Формула 1 сезон 2009
- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Формула 1 сезон 2009
Райконен се завръща в Макларън?
Кими Райконен е подписал предварително споразумение за завръщане в тима на Макларън от 2010 годинa, пишат британските медии.
Според "Mirror" финландецът, който вече кара за Сребърните стрели от 2002 до 2006 година, трябва преди това да постигне споразумение с Ферари, тъй като има договор с тях за следващия сезон.
„Източници от падока", както ги наричат от "Mirror", твърдят, че Райконен е готов да се откаже от последния си сезон с Ферари, ако италианците му изплатят цялата заплата за 2010 година. Според данни на същото издание договорът на Кими е на стойност 49 милиона долара.
Имайки предвид тези новини, изглежда, че възелът наистина може да започне да се развързва. Фернандо Алонсо може да отиде във Ферари, Райконен в Макларън, а Нико Розберг, за когото се говореше, че е желан от Норберт Хауг, може да отиде не в Макларън, а в Браун GP.
Кими Райконен е подписал предварително споразумение за завръщане в тима на Макларън от 2010 годинa, пишат британските медии.
Според "Mirror" финландецът, който вече кара за Сребърните стрели от 2002 до 2006 година, трябва преди това да постигне споразумение с Ферари, тъй като има договор с тях за следващия сезон.
„Източници от падока", както ги наричат от "Mirror", твърдят, че Райконен е готов да се откаже от последния си сезон с Ферари, ако италианците му изплатят цялата заплата за 2010 година. Според данни на същото издание договорът на Кими е на стойност 49 милиона долара.
Имайки предвид тези новини, изглежда, че възелът наистина може да започне да се развързва. Фернандо Алонсо може да отиде във Ферари, Райконен в Макларън, а Нико Розберг, за когото се говореше, че е желан от Норберт Хауг, може да отиде не в Макларън, а в Браун GP.
- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
За пореден път се убедих, че Формула 1 залязва като спорт и се разраства като бизнес. Преди години Ферари толкова много искаха Кими. Предлагаха му 5 годишен договор, но той се съгласи на 2 и опция за още 2. А сега - Сантандер наляха едни луди пари на червените и вкараха Алонсо там. Според някой медии - варианта Алонсо да е във Ферари от 2010 е: Сантандер да подпише и с Макларън, като по този начин гарантира място на Райконен там. Така и стана. Сега чакаме да обявят трансферите официално.
- vanko_VW
- Автомобил: Ford Focus
- Двигател:
малко се отклонявам от темата,но пак е във връзка с Ф1
та значи чичо ми живее в с.Мировяне (всички колеги от София го знаят каде е) и вчера получих инфо от него,че пистата за Ф1 щяла да се прави в този район
някой знае ли нещо

та значи чичо ми живее в с.Мировяне (всички колеги от София го знаят каде е) и вчера получих инфо от него,че пистата за Ф1 щяла да се прави в този район
някой знае ли нещо

- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
- сава
- Автомобил:
- Двигател:
ами то само той не се е опитал с червената каручка
,ама тва си му е мерак от бая време,а Кими вече наистина отива там откъдето тръгна и дано се събуди

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
http://sportni.bg/index.phtml?tid=40&oid=2531995
Вече и официално.
Вече и официално.
- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Първият трансфер е обявен. Алфонсо в конюшната. Да видим кога Уитмарш ще обяви Кими за пилот на стрелите.
- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Пилотите догодина: Кой къде:
Макларън - Хамилтън и Райконен*
Ферари - Маса и Алонсо
Рено - Кубица и Грожан
Уилямс - Барикело* и Хюлкенберг*
Браун - Бътън* и Росберг*
Ред Бул - Фетел и Уебър*
Торо Росо - Буеми и Алгерсуари*
Форс Индия - Лиуци и Сутил
Тойота** - Трули* и
БМВ Заубер - Ковалайнен*
Нищо ясно около новите отбори.
* Пилотите не са официално обявени
** Несигурно бъдеще на отбора във Ф1.
Макларън - Хамилтън и Райконен*
Ферари - Маса и Алонсо
Рено - Кубица и Грожан
Уилямс - Барикело* и Хюлкенберг*
Браун - Бътън* и Росберг*
Ред Бул - Фетел и Уебър*
Торо Росо - Буеми и Алгерсуари*
Форс Индия - Лиуци и Сутил
Тойота** - Трули* и
БМВ Заубер - Ковалайнен*
Нищо ясно около новите отбори.
* Пилотите не са официално обявени
** Несигурно бъдеще на отбора във Ф1.
Последна промяна от Barboukov на Сря 07 окт 2009 15:50, променено общо 1 път.
Алонсо във Ферари.....
Баси, тотално се отказвам от Ферари и F1
. То след като Шуми слезна стана ебати сапунения сериал 

- Wish_Master
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Странна и объркана за мен работа. За кой да викам сега?
Станах фен на Райката когато мина във ферари, ама сега? Алонсо не ми се нрави, Маса също. Май нямам много избор 

- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз си бях фен на Стрелите и Райконен. Кими като мина във Ферари виках за него и за Макларън. Сега дано се върне, че всичко да е пак както преди... Вече Ферари е отбора, който ще мразя най-много. Как можаха заради един спонсор да изгонят Кими така...
- mladvampirTDI
- Автомобил:
- Двигател:
Barboukov написа:Аз си бях фен на Стрелите и Райконен. Кими като мина във Ферари виках за него и за Макларън. Сега дано се върне, че всичко да е пак както преди... Вече Ферари е отбора, който ще мразя най-много. Как можаха заради един спонсор да изгонят Кими така...
Все едно аз съм го писал това

- escrime
- Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
- Двигател: OM642
mladvampirTDI написа:Barboukov написа:Аз си бях фен на Стрелите и Райконен. Кими като мина във Ферари виках за него и за Макларън. Сега дано се върне, че всичко да е пак както преди... Вече Ферари е отбора, който ще мразя най-много. Как можаха заради един спонсор да изгонят Кими така...
Все едно аз съм го писал това![]()
![]()
![]()
Напълно съгласен с двамата колеги!

С едно дребно изключение... Кими, ако се върне изобщо, няма да му се радвам както преди! Познавате ли фен на футболен отбор, който сменя предпочитанията си според трансферите? Не гледам футбол, но намирам аналогия. Не може Матей-миткалото и да го обичаме както преди 2-3-4-5 години. Да, ще се радвам искрено на победи и борба за любимия отбор, но ще съм по-щастлив ако другия пилот инкасира повече.
А Алонсо във Ферари... доста приятели, фенове на "кончетата", са в тотален потрес от тая новина и само мисълта за Маса ги крепи. И много добре ги разбирам. Навсякъде Алфонсио е създавал проблеми. Или не му върви на момчето или върти яко к*рвенс*и номера (справка - теории на конспирацията, колкото душа му иска на човек

Едит: Все едно фенове на McLaren да искат Хейки да остане като първи пилот!

- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ковалайнен засечен в бокса на Рено. Дали се връща при французите?
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”