Здравейте колеги!Радиатора на голфа ми тече от две места и ще купувам нов.Имам две допитвания:1.Какъв радиатор да си взема и колко струва?2.След като го взема и трагна да го слагам,трябва ли да прочистя водната система и ако трябва по какъв начин да го направя?Един познат ми предлага преди да сложа новият радиатор да източа стария радиатор,после да го напалня да покарам и пак да го източа,и така два-трипъти.Друг ми предлага да налея в стария радиатор течност за прочистване на водна система,да покарам и после да сложа новият радиатор.Искам да се уверя кой начин е най-удачния.Голфа е 2-ка,1.6 бензин,карбуратор,без климатик,88 година.
Благодаря предварително!!!
Голф 2 1.6 бензин-воден радиатор
- chokiretroto
- Автомобил:
- Двигател:
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Голф 2 1.6 бензин-воден радиатор
1. вземаш къвто и да е радиатор
2. прочистваш само с вода без никакви добавки
3. ако и след монтажа налееш чешмяна вода блъсни радиатора в висок бор със светло кафява кора
2. прочистваш само с вода без никакви добавки
3. ако и след монтажа налееш чешмяна вода блъсни радиатора в висок бор със светло кафява кора
- chokiretroto
- Автомобил:
- Двигател:
Има ли смисъл да прочиствам водната система с вода,или направо да сваля стария радиатор,да източа водата,да сложа новия и да наливам антифриза?
- Pavcho2
- Автомобил: Golf Mk4 GTI
- Двигател: 1798 Т AGU custom intake
- Контакти:
Ами по принцип най- хубавото прочистване на системата е като махнеш термостата и наръгаш маркуча с вода в двигателя отстрани - тогава щя избие няма такава гняз и докато не се избистри не го махай - после от където се сетиш там ръгай маркуча пак докато не се избистри водата да знаеш - водата доста време ще е кална.
Колкото до "какъв радиатор" мисля че разликата на радиатора от 1.6 и 1.8 в лева е около 10-20лв.
При всички положения голямия радиатор (т.е. от 1.8 ) е по-добрия варянт.
А колкото до чешмяната вода - надявам се че колегата parno ще се обуснове. (аз примерно знам, че ядовете са заради варовика във водата но в София примерно няма ядове т.е. не е толкова варовита за Шумен незнам каква е водата).
Аз до колкото знам проблема е с БГ и вносния скъп антифриз и че българският бил без антикорозионни съставки.
Колкото до "какъв радиатор" мисля че разликата на радиатора от 1.6 и 1.8 в лева е около 10-20лв.
При всички положения голямия радиатор (т.е. от 1.8 ) е по-добрия варянт.
А колкото до чешмяната вода - надявам се че колегата parno ще се обуснове. (аз примерно знам, че ядовете са заради варовика във водата но в София примерно няма ядове т.е. не е толкова варовита за Шумен незнам каква е водата).
Аз до колкото знам проблема е с БГ и вносния скъп антифриз и че българският бил без антикорозионни съставки.
Последна промяна от Pavcho2 на Чет 01 окт 2009 11:00, променено общо 1 път.
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
не можах да те разбера какво искаш да кажеш ма аре
колегата пита какъв радиатор ?
отговора е къвто и да е
карам с топран (няма грижи), на друг голф сложихме някъв испанско-италиянски пак няма грижи, на една алфа сложихме закупен от евро 07 (маркаа не помня) ама отворите за болтовете му бяха адски криви, но пак стана
с какво да промие
виждал съм от такава добавка за прочистване насъбрана лайнария в казанчето на едно АБД, освен с бензин с нищо друго не можа да се зачисти и пак си остана, вдига се всичката мръсотия и се разнася из цялата водна система, после кеф ти смяна радиаторче на parno
достатъчно е 4-5 пъти наливане и източване на вода (гледайки в казанчето си през това време ще видиш през ЧИСТАТА вода че започват да се отаяват лайнца по дъното на казанчето)
сипваш хубав гъст и мазен антифриз какъв ще е той не знам твой избор
ма не мотокс който прозира като препарат за стъкла
колегата пита какъв радиатор ?
отговора е къвто и да е
карам с топран (няма грижи), на друг голф сложихме някъв испанско-италиянски пак няма грижи, на една алфа сложихме закупен от евро 07 (маркаа не помня) ама отворите за болтовете му бяха адски криви, но пак стана
с какво да промие
виждал съм от такава добавка за прочистване насъбрана лайнария в казанчето на едно АБД, освен с бензин с нищо друго не можа да се зачисти и пак си остана, вдига се всичката мръсотия и се разнася из цялата водна система, после кеф ти смяна радиаторче на parno
достатъчно е 4-5 пъти наливане и източване на вода (гледайки в казанчето си през това време ще видиш през ЧИСТАТА вода че започват да се отаяват лайнца по дъното на казанчето)
сипваш хубав гъст и мазен антифриз какъв ще е той не знам твой избор
ма не мотокс който прозира като препарат за стъкла
- Glove
- Автомобил: VW Golf MK2 GTI
- Двигател: AUM
Да си търси на фирмата Nissens.
А що се отнася до промивката на систенмата, прави се задължително. Мен ако пита да си смени и радиатора на парното, и там се събирата доста глупости. А след това задължително антифриз, инач се губи смисъла от операцията.
А що се отнася до промивката на систенмата, прави се задължително. Мен ако пита да си смени и радиатора на парното, и там се събирата доста глупости. А след това задължително антифриз, инач се губи смисъла от операцията.
- chokiretroto
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за информацията колеги!
Искам последно да запитам за антифриза,готов ли да нялея или да взвма концентрат и да си го разредя?И колко литра събира водната система?
Искам последно да запитам за антифриза,готов ли да нялея или да взвма концентрат и да си го разредя?И колко литра събира водната система?- Pavcho2
- Контакти:
6л. горе долу зависи какъв радиатор вземеш разликата е около 100-200мл между по-големия и по-малкия радиатор.
- fill
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
chokiretroto написа:Благодаря за информацията колеги!Искам последно да запитам за антифриза,готов ли да нялея или да взвма концентрат и да си го разредя?И колко литра събира водната система?
Вземи си концетрат и дистилирана вода. Разреди ги преди да ги налееш. Не е хубаво да се сипва неразреден концентрат.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Glove написа:Да си търси на фирмата Nissens.
много са хубави ама и паричките им са добри. Взимах техен радиатор за една Б4 1,6 101кс и беше около 300лв.
- Glove
- Автомобил: VW Golf MK2 GTI
- Двигател: AUM
Аз си го купих моя за 1,8 Г2 за 100лв. незнам каво са ти дали и от къде.
- Pavcho2
- Контакти:
Веско сигурно има предвид за голям радиатор с клима, макар, че пак ми се струва скъпичък кой знае.
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
[quote="Glove"]Да си търси на фирмата Nissens.[quote]точно такъв сложихме на един голф
цената му е доста приемлива а изглеждаше много добре направен
цената му е доста приемлива а изглеждаше много добре направен
- chokiretroto
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за информацията колеги!Днеска смених радиатора,за сега е добре,надявам се и за напред.Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”