Въпросът ми е дали колата найстина загря(което не се е случвало при какви ли не "ластици") или стрелката си прави номера което е най-вероятно
"Загряване" на голф 4
- JoroKN
- Автомобил: Vw Golf MK6
- Двигател: CBAB - 2010
"Загряване" на голф 4
Колеги сутринта след като запалих колата буквално след около 1-2 минути работеща на място вдигна температурата до 3-тата чертичка което ми направи впечатление тръгнах за работа и малко преди работа колата вдигна температурата след 90
спрях вдигнах капака всичко е наред но след като изгасих колата стрелката на температурата застана на 3 тата срелка ,след това веднага запалих колата и тя си беше на 90.
Въпросът ми е дали колата найстина загря(което не се е случвало при какви ли не "ластици") или стрелката си прави номера което е най-вероятно
- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
Re: "Загряване" на голф 4
то чак при 130 градуса е зора.Според мен или ти върти само малкия кръг на охлаждащата система или датчика на термостата е отишъл.И в двата случая си е термостата така че помисли за смяната му преди зимата,не е скъп
- JoroKN
Незнам дали пък и датчика за температурата не е заминал но термостата ще го сменя
да видя какво ще излезе 
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Леко страничен въпрос - охлаждането от пред е с 2 вентилатора - една и съща роля ли имат или ако не - кой кога и за какво се задейства?
колега този малкия който е е само за климатика или климатроника каквото и е там моят много рядко се е пускал само като работи климатроника ми иначе този големия и аз сам се чудел но досега не ми се е пускал дори и в жегите
- Burner_inc
- Автомобил: Touran Kawasaki Versys 1000
- Двигател: BLS 2009
Haralampi написа:Леко страничен въпрос - охлаждането от пред е с 2 вентилатора - една и съща роля ли имат или ако не - кой кога и за какво се задейства?
Това което каза пипков+ точа, че като види много зор, перката на климатика също се включва да помага
-
marin_andonov
- Автомобил: VW
- Двигател: TAIGO
Колеги,
Аз като пусна климатроника винаги почват да въртят и двата винтилатора Дали трябва да е така?
Аз като пусна климатроника винаги почват да въртят и двата винтилатора Дали трябва да е така?
- Burner_inc
- Автомобил: Touran Kawasaki Versys 1000
- Двигател: BLS 2009
marin_andonov написа:Колеги,
Не би трябвало да въртят и двете перки, а само тази на климатика
-
marin_andonov
- Автомобил: VW
- Двигател: TAIGO
Съжалявам, че пиша в темата на колегата, но ми стана интересно
Още като я тествах в Германия си беше така (като пусна климатроника винаги почват да въртят и двата винтилатора)но не съм се замисл понеже е взех от човек на солидна възраст Друг е въпроса, че си нямам грам понятие как трябва да е До сега за 4-месеца съм нямал (дано и за в бъдеще да е така) грам грижи Правил съм VAG-COM "диагностика" и нямаше никакви грешки Моля за съвет ако е така както казва колегата "Burner_inc" как да процедирам
Още като я тествах в Германия си беше така (като пусна климатроника винаги почват да въртят и двата винтилатора)но не съм се замисл понеже е взех от човек на солидна възраст Друг е въпроса, че си нямам грам понятие как трябва да е До сега за 4-месеца съм нямал (дано и за в бъдеще да е така) грам грижи Правил съм VAG-COM "диагностика" и нямаше никакви грешки Моля за съвет ако е така както казва колегата "Burner_inc" как да процедирам
Последна промяна от marin_andonov на Пон 28 сеп 2009 16:23, променено общо 1 път.
- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
Burner_inc написа:marin_andonov написа:Колеги,
Не би трябвало да въртят и двете перки, а само тази на климатика
И при мен се пускат двете перки. Друг е въпроса, че климатика се развали миналата седмица:-)
- JoroKN
Колеги след работа ще направя няколко кръкчета да видя дали ще загрее колата или найстина стрелката си прави номера
п.п Някой може ли да сподели марка за добър термостат защото на стария ми голф смених 4 .
п.п Някой може ли да сподели марка за добър термостат защото на стария ми голф смених 4 .
-
MNA
- Автомобил: VW Golf IV
- Двигател: 1.6
JoroKN написа:Колеги след работа ще направя няколко кръкчета да видя дали ще загрее колата или найстина стрелката си прави номера
Колега,
От датчика който комадква стрелката е Имах същия проблем, след смяната му всичко е
Намира се при дебелите маркучи на охладителната течност(като гледаш двигателя отпред)горе в дясно зелен на цвят
Марка не си спомням но моя струваше 35лв Мисля, че беше Испански
- JoroKN
MNA написа:JoroKN написа:Колеги след работа ще направя няколко кръкчета да видя дали ще загрее колата или найстина стрелката си прави номера
Колега,
От датчика който комадква стрелката е Имах същия проблем, след смяната му всичко е![]()
Намира се при дебелите маркучи на охладителната течност(като гледаш двигателя отпред)горе в дясно зелен на цвят
Марка не си спомням но моя струваше 35лв Мисля, че беше Испански
Много ти благодаря колега

- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
И аз да се изкажа :
За да ти загрява колата много бързо може да са много неща :
Водната ти помпа как е ?
Може да е от термостата...
Може да е от датчика на таблото...
Може и да е от самото табло...
Правил ли си промивка на системата някога ??
Радиаторът отпред чист ли ти е ??
А колкото до това колко перки се пускат като загрее колата или когато е пуснат климатика/климатроника :
ВИНАГИ ТРЯБВА ДА РАБОТЯТ И ДВЕТЕ !!!
Ако някоя не работи-имате проблем....
Водната ти помпа как е ?
А колкото до това колко перки се пускат като загрее колата или когато е пуснат климатика/климатроника :

- skotis
- Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
- Двигател: AGU
Dead man написа:И аз да се изкажа :
Водната ти помпа как е ?
Точно така. На мен по ми пролича на водна помпа за съжаление, защото ако е термостат, по-скоро няма да ти загрява колата (ще седи преди 90 градуса). Дано не се окажа прав, защото помпата си е скъп консуматив (смисъл самата помпа е ок 100 лв, но смяната е повече)Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”