Колеги днес както си търсих нещо в ръководството за ремонт и поддръжка на Голфа случайно прочетох за тая система при 1,9 ТД моторите на Голф 3.
Понеже ми е на руски ръководството не разбрах как точно работи(свързана е с отваряне на шофьорската врата) и затова като се прибрах от работа си направих една пробна лампа и я закачих за шината на погряващите свещи.
Обаче отварям затварям вратата и нищо не се случва. Като дадох на контак лампата светна,което е нормално.Върнах контакта и изгасна.Пак отворих и затворих вратата,но пак нищо не се случи.
После запалих свигателя и го изгасих и след това като отворих и затворих вратата и лампата светна(демек запаочнаха да греят свещите) и това без да е на контакт колата. След около 8-9 секунди се изключиха свещите.
Отново пробвах да отварям и затварям вратата но не се включиха свещите вече.
След като отново запалих и изгасих двигателя при отваряне и затваряне на вратата пак се включиха свещите за 8-9 секунди.
Излиза че при слизане от колат ще ми подгряват свещите, което е напълно безмислено.
Има ли някакъв проблем със системата или така е направена да работи?
Ако е така направено може ли по някакъв начин да се премахне това нещо за да не ми хаби напразно акумулатора?

Питане за системата за предварителен подгрев на Г3
-
- Автомобил: Passat B7 variant
- Двигател: CFFB
- vaso18
- T.N.T.
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Питане за системата за предварителен подгрев на Г3
е за 8 секунди не вярвам да сти стопи целия акумулатор но все пак така са го направили и щом си го и прочел според мен не го пипай 

- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
Определено така, както го обясняваш - наистина има проблем. Няма логика да подгрява, когато си оставяш колата в покой
Имаше тема по този въпрос: viewtopic.php?f=24&t=79784&hilit=%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%B3%D1%80%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5+AAZ+%D0%B2%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B0

Имаше тема по този въпрос: viewtopic.php?f=24&t=79784&hilit=%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%B3%D1%80%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5+AAZ+%D0%B2%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B0
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да,има някаква такава екстра,при мен даже работи.Доколкото съм забелязал подгрева се включва непосредствено след централно отключване,последвано от отваряне-затваряне на шофьорска врата.И действително кабелчетата (кафяво-бяло) от бутончето на вратата са два броя(при свързване на алармата го установих),та второто дава сигнал на релето за подгрев.Ако се затуткам при влизането в колата-чакам отново лампата,ма точно как,какво,защо не съм търсил в подробност,знам че влизам и въртя,не че 3-5 секунди ще ми скъсят живота...глезотийка
Върни се в “Дизелови агрегати”