От 2010 г. поскъпва Гражданската отговорност

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Re: От 2010 г. поскъпва Гражданската отговорност

Мнениеот Matematiks » Сря 30 сеп 2009 16:02

Така,хората търсят европата(застрахователите),и искат 600 ойро застраховка-хубаво.Но никъде не видях да споменават за изплащане на щети по застраховка.Да,за живот 1 милйон,а за щетите по колата.Ето един европейски пример mhihi
Преди години живеех в Италия,и там застраховката е скъпа толкова-600-800 евро,за скутер беше нещо около 250-300 по спомен.Та карам си аз скутера и се правя на мъж(тогава бях дришлйо,не че сега не съм ама поотраснах малко mhihi )
И изпреварвам преди една гърбица и зимам един Дядо с едно Фиатче 500,пълна моя вина,скутера тоталка-изплатиха ми 800 ОЙРО за скутера,и още 1400 ОЙРО за пропуснати ползи от работа заради болничния.
600 евро е ясно че ще я докарат цената с годините,чудно ми е обаче кога ще почнат да изплащат щетите като хората.

На въпроса на колегатаза обещетението-Да аз съм взимал добро обещетение-един ме преби с мотора без ич да съм виновен и искаха да ми платят 780 лева при 3400 проформа за щети от Хонда.Попитах на гишето-С адвокати ли трябва да се разправяме??? :lol: служителката каза-Чакайте сега ще извикам шефа.Идва той,оглежда ме от главата до петите изпитателно,аз му показвам Проформата с пръст и викам-АДВОКАТ??!!?? mhihi и той вика-ще ти дадем 1460 лева :lol:
Викам има сделка
Та така mhihi

Zeroday
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zeroday » Сря 30 сеп 2009 16:12

Pichaga написа:
LILO&STICH написа:лелей,най-накрая ще стане почистването на стари коли май :?

няма
ще стане ощ епо-страшно пак ще се кара масово без ГО, което е меко казано опасно

А чакай тук си прав ама нали ще има масова хайка когато на повечето им свършат... И на новите цени ще се скатават ама като те нацепят няколко пъти глобичка и летиш... :не:

Потребителски аватар
Spas
Модератор
Модератор
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: 1800 RP

Мнениеот Spas » Сря 30 сеп 2009 16:39

Според мен задължителната застраховка "Гражданска отговорност" е наистина евтина в момента. Съгласен съм да бъде вдигната цената и, но със това и да се вдигне и качеството на предлаганата услуга! Рискова възраст трябва да има, също така и "рисков шофьор", демек хора с много птп-та, за които СА ВИНОВНИ! Натъртвам го това, защото сега се подиграват дори и с това, имаше такива простотии на някои компании по каско, които ти вдигат премията, ако предявяваш много щети. Аз не съм виновен, че някои малоумници са си взели книжката по втория начин и не са паркирали през живота си, освен с помоща на предната или задната ми броня! :) Трябва да има ред, трябва и да ти вдигат яко застраховката, ако си действително рисков шофьор, но трябва да има справедливост и за хора, като мен, които не са такива и не са длъжни да плащат колкото останалите, заради всекидневните щети на някои си. :)

Потребителски аватар
kacarov_dupnitsa
Автомобил: Ауди А6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kacarov_dupnitsa » Сря 30 сеп 2009 17:18

да и сега като нямаш едно нарушение дай гражданската на теб да ти е безплатна :063: , а хората с много нарушения да сабират пари от 5 заплати за да си я платят :не:

jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordanpar » Сря 30 сеп 2009 17:47

С реване пак няма да стане.
Ако не ви е станало ясно от догодина и акцизите вдигат преждевременно на какво ли не,хлебопроизводителите натискат за безумновисока цена на хляба,застраховките ще скачат за да се предотврати евентуален масов фалит в тази област.Това са част от така наречените кризисни мерки на новото правителство,нали всички се радвахме като идваха на власт.Дали наистина е така,навсякъде се тръби че се е наследил голям да не казвам какво точно от бившите управляващи и ще трябва да се спаси положението.
А за сегашното дередже в застраховането немалка вина има госпожицата Ралица Агайн,под крилото на СтаниШев,поровете се малко из нета и ще ви светне.
Та,нито Европата ни е виновна,нито сегашните управляващи.

Zeroday
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zeroday » Сря 30 сеп 2009 18:18

kacarov_dupnitsa написа:да и сега като нямаш едно нарушение дай гражданската на теб да ти е безплатна :063: , а хората с много нарушения да сабират пари от 5 заплати за да си я платят :не:

Виж ся, аз нямам нарушение или ПТП и т.н/в действителност - пари не давам../ за 10 години съм си карал бараката като ПИЧ и хора като мене има много, за дядо ти на село няма да споменавам../не твоя личен за друго иде реч/ и т.н За къф чеп аз трябва да плащам грешките на някого !? Или щото има 20% простаци всички плащаме... Не че и предишния пост на този не е 100% истина.

Със здраве, ще плащаме като попове... :bishop

Потребителски аватар
kacarov_dupnitsa
Автомобил: Ауди А6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kacarov_dupnitsa » Сря 30 сеп 2009 18:30

де да бяха 20% ама са доста повечко това е лошото но не може всичко в тази държава да разсте като цена само заплатите ни да си остават същите мисля че точно заради това и хората не са доволни и с право.

прав си ще си плащаме :banghead:

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Сря 30 сеп 2009 19:13

Мамата си е е*ало, нема оправия :?

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Сря 30 сеп 2009 19:54

А като стане някоя беля, и се наложи сами да плащате, или пък ако случайно този отсреща няма ГО, тогава почват питанки за Гаранционен фонд и за застрахователи. Тогава не ни е скъпа ГО.
Всяка година има повишаване на нещо, свързано с автомобила - горива, ГО, каско, само миналата година пропуснаха винетките. Дайте сега за всяко такова повишение по една тема и да си ближем раните.
Писал съм и в други теми - такива дискусии няма да доведат до намаляване на цените.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”