Странно сьлзене от масления филтьр, а е затегнат.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
slavi ivanov slavov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Странно сьлзене от масления филтьр, а е затегнат.

Мнениеот slavi ivanov slavov » Сря 30 сеп 2009 7:45

Та пичове ,пьрво добро утро. Забелязвам от два три дена едно петьнце под колата колкото едно левче, вдигам капака гледам визуално всичко е по мястото си :mrgreen: , Пускам един отвес сьс очите вертикално и гледам точно под масления филтьр е петьнцето, аха викам ясно разхлабил се е бьркам с двете рьце гепвам го отдоло мьжката и а да го стегна но уви , не помрьдва грам гатта. Някакви идеи да имате , на 3- ри хиляди е маслото с филтьра. Та питането ми е дали някакви процеси стват в мотора повишени налягания или накакви производни или просто калпав филтьр, филтьра ме сьмнява да е нещо кои знае какво като име, сменям ги в махленската масларница маисторчето като му гледам гащеризона колко е мазен ако го сьблечеш да го изстискаш да не преувеличавам ама ще пусне едно кило масло да си имате за доливка, та от там сьдя и за качеството на стоките им . Колицата е голф-3 1.8 75 коня.

Потребителски аватар
airjohn
Автомобил: Tiguan Elegance Night shade blue
Двигател: 2025 DXDB

Re: Странно сьлзене от масления филтьр, а е затегнат.

Мнениеот airjohn » Сря 30 сеп 2009 7:55

Имал съм случай на теч от самата развалцовка на филтъра.Може да е от уплътнението на филтъра което се намазва с масло преди да се затегне филтъра към блока.

Потребителски аватар
designer1
Автомобил: Skoda Rapid 1i2 TSI
Двигател: CJZC 2015

Мнениеот designer1 » Сря 30 сеп 2009 9:54

Погледни си дали опуща масло от сензорите за налягане на маслото(повдигни им гумените шапчици ако имат такива и ще видиш), ако не => оплътнението на масления радятор което седи от горната страна (О-пръстен с две малки ушенца по периферията, ако искаш да минеш тънко може да се пробваш да изкъртиш от страия филтър гумения пръстен и да го наложиш него) , ама аз съм с маслен радятор - ГТИ , незнам дали при теб има :roll:

Потребителски аватар
golf rlZZZ
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf rlZZZ » Сря 30 сеп 2009 9:59

Майстора трябва да е малоумен идиот за да не намаже оплътнението с масълце преди да го завие...не че не е възможно,но аз мисля че е от филтъра-дефектен.Ако продължи капането,можеш да източиш маслото,да отвиеш филтъра и пак да го сложиш(като преди това намажеш оплътнението с масло :Mr Green Fun ),ако продължи капането-нов.А може и да ходиш за рекламация при "сладура" дет ти го е сменял.

Потребителски аватар
nikolai_an
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolai_an » Сря 30 сеп 2009 10:04

колега отиди да ти го попретегнат!около 10-ина автомобила съм сменил и никои досега не ми е бил без абсюлютно омасляване от масления филтър!проблема поне аз така си го обяснявам,че идва от вибрациите на мотора...

Потребителски аватар
fill
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fill » Сря 30 сеп 2009 10:40

golf rlZZZ написа:Майстора трябва да е малоумен идиот за да не намаже оплътнението с масълце преди да го завие...не че не е възможно,но аз мисля че е от филтъра-дефектен.Ако продължи капането,можеш да източиш маслото,да отвиеш филтъра и пак да го сложиш(като преди това намажеш оплътнението с масло :Mr Green Fun ),ако продължи капането-нов.А може и да ходиш за рекламация при "сладура" дет ти го е сменял.

Няма нужда да се източва маслото. Като се развие масления филтър изтича маслото което е над самия филтър.

Потребителски аватар
mariovasi
Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
Двигател: TSI

Мнениеот mariovasi » Сря 30 сеп 2009 10:43

При мен пускаше от време на време,и си го развих почистих,намазах гуменото с масло и край.
От тогава не ми тече.
Всъщност май като се замисля ,ми тече винаги когато не съм си го завивал аз.

Потребителски аватар
fill
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fill » Сря 30 сеп 2009 10:47

Моя съвет е да си купиш нов филтър, не е чак толкова скъп. Голяма е вероятноста да не можеш да го развиеш на ръка.
При мене се наложи два пъти да го развивам ( заради монтаж на маслен охладител ), първия път успях а втория път не успях и го смених.

tvt555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tvt555 » Чет 01 окт 2009 0:18

Филтър колега...слагай MANN и никакви там STCта. Отделно, че могат да ти направят мн. по големи проблеми, като разграждане на хартията и вкарване в мотора. Разлика 4, 5 лева.... :banghead:

Потребителски аватар
sharo_83
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sharo_83 » Чет 01 окт 2009 0:55

От масленият филър е (калпав, дефектен) :wink: Имах същият проблем, като теч беше доста по голям от твоя. Всичко се оправи със смяна на филтъра и сега е сух и чист.
п.п.Масло и филтър си сменям аз

Потребителски аватар
vasko073
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasko073 » Съб 03 окт 2009 15:15

airjohn написа:оплътнението на масления радятор което седи от горната страна (О-пръстен с две малки ушенца по периферията, ако искаш да минеш тънко може да се пробваш да изкъртиш от страия филтър гумения пръстен и да го наложиш него)

Същия проблем имах наскоро и точно така го оправих . Купуваш само гумения пръстен около 7 лв.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”