централното е над ругите на отделна стойка заводско и си е само за централното :idea:

Потребителски аватар
bnvp

Мнениеот bnvp » Пон 26 яну 2009 16:00

znainainai написа:
bnvp написа:А тва с по-малкия бушон няма как да стане,щото той първо не е само за централното тоя бушон,ами към него са и часовника на таблото и лампата на багажника и не знам кво още.

На В3 бушона на централното е над ругите на отделна стойка заводско и си е само за централното :idea:

При мен не е отгоре,сигурен съм че е взема ток от същия бушон от които взема и часовника на таблото,но не се сещам в момента точно кой номер беше този бушон.Но дори и да е отделен при някого то той пак няма как да изгори,щото доколкото аз знам късо през ключ няма как да стане,защото в ключа влиза само един захранващ проводник(+),няма захранващ "-" ;)

П.П. Бушона при мен мисля че беше 21-вия

Последна промяна от bnvp на Пон 26 яну 2009 16:37, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
fed
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fed » Пон 26 яну 2009 16:19

Извинявам се че се намесвам на колегата в темата ама с това централно в големо чудо се видях.

У най-големия студ като беше не можеше въобще да отключва - само надигне малко и се връща обратно. После някак си се отвори от дясната врата и засега отключвам и заключвам от там.

За шофиорската врата същия симтоп който колегата описва - понякога отключва, но понякога не може да се завърти, като блокирана е - от другата врата се отключва и заключва нормално, не губи налягане. Според мене е самия механизъм на бравата или вакууммашинката.

Потребителски аватар
vgala
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vgala » Нед 27 сеп 2009 17:19

Здр. Разреших гореспоменатия проблем с една дръжка втора употреба за 5 лева. Смених я ,пасна идеално: отключва-заключва , отваря- затваря и от тогава до сега не ми е създавала проблеми.Благодаря на всички за мненията по темата.Успех на всички !!! :wink:

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Пет 27 яну 2012 18:48

nistelroy написа:
Абе и при мен се чуди понякога....заключвам,и след 10 секунди си прави нещо проверка-пак включва за малко.Обаче понякога пак на 10...и пак на 10....след това на минута...и това дразни....тоест не се знае пак след колко време и дали не през цялата нощ....и да срине акумулатора.Та се ослушвам преди да излезна от гаража...да има само една проверка след 10 секунди.Нещо влагата както казвате май....но не...и през лятото го прави.Слабо място май,колеги...нали?

Здравейте!Това с повторното включване при мен го забелязах вчера.Досега за тея 3 г. не съм го чул никога да се задейства компресора пак.Вчера след голямото отриване на снега,виждам,че е яко замръзнала дръжката.Колата е отключена и се почва борба с леда.1 приятел ми помага и неволно удари доста силно бравата с юмрук.Чух компресоре и палчето на вратата слезе надолу.Пробвах с ключа,пробвах с дистанционното,неще и неще.Като го дръпна с ръка излиза и пак пропада.Пича вика замръзнало е-запалих я,парното на макс.и след 20 мин. проработи все едно нищо не е станало.Но от снощи чувам компресора за втори път да завърта.Проверих вратите-заключени са.Прави го само при заключване.Чудя се проблем ли е това нещо?Пасата е Б4 1994г АБС мотора.

Върни се в “Passat”