Здравейте!
Имам питане към знаещите!
Колата е Голф 3 1,9 ТДИ комби 1995г . На 2 стенда я карах и на двата ми казаха, че предницата и геометрията са перфекти. Наклони , сходимост и всичко са както трябва. Гумите да на 8000 км. добре и еднакво напомпени.
Въпреки всичко като пусна волана и дърпа наляво.
Въпросът ми е : От какво може да е това???
много е гадно, че непрекъснато трябва да добутвам надясно. интересното е , че не яде гумите накриво.
Моля за съвет , ако се сещате от какво може да е!
Дърпа наляво !
- malogramoten
- Автомобил:
- Двигател:
- pacoboy
- Автомобил: passat b7 4motion
- Двигател: CFGB
- Контакти:
Джантите ако ти са криви,,липса на баланс на гумите,и една лека цицинка може да те отведе кадето си иска.При мен беше същия проблем,така на ляво заминаваше,но се оказа , че е от джанти.
А в най лошия случей може да е нещо от кормилната уредба,но щом си ходил на майстор незнам.По принцип щом не ти яде гумите начи не ти тря реглаш на предницата.
По запознат може да каже повече,това от мен.
Успех,дано са опраиш,4е е кофти, една цигара не моеш да запалиш без да пуснеш кормилото
А в най лошия случей може да е нещо от кормилната уредба,но щом си ходил на майстор незнам.По принцип щом не ти яде гумите начи не ти тря реглаш на предницата.
По запознат може да каже повече,това от мен.
Успех,дано са опраиш,4е е кофти, една цигара не моеш да запалиш без да пуснеш кормилото

- LD
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Преди няколко години карах една Ладичка, пак така като теб, ходих регулираха, всичко наред, тръгвам дърпа волана на дясно, връщам се, майстора размени предните две гуми /нямаха посока/, тръгнах да пробвам, дърпа на ляво!?!?! При мен беше от гумите, макар че и те не бяха изтъркани, но...
Ако твоите нямат посока опитай този вариант и пиши какъв е резултата при теб

Ако твоите нямат посока опитай този вариант и пиши какъв е резултата при теб

- ANNIHILATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Наистина номера с разменянето на гумите може да покаже откъде идва проблема.
Аз мисля че може да има и проблем по лагер главина. на бащата на пасата имаше едно дърпане, беше заминал и лагера и главината и след като ги сменихме каза, че е значително по-добре.
п.п. malogramoten и vasstop ме убиват с тия аватари.
Аз мисля че може да има и проблем по лагер главина. на бащата на пасата имаше едно дърпане, беше заминал и лагера и главината и след като ги сменихме каза, че е значително по-добре.
п.п. malogramoten и vasstop ме убиват с тия аватари.
vasstop написа:Размени предна лява гума със задна дясна.
Мдаммм... Подкрепям тази теза, като възможна причина за проблема. За 10 метра се престроявах вдясно, ако не държах волана. Гуменките ми са сравнително нови. Втора зима им беше това. Гледаха ми реглажа и всичко беше ок, но пича като ми вдигна предницата и включи първа, ела да скиваш само как ми се мяткаше дясната гума. И радиално и настрани. Сложих я отзад ако ще троши нещо да е задния лагер. Сега е ок.
- Muncho
- Автомобил:
- Двигател:
А възможно ли е ако шофьорът е по-масивен и колата да тегли в ляво заради допълнителната маса? Само питам да не вземе да се обиди сега някой
.
То и моята тегли леко на ляво и правих на два пъти реглаж ама си е ОК. Та си мислех да не би да е заради шефера
.
Но сега като се замисля колата дърпа само като се изключи от скорост.. а когато е на скорост и движението се поддържа с газ тогава си върви напред.
Предполагам при мен всичко идва от лагер на главината ( който и без тва си вие.. ама няма кой да го чуе
).

То и моята тегли леко на ляво и правих на два пъти реглаж ама си е ОК. Та си мислех да не би да е заради шефера

Но сега като се замисля колата дърпа само като се изключи от скорост.. а когато е на скорост и движението се поддържа с газ тогава си върви напред.
Предполагам при мен всичко идва от лагер на главината ( който и без тва си вие.. ама няма кой да го чуе

На мен също ми дърпаше наляво. Ходих на реглаж на предницата. Майсторът каза, че няма какво да направи освен да смени двете предни гуми. След смяната дърпаше по-малко, но пак се усещаше. После имах посещение при един друг майстор - профилактично, да види нещо не е ли за оправяне. Каза ми, че имам луфт на десния накрайник. От този луфт може да дърпа или наляво, или надясно. След смяната на накрайника проблемът се оправи.
- malogramoten
- Автомобил:
- Двигател:
на стенда я вдигнаха и провериха всичко по предницата!
щанги, накрайници .... затова писах, че всичко е ОК
не мога да разменя задна лява с предна дясна, защото задните са по-широки и по-износени. освен това снощи питах жена ми,понеже цяла зима тя я кара, а тогава беше с други гуми- зимни. и тя каза "ами да, и през зимата си дърпаше наляво , ама кой да ти каже - жени!
та може би не е от гумите, щом и с другите се е държала така.
значи сменил съм гумите, но са на същите джанти.
Благодаря за отзивчивостта
щанги, накрайници .... затова писах, че всичко е ОК
не мога да разменя задна лява с предна дясна, защото задните са по-широки и по-износени. освен това снощи питах жена ми,понеже цяла зима тя я кара, а тогава беше с други гуми- зимни. и тя каза "ами да, и през зимата си дърпаше наляво , ама кой да ти каже - жени!
та може би не е от гумите, щом и с другите се е държала така.
значи сменил съм гумите, но са на същите джанти.
Благодаря за отзивчивостта
- Muncho
- Автомобил:
- Двигател:
Е ти ги смени само за проба де
... пък ако не е от тях си ги връщаш обратно.
Иначе виж дали колата дърпа когато си отпуснал съединителя ( движи по инерция ) и когато караш с газ.
Също така провери как са ти накладките и дисковете. Мисля че бях чел че ако няма много материал по накладките и тогава не могат да се върнат като хората и постоянно трият
.

Иначе виж дали колата дърпа когато си отпуснал съединителя ( движи по инерция ) и когато караш с газ.
Също така провери как са ти накладките и дисковете. Мисля че бях чел че ако няма много материал по накладките и тогава не могат да се върнат като хората и постоянно трият

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”