Проблеми с имобилайзер или?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
XmUrF
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Проблеми с имобилайзер или?

Мнениеот XmUrF » Сря 30 сеп 2009 17:30

Здравейте колеги,

Бях питал и преди в една подобна тема, но днес ми се случи лично и затова отварям нова тема белким разбера какво става. Колата е Голф 4 1.6. Значи докато е запалена мига жълтата количка с ключето, която доколкото разбрах е за имобилайзера. По-миналата седмица това се беше случило на майка ми, сега и на мен. На нея и беше светнало в движение, при мен още като палех вече мигаше. Колата работи без никакви проблеми, пали от раз, не гасне и си върви нормално. Лампичката обаче мигаше нон стоп. Чак като спрях пред нас и я угасих и после при даване на контакт изгасна.

Та защо свети така? Какъв точно е проблемът? Ето тук го снимах с телефона да видите нагледно за какво става въпрос. Филмчето е направено докато чаках на светофара. Както е видно в момента на снимане колата не се движи, но работи.

http://www.youtube.com/watch?v=KFgk6n8sXqQ

Потребителски аватар
Glove
Автомобил: VW Golf MK2 GTI
Двигател: AUM

Re: Проблеми с имобилайзер или?

Мнениеот Glove » Чет 01 окт 2009 11:07

Колега имобилайзера си вдига грешка затова мига, без да се провери на диагностична апаратура няма как да се каже какво е точно. Но повечето проблеми са по намирането на ключа. Понеже системата е такава, че има много индуктивни процеси, предавателя е индуктивна бобина, и събира поклуци по буксата си. От това се получават грешки про четенето поншкога. Отваря се кората на волага почистват се всички връзки и така. А моьед и да има друг проблем но пак се опира до диагностиката.

XmUrF
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Проблеми с имобилайзер или?

Мнениеот XmUrF » Чет 01 окт 2009 19:02

Днес я закачих на ваг-ком. В имобилайзера не даде никакви грешки... или по-скоро изписа нещо от сорта на no fault codes founded... or no connection... or още нещо от тоя сорт

По принцип изписва само първото, може специално с тоя модул нещо да не се разбират, не знам.

Притеснявам се само да не ме остави някъде така както светка от време на време.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”