термостат на 1Z
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Re: термостат на 1Z
Това го знам.
- ABSOLUT
- Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
- Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
- Контакти:
rosen79 написа:Има,има!!!
Само като доказателство към мнението на Росен. Аз преди имах развален термостат, четох из форума и разбрах че масовите термостати струват към 15-20 лв. и има страшно много ментета. За това отидох до Сакар Ауто (официалния сервиз на ФВ) и си купих оригинален термостат за около (вече не си спомням точно) 40-50лв. Еми вече 2 години и зима и лято стрелката не мърда от 90-те градуса и колата ми загрява сравнително бързо (с 1.9 ТДИ е).
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
w_smith написа:rosen79 написа:Както казах термостата ако е истински температурата не трябва да се мени.Допостими са някакви разлики,но те са около 4-5 градуса,които на стрелката няма да се видят.И ако си чел какво пише колегата щеше да разбереш,че температурата му варира с много повече от 4-5 градуса.Да термостата е механичен клапан,но е изчислен и направен да работи при определени условия,в случая градуси.Ако е правен в някой гараж това няма как да стане.
Предлагам ти да си закачиш колата на Ваг ком и да гледаш температурите, които показва там. Тогава ще видиш как от 80 гр. по компютър колата показва 90, но и при 96-97 пак показва 90 гр. Уреда на таблото е направен да не се шашкаш и в определен диапазон според мен 80-110 гр. все показва 90 гр.

Точно това е истината.
Върни се в “Дизелови агрегати”