Препоръчайте латекс
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- brabus
- R-циклопедист на VW
- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
Re: Препоръчайте латекс
Да, Алпин не е евтин, но ако половин час преди това си бил в магазина на Ойкос на Витошка и са ти обявили 35 лв за 1 л от желания цвят... 

- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
Имах предвид двойната разлика от другите които се споменават, а че има и баш латекси яснУ
Иначе не знам, защо всички изтъкват покривателните способности
Мисля да мина времето на онези водички, които нищо не правеха и вече всички покриват (това личи и от коментарите дотук).
За мен лично, беше по-важно поддръжка след това и издръжливост

Иначе не знам, защо всички изтъкват покривателните способности

За мен лично, беше по-важно поддръжка след това и издръжливост

- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
dobrin написа:Ами аз пък точно от български, мисля беше Леко, цветен, съм много доволен - с две ръце покри идеално. Освен това цветът е абсолютно същия като този, който е посочен на опаковкта, а не 10 нюанса по-различен. И цената беше нормална.
И аз така колега даже и с първата ръка покри а с втората вече изгладихме нещата и това на гола шпакловка. А и се мие добре -с домакинска хартия и водичка става като нов
-
- Автомобил: 1998 VW Polo Variant
- Двигател: APQ
На мен ми донесоха от чужбина Dulux, и съм адски доволен, не знам тук дали го продават... Колкото до Леко, наскоро взимах от тях тъмно лилав латекс, който въобще нямаше връзка с обявения цвят на кутията... но свърши работа като основа 

- Jogo_1
- Автомобил:
- Двигател:
Още един глас за Леко Интерин, има го в няколко готови разцветки, покрива си идеално, даже малко след ремонта едни пишман майстори на климатици опръскаха около 2 квадрата с масло от къртач, боядисах отново само петносаното, след като изсъхна няма разлика.
- Ludia
- Most Wanted
- Автомобил:
- Двигател:
Uneek написа:На мен ми донесоха от чужбина Dulux, и съм адски доволен, не знам тук дали го продават... Колкото до Леко, наскоро взимах от тях тъмно лилав латекс, който въобще нямаше връзка с обявения цвят на кутията... но свърши работа като основа
Dulux намерих преставителя за БГ. Излиза, че за 40-50 квадрата ми трябват 5лт от него, за 1 ръка. така сметката излиза около 60лв за 60квадрата. Незнам обаче дали да им вярвам, че от 1 ръка ще покрие добре... Лекото за същата квадратура ми трябва 10лт.

+ на Dulux е че същия цвят който си избера правят и боя за дърво и метал...
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Dulux е доста гъст и покрива много. Тук главно такъв използвам, може и да покрие
- iGolf
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
AmW написа:Dulux е доста гъст и покрива много. Тук главно такъв използвам, може и да покрие
само да не е някоя кръщавана,иначе са извънземни бои!
-
- Автомобил: 1998 VW Polo Variant
- Двигател: APQ
При мен дулукс-а на 2 ръце покри идеално, като се има предвид че съм на мазилка, а не на шпакловка... Между другото инструментите като ги мия след дулукс-а се мият с лекота, докато след лекото ми трябва половин час да изтъркам кофата и да изцедя валяка... Също така баките в които беше латекса бяха с някакво тефлоново покритие, и се измиха на 100% с невероятна лекота и ми свършиха перфектна работа за други цели. Просто тези латекси наистина са извънземни 

- Ludia
- Most Wanted
- Автомобил:
- Двигател:
iGolf написа:AmW написа:Dulux е доста гъст и покрива много. Тук главно такъв използвам, може и да покрие
само да не е някоя кръщавана,иначе са извънземни бои!
неможе да е менте, от представителя за бг ще го взема. Отделно и в Баумакс го има ама нито каталог имат нито нищо, деба некъдърниците

- dready
- Автомобил:
- Двигател:
vasstop написа:Levis
Не съм имал никакви проблеми с него, стои много добре и определено си заслужава парите.
Повече от 2 ръце няма да ти трябват да покриваш с него.
Абсплютно съгласен съм. Пребоядисвах магазина и след две ръце стана супер. Сега го забърсваме с мокър парцал и няма проблеми все още си е на стената

- DimoNN
- Автомобил:
- Двигател:
препоръчвам ти латекс "латекс" - продават го в практикер и в баумакс.
- Dobromirski
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARL 150+ hp
- Контакти:
TВърдо заложи на някой от марките от групата на "Акзо Нобел" (Левис, Дулукс, Ойкос, Сикенс и т.н).
Сикенс и Левис се предлагат в Бриколаж. Дулукс и Ойкос имат представители в БГ. Нито една от тези марки няма да те разочарова. С български измишльотини може да се занимаваш само при условие, че бойдисваш с мат или винил мат, но за да си наистина доволен си избери нещо от гамата - винил софт шиин или направо сатен
.
ПП: няколко съвета от мен :
1. Подготви стените все едно подготвяш кола (НИКАКВИ забележки)
2. Задължително грундираш основата (независимо дали си на мазилка или гипсокартон)
3. Какъвто и латекс да вземеш , минимум 2 ръце , като първата я правиш поне 2 пъти по-рядка от това което дават на опаковката или я правиш с някакъв евтин български латекс с близък цвят. 2-ра ръка след минимум 3 часа при топо време, а най добре на другият ден.

Сикенс и Левис се предлагат в Бриколаж. Дулукс и Ойкос имат представители в БГ. Нито една от тези марки няма да те разочарова. С български измишльотини може да се занимаваш само при условие, че бойдисваш с мат или винил мат, но за да си наистина доволен си избери нещо от гамата - винил софт шиин или направо сатен

ПП: няколко съвета от мен :
1. Подготви стените все едно подготвяш кола (НИКАКВИ забележки)
2. Задължително грундираш основата (независимо дали си на мазилка или гипсокартон)
3. Какъвто и латекс да вземеш , минимум 2 ръце , като първата я правиш поне 2 пъти по-рядка от това което дават на опаковката или я правиш с някакъв евтин български латекс с близък цвят. 2-ра ръка след минимум 3 часа при топо време, а най добре на другият ден.

- quattro^^
- Автомобил: audi a6 c5
- Двигател: AJL
Mefisto също не е лош
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Още един глас за Dulux , но изрично кажи на маисторите да не го разреждат щото моите понеже бяха мноо ихитри си знаят от големия стаж как се реди боя улупаха 5-6 ръце
.Естествено тва мен не ме бъркаше щото пак изхабиха същото количество боя просто я разреждаха и я слагаха 5 пъти
.Също така ако си земеш gloss варианта се готви да ти вадят от 1000 извора вода колко е лоша тая боя - щото като е гланц сяко пропуснато място в шпакловката си личи и трябва да внимават 

Върни се в “ОФФ-Топик - други”