Здраейте,
колата ми е с предни отопляеми седалки. Имат 5 степени, но даже на 5-та степен едвам се усеща, че нещо топли. Това е и за двете седалки.
Струва ми се, че не е нормално защото на други коли на последната степен не се стои на седалката. Има ли някой идея на какво може да се дължи това при мен?

Пасат Б4 проблем с отопляеми седалки
- vanko_VW
- Автомобил: Ford Focus
- Двигател:
Re: Проблем с отопляеми седалки Пассат на Б4
колега и аз съм с потгряване на седалките и да ти кажа на 5-та степен не са много силни,не съм сядъл в друг пасат за да видя как е,но си мисля,че това е достатачно 

-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Щом нагряват по добре не се опитвай да ги ремонтираш.Не знам на какви коли си гледал че загрява та не се седи чак.Аз подкрепям напълно колегата с Пасата че не загряват кой знае колко.
Аз съм с Бора и на 3та степен ги усещам идеално, не съм пуксал никога 4та и 5та степен.
- napster
- Автомобил: BMW E30
- Двигател: 1.6 LPG
При мене шофъорската не работи, а пасажерската работи. Някой ако знае човек който да ги отремонтирва да казва 

-
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG
От тея подгряващи седалки ще трябва друг да ви прави децата.
По добре, че не греят.
Не се стърпях.
По добре, че не греят.

Не се стърпях.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Моят Пасат я има тая екстра и мога да ви кажа,че особенно зимата е много по-приятно да седиш на топличка седалка!Обаче ми се струва,че ако не си седнал и не топли явно има нещо като кантар на седалката.
- ABSOLUT
- Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
- Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
- Контакти:
vankata_fly написа:Моят Пасат я има тая екстра и мога да ви кажа,че особенно зимата е много по-приятно да седиш на топличка седалка!Обаче ми се струва,че ако не си седнал и не топли явно има нещо като кантар на седалката.
Кантар под седалките, за тази цел, със сигурност няма в Б4-ката.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Тогава защо не топли докато не седнеш?
- ABSOLUT
- Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
- Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
- Контакти:
vankata_fly написа:Тогава защо не топли докато не седнеш?
Може и да си прав всъщност, до сега разглеждах схемата на седалката. Има много части без инфо за тях и те не са само кабели и букси, може някоя от тях да е кантар.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Определено има нещо такова защото съм си правил опити кога работят,като ги пусна и двете а топли само тая на която сум седнал а иначе си работят перфектно и двете.Браво за схемата до сега нямах представа какво всъщтност има в седалката!
- paralesko
- Автомобил:
- Двигател:
Да споделя и аз и на двете седалки на 5та степен ако ги държа повече от 10- 12мин. започва да пари на гърба и ги намаляме на 2 или 3 и е нормално топло .Това е на пасат Б4. При мен имаше друг проблем като я купих пасажерската седалка не грееше.Беше извадена буксата под седалката. ,закачих я и започна да топли веднага ,но малко като по грее и замирисваше на странно като миризма на пепел и фасове от цигари.И така жена ми си я пускаше да се стопли сутрин ,а и както споделих по горе грее много и бързо,и като замиришеше я спирахме и нямаше проблеми,Един прекрасен зимен ден предната зима с един приятел тръгваме сутринта от нас ,навън около-15 студ и докато загрее колата седалките на 5 но с дебело яке бе приятеля ми към20мин до работа пътувахме тои щастлив че се напарва хъбаво замириса изведнъж ,и понеже дрехите затискат плътно седалкатане обърнахме такова внимание тя си тлее та тлее и до като се усетиме изгорено с размер на кибритена кутия от плюша на седалката и кафяво петно наякето. Имало е защо немеца да извади буксата от седалката. Зимата изкарах само аз с топло ,жена ми не
кофти ситуация повярвяите ми.Лятото разглобих седалката и какво да видя,,, резултата бе следния парчето плат с реотана от облегалката се е разлепило от горния си край и постепенно се е свлякло надолу като хармоника и реотанчето също така наопряно едно в друго и си се опира и си гори по малко до въпросната сутрин. Като го свалих от седалката видях че, жичката е цяла като в основата на плата кадето е пресован кабела с платчето също е здраво и от там право при тапицер срещу 5 лева се снабдих и с 2та вида плат необходими и с помоща на хелметекс намазах едната част наредих реотанчето така че да не се допира с себеси,, така даго кажа за по просто,, върху него 2рия плат изсъхна и на сутринта обратно в седалката . Сега като стане студено на жена ми и е топло сутрин.За колегата където едната не грее ,нека види бушоните за всяка седалка е отделен или извадена букса под седалката,но е възможно да има притрито някъде и да е прекъснат реотана .
Дано съм бил полезен с нещо на колегите с подобен проблем. 

- GolfHighL
- Автомобил: Volkswagen Passat CC
- Двигател: CBAB 2010
Здравейте колеги, извинявам се, че отварям нова тема, но днес, тъй като се застуди малко пробвах подгряващата седалка шофьорската и не тръгна изобщо (колата е голф 4). Пуснах другата другата и си загря както трябва. А в началото на тази година си работеше. Колега paralesko, ако е протрито някое реотанче или скъсано как е оправя ? Защото мисля, че аз го скъсах лятото, един ден я чистих отвътре и ми се наложи да взема нещо и се качих на седалката с коляното (аз съм доста тежичък
) та може ли от това да се е скъсало нещо вътре в нея, защото си работеше без проблем ?