Проблем с инсталацията в колата- решено за триене
- Piro_vw
- Автомобил: VW Passat B5
- Двигател: 1.9 TDI AFN
Проблем с инсталацията в колата- решено за триене
Значи колата ми след катастрофа седя доста време в сервиз без акумулатор и сега забелязах че когато не е даден контакт няма никакъв тов в колата,таблото не показва нищо.Все едно като огасиш колата се маха акумулатора и след това го слагаш пак като запалиш.
Последна промяна от Piro_vw на Вто 29 сеп 2009 20:48, променено общо 1 път.
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Re: Проблем с инсталацията в колата
Губи ли си настройките на часовника,когато не е на контакт?Редно е да ти оправят проблема в Сервиза, където си бил Градски!
- shockhead
- Автомобил:
- Двигател:
Първо провери всички бушони дали са здрави. Токовете появяват ли се след подаване на контакт? Ако се появяват значи имаш грешно свързани кабели.Ако са здрави бушоните и пак нямаш ток може да има прекъснат кабел.
Трябва да вземеш един уред и да си поиграеш малко на прозвъняване. Започни от магистралните линии. Ако имаш нужда от електрически схеми мога да ти ги изпратя.
Трябва да вземеш един уред и да си поиграеш малко на прозвъняване. Започни от магистралните линии. Ако имаш нужда от електрически схеми мога да ти ги изпратя.
- Piro_vw
pas1.8mi написа:Губи ли си настройките на часовника,когато не е на контакт?Редно е да ти оправят проблема в Сервиза, където си бил Градски!
Губи си всичко след като изключиш контакта.Не съм поглеждал бушоните да ги видя как са.
- xalerrelax
- Автомобил:
- Двигател:
- Piro_vw
Благодаря за светкавичните отговори,ще проверя и дано имам късмет
- shockhead
- Автомобил:
- Двигател:
Понеже говорим малко откъсъчно се получават двусмислия. ОК нека уточним:
Влизаш в колата опитваш се да включиш радиото - не работи, лампите в купето не светят, запалката също и на циферблата на часовника не се виждат числа. Завърташ ключа за да запалиш и всичко гореспоменато заработва. Ако имаме тази ситуация то консуматорите от последния вдясно(мисля 22-ри)бушон са вързани грешно.
Ако обаче при никакви обстоятелства тези консуматори не заработват - тогава има изгорял бушон и той е този същия 22-ри.
Пиши как върви ще се опитаме заедно да отстраним този проблем.
Влизаш в колата опитваш се да включиш радиото - не работи, лампите в купето не светят, запалката също и на циферблата на часовника не се виждат числа. Завърташ ключа за да запалиш и всичко гореспоменато заработва. Ако имаме тази ситуация то консуматорите от последния вдясно(мисля 22-ри)бушон са вързани грешно.
Ако обаче при никакви обстоятелства тези консуматори не заработват - тогава има изгорял бушон и той е този същия 22-ри.
Пиши как върви ще се опитаме заедно да отстраним този проблем.
- Piro_vw
Не мога да кажа за другите работи освен за цифрите на километража,другите работи ги няма по колата и незнам дали е такава работата
- shockhead
- Автомобил:
- Двигател:
Сега и аз се зачудих как е при моята кола та слязох пред блока да пробвам. При мен километража си показва цифри, но когато паля премигат няколко пъти и аз незнам защо и после всичко се нормализира. Казваш нямаш лампи в купето и запалка. Колата още в ремонт ли е? Ако някой все още работи по нея просто му насочи вниманието към проблема.
- Piro_vw
Днеска и слагат стаклата и утре ще си я прибера и ще огледам инсталацията.Аз исках просто да питам ако някои може да ми даде решение така насляпо но уви явно трябва и аз да проуча повечко проблема.
- shockhead
- Автомобил:
- Двигател:
Пращам ти малко схемки...........
- shockhead
- Автомобил:
- Двигател:
Легендата е на третия файл "Ел.табло и релета". На руски май беше "Символика". Важно е да знаеш, че например означения на схемата като това долу означава бушон номер.....(в случая бушон 13), а на таблото се броят от ляво надясно:
- Прикачени файлове
-
- Означение на бушоните.JPG (1.09 KиБ) Видяна 748 пъти
- Piro_vw
много благодаря на вси4ки колеги който отделиха малко време и обясниха своите становища по въпроса ми.Беше изгорял бушон и след смяната му вси4ко си дойде на мястото
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”