Въпрос към компютърджийте ?

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
rokera
Автомобил:
Двигател:

Въпрос към компютърджийте ?

Мнениеот rokera » Сря 30 сеп 2009 19:54

На някой въпроса ми може да стори тъп, но понеже не разбирам много от компютри реших да попитам за съвет. Проблема ми е, че стария ми комп почна да изключва когато му е кеф. Не го натоварвам с много работи накуп, пуснах му Евереста за проверка и не отчита прегряване а си изключва гат му скимне. Не рестартира и не ми изписва нещо си ами цък и йок комп. Карах го където е сглобяван, стоя 24 часа и там не е дал проблем. Прибрах го у дома и след 2-3 дни почна да прави същите магарий. Та питам, е ли е възможно да се е ебава от Виндоуса или както мене почна да съмнява проблема да е от захранването, което е на около година и половина.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Re: Въпрос към компютърджийте ?

Мнениеот Pichaga » Сря 30 сеп 2009 20:01

хейл ту инглънд heavy metal zork
не съм компютърджия, но на служебния ми комп се оказа захранването точно, 2 пъти гениите преинсталваха хр-то докато не се сетиха за захранването

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Сря 30 сеп 2009 20:03

Виж тук....пише си всичко
http://forums.data.bg/index.php?showtopic=135532

Последна промяна от drago_tr на Сря 30 сеп 2009 20:06, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Rqhovo
Автомобил: Passat B3
Двигател: 1Y 1991
Контакти:

Мнениеот Rqhovo » Сря 30 сеп 2009 20:05

Проблемите може да са доста като за начало си сложи хубава антивирусна от сорта на нортон даже в дата има нортон 2005г който е супер и пусни да сакнира за вируси.Пусни и да сканира за грешки на харда ,но смени и windowsa пробай с нов хард и ново захранване от някой познат и пиши да видим какво е станало за да решим проблема ако не се орави от тези неща дето съм ги смпоменал :да:

Потребителски аватар
kickd0wn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kickd0wn » Чет 01 окт 2009 13:49

Rqhovo написа:Проблемите може да са доста като за начало си сложи хубава антивирусна от сорта на нортон даже в дата има нортон 2005г който е супер и пусни да сакнира за вируси.Пусни и да сканира за грешки на харда ,но смени и windowsa пробай с нов хард и ново захранване от някой познат и пиши да видим какво е станало за да решим проблема ако не се орави от тези неща дето съм ги смпоменал :да:

Силно-забавно мнение! Браво!

Иначе към автора, правилно се е насочил да си смени захранването като за начало, без да инсталира/преинсталира каквото и да е.

Потребителски аватар
kacarov_dupnitsa
Автомобил: Ауди А6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kacarov_dupnitsa » Чет 01 окт 2009 13:55

провери си и вентилатора на видео картата при мен това е проблемът и продължава да си го има щото ме мързи да го сменя :lol:

Потребителски аватар
fill
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fill » Чет 01 окт 2009 14:41

Предполагам компа ти е вързан на разклонител. Преди време и аз имах същия проблем и ми се оказа разклонителя. Какво ли не сменях, а той се ресетваше постоянно. При тебе не е направил проблем в компютърната фирма което може да означава, че имаш някакъв проблем с разклонителя или контакта на стената.

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Чет 01 окт 2009 15:42

fill написа:Предполагам компа ти е вързан на разклонител. Преди време и аз имах същия проблем и ми се оказа разклонителя. Какво ли не сменях, а той се ресетваше постоянно. При тебе не е направил проблем в компютърната фирма което може да означава, че имаш някакъв проблем с разклонителя или контакта на стената.

Точно за това се сетих и аз.. Пробвай с друг разклонител, че така като нищо може да си направиш пожар докато те няма :?

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Чет 01 окт 2009 15:49

при включване след "гасене", windows показва ли ти менюто за неправилно изгасен или си стартира абс.нормално?

Потребителски аватар
rokera
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera » Чет 01 окт 2009 19:23

Разклонителя го сменях и пак си знае неговото, остава да пробвам друг контакт. След изгасване като го пусна си тръгва нормално, все едно аз съм го изключил. Май ще пробвам със захранването първо, щото е най тънкана пък са ми и казвали, че добре да се сменя на определен пробег mhihi. Между другото и Вина ми е пресен понеже периодично го преинсталирам, че компютърджий са ми казвали за натрупване на грешки и било полезно.

Потребителски аватар
Miki
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Miki » Чет 01 окт 2009 20:43

Колега, така и така не ме свърта в къщи, че съм безработен, ако искаш мога да дойда да го погледна. Имам доста години опит, но така дистанционно е трудно да се каже какво точно му е, причините може да са много. Пари няма да ти взимам.

kokskok
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokskok » Пет 02 окт 2009 7:01

rokera написа:Разклонителя го сменях и пак си знае неговото, остава да пробвам друг контакт. След изгасване като го пусна си тръгва нормално, все едно аз съм го изключил. Май ще пробвам със захранването първо, щото е най тънкана пък са ми и казвали, че добре да се сменя на определен пробег mhihi. Между другото и Вина ми е пресен понеже периодично го преинсталирам, че компютърджий са ми казвали за натрупване на грешки и било полезно.

баце никой не говори за разклониутели стаа въпрсо за захранвенето на компа

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Пет 02 окт 2009 7:21

Мики, наистина разбира тези неща. :wink:

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 02 окт 2009 8:49

Започни първо от захранването. Колегата по-горе дето цитира форуми - недейте с тази дата.бг. Има си хардуер-бг, там си има доста добри теми за захранванията. Както го описваш, че така ненадейно спира почти със сигурност проблемът ти е там. Пусни си някакъв софт за тест на процесора примерно или на видеокартата или и на двете заедно, за да ползваш на пълен капацитет колкото може по-големи консуматори от ПЦ-системата, извади си един мултицет и започни да мериш 12 и 5-волтовите линии. Има си ясни допуски в какви граници трябва да са. Тогава ще стане ясно дали е от захранването или не. Другото, което можеш да направиш е да почистиш всички перки, с надеждата ако захранването грее толкоз, че неговата да не може да го охлажда добре и затова да се гаси със сработила защита.
Поздрави

Потребителски аватар
fill
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fill » Пет 02 окт 2009 9:36

Махни автоматичния рестарт при Bluescreen, ако не знаеш как се маха ще ти дам инфо:
1. Десен бутон на My computer
2. Properties
3. Advanced
4. Startup and recorevy - Setting
5. Махни отметката на Automatically Restart
6. Можеш да промениш Write debugging information на: Complete memory dump или Kernel memory dump

Рестарта може да ти е причинен от Bluescreen, ако е включена опцията за рестарт понякога не се вижда Bluescreen-а.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”