Значи колата е 1.6 ABU MK3.
Вчера мерих компресията с извадени свещи и дадена пълна газ.На всички цилиндри показа 11.Въпроса ми е защо по каталог на нов двигател дават 9.3, а моята на 154400 км извади 11.
Искам да попитам според вас в какво състояние е двигателя,дали има правени ремонти и дали са реални тези километри?
Въпрос за компресията
- Lion_Heart
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Въпрос за компресията
Степен на сгъстяване и компресия са две различни неща.Има си таблица за тази работа,иначе компресията е добра.
А колата ти надали е на по-малко от 400 000,знай,че кола на 200 000 си е нова кола.Моята е на поне 1 100 000 километра по мои изчисления и компресията пак ми е все още ок,без ремонти по мотора освен гумички на клапани.
А колата ти надали е на по-малко от 400 000,знай,че кола на 200 000 си е нова кола.Моята е на поне 1 100 000 километра по мои изчисления и компресията пак ми е все още ок,без ремонти по мотора освен гумички на клапани.
Прочетох малко за разликата между степен на сгъстяване и компресия и разбрах че нито едно от двете не може да бъде премерено прецизно и това, което съм получил (11) може да е различно в зависимост от това как върти стартера и с какво масло съм, но все пак е ориентировачно.
Тук идва въпроса знаете ли калко КОМПРЕСИЯ дават на нов двигател 1.6 АБУ и колко дават за да се прецени, че трябва ремонт да се прави.Интересува ме блока на този двигател чугунен ли е и колко ремонта могат да му се правят?Има ли начин да се разбере правен ли е ремонт (освен да се мери диаметъра на цилиндрите)?
Тук идва въпроса знаете ли калко КОМПРЕСИЯ дават на нов двигател 1.6 АБУ и колко дават за да се прецени, че трябва ремонт да се прави.Интересува ме блока на този двигател чугунен ли е и колко ремонта могат да му се правят?Има ли начин да се разбере правен ли е ремонт (освен да се мери диаметъра на цилиндрите)?
- MobilLife
- Автомобил: Wv golf 5 +
- Двигател:
- Контакти:
компресията се мери на топъл двигател!
ето ти и малко четиво за занимавка :http://bikerz.bg/viewtopic.php?f=13&t=17239
ето ти и малко четиво за занимавка :http://bikerz.bg/viewtopic.php?f=13&t=17239
-
javor_bg
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега, аз имам все още друга кола, чиято компресия преди 5-6 години беше 10 атмосфери, а сега харчи 700 мл масло на 1000 км и компресията е 13. Мерих я скоро. Маслото здраво уплътнява и в интерес на истината колата върви много и харчи малко. Предполагам че нещата са опряли до компресионните сегменти, защото са ми износени маслените сегменти.
Колега, 11 е много добра компресия, а 9.3 ти е степента на сгъстяване.
Колега, 11 е много добра компресия, а 9.3 ти е степента на сгъстяване.
Значи да отбележа, че преди 1000 км и нещо смених маслото и не го е барнала (понякога дори понастъпвам доста в обороти и пак не го бара) и въпреки това вадя 11 компресия (при това абсолютно еднаква и на 4-те цилиндъра).
Въпроса ми е възможно ли е тези 154400 км да са реални?
Маслото ми е 10W40.
Въпроса ми е възможно ли е тези 154400 км да са реални?
Маслото ми е 10W40.
- Lion_Heart
- Автомобил:
- Двигател:
winbooz написа:Възможно ли е тези 154400 км да са реални?.
Няма невъзможни неща приятелю.Ти допускаш ли,че са реални???Колата 3-4 годишна ли е?Лично бях свидетел как мой приятел си купи BORA преди около 8-9 години,кара я близо 6 години и колата беше на 724 и нещо си там хиляди.Момчето има транспортна фирма и обикаля здравата.Мина я през сервиза,някакви познати му направиха таблото на 124 хиляди и така продаде колата.Сегашния собственик на тази кола впоследствие се оказа братовчед на мой познат,въпреки всичко момчето било доволно от колата и си мисли,че я е купил на 120 000 км.....Какво да ти кажа повече.За себе си мога да кажа,че съм човек със скромни финансови възможности и въпреки това и да се ограничавам под 45-50 000 км на година не мога да падна-не се получава просто.Сам си прави сметката с какви пари разполага нормалния бял човек в Европа след като през година или две си сменява колата и дали й сипва гориво и я кара,или я изкарва по празници да я измие и я прибира обратно в гаража...
Има и изключения,но в Германия освен цървулите араби няма кой да връща километражи...Разбирам да вярваш на показанията на таблото си но поне да си си я докарал сам от Германия да речем и въпреки това,щом не си свалил собственоръчно найлона от седалките на колата,не вярвай на нищо!И не забравяй най-важното,не хилядите километри а липсата на качествени консумативи(както и нередовното обслужване),дупките по улиците,грамотността на тукашните майстори и липсата на елементарна техническа грамотност у собственика на дадена кола са причината за съсипването на същата...
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Lion_Heart написа:winbooz написа:Възможно ли е тези 154400 км да са реални?.
Няма невъзможни неща приятелю.Ти допускаш ли,че са реални???Колата 3-4 годишна ли е?Лично бях свидетел как мой приятел си купи BORA преди около 8-9 години,кара я близо 6 години и колата беше на 724 и нещо си там хиляди.Момчето има транспортна фирма и обикаля здравата.Мина я през сервиза,някакви познати му направиха таблото на 124 хиляди и така продаде колата.Сегашния собственик на тази кола впоследствие се оказа братовчед на мой познат,въпреки всичко момчето било доволно от колата и си мисли,че я е купил на 120 000 км.....Какво да ти кажа повече.За себе си мога да кажа,че съм човек със скромни финансови възможности и въпреки това и да се ограничавам под 45-50 000 км на година не мога да падна-не се получава просто.Сам си прави сметката с какви пари разполага нормалния бял човек в Европа след като през година или две си сменява колата и дали й сипва гориво и я кара,или я изкарва по празници да я измие и я прибира обратно в гаража...
Има и изключения,но в Германия освен цървулите араби няма кой да връща километражи...Разбирам да вярваш на показанията на таблото си но поне да си си я докарал сам от Германия да речем и въпреки това,щом не си свалил собственоръчно найлона от седалките на колата,не вярвай на нищо!И не забравяй най-важното,не хилядите километри а липсата на качествени консумативи(както и нередовното обслужване),дупките по улиците,грамотността на тукашните майстори и липсата на елементарна техническа грамотност у собственика на дадена кола са причината за съсипването на същата...
Съвсем точно.
Пасат-а ми не си знае километрите.Компресията е 14.За нея не е толкова важно колко точно е.Дали 14 дали 13,дали 12 или 10.Важното е да е еднаква на всичките цилиндри,което е признак,че двигателя работи равномерно и също толкова равномерно се износва.Проблем е ако на единия цилиндър да кажем е 12,на другия 10,на тертия 11,на 4-тия примерно 11.5 Разликите пречат на двигателя много повече отколкото ниската компресия,а твоята за този двигател не е лоша.
Съответно километрите не са от значение - важна е поддръжката.Виждал съм Б3 на 800 и хиляди километри с неотварян мотор (1.8 RP) и си имаше кмпресия и вървеше на убиване.Ама си личеше,че колата си е гледана и пазена.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”