Питане за смяна на генерация на КР
- didkoltd
- Автомобил:
- Двигател:
Питане за смяна на генерация на КР
Сегашната ми генерация е на 50 мм външен диаметър на тръбата,това означава,че вътре е 46 най-вероятно!Събирам мнения от хора които имат опит с генерациите на 16 волтовите!А именно:на колко мм е оптималния вариант да се пусне новата тръба?На 55,63 или 67 мм понеже това са стандартите за тръби които могат да огъват в един сервиз?Интересува ме и оригиналния изпускателен колектор на АБФ на колко мм му е изхода,понеже съм замислилк да слагам такъв след него ще има един резонатор и едно крайно гърне,спортно за глас!
- Glove
- Автомобил: VW Golf MK2 GTI
- Двигател: AUM
Re: Питане за смяна на генерация на КР
До колкото имам опит с мошта кола 8клапана мотор, който сега е с дрига генерация мисля че не ти трябва повече от 55мм. А на ABF мисля че беше 55мм. По-голямата тръба води до изсушаване на двигателя.
Коя година е тоя КР?
По принцип е 55 вътрешен диаметър на КР.
Оригиналния колектор от АБФ задължително с двуцевката! Диаметъра е сходен с диаметъра на генерацията на КР.
Оригиналния колектор от АБФ задължително с двуцевката! Диаметъра е сходен с диаметъра на генерацията на КР.
- didkoltd
- Автомобил:
- Двигател:
tweemys написа:Коя година е тоя КР?
Абе тя е дълга за разправяне ама с две думи мотора е присаждан в купе от 8 винтилов мотор ПФ ,а вече дали тази генерация му е оригиналната или някой преди мен я е сменял нямам си на престава!
Колкото до това "изсушаване" чувал съм за него и точно това се опитвам да разбера къде е границата специално на КР-а за да не се получи този нежелан ефект,но и да е максимално отпушен мотора!?
- Glove
- Автомобил: VW Golf MK2 GTI
- Двигател: AUM
Слагаш му генерация на 55 и това е от там на горе няма смисъл, според мен.
- Жоро Делчев
- BBS Collector
- Автомобил: Golf GTI16V
- Двигател: ABF 1994
Ефект от генерация има но си трябва спортен колектор и хубаво крайно гърне,със стоковата и според мен няма смисъл повече от 55мм.
- didkoltd
- Автомобил:
- Двигател:
Принципно се колебая между 55 и 63!Като за първо време ще сложа АБФ-ски изпускател и хубаво крайно гърне.След време ще мисля за хубав спортен колектор просто в момента има доста неща за правене по колата и все са важни ,а колектора ще изчака!Май ще е на 63 ,че да не правя двойни работи след време пак да я сменям,не вярвам да го бърка на 63 мм?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”