Препоръчайте латекс

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Re: Препоръчайте латекс

Мнениеот brabus » Чет 01 окт 2009 20:03

Да, Алпин не е евтин, но ако половин час преди това си бил в магазина на Ойкос на Витошка и са ти обявили 35 лв за 1 л от желания цвят... mhihi

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Чет 01 окт 2009 20:22

Имах предвид двойната разлика от другите които се споменават, а че има и баш латекси яснУ ;)

Иначе не знам, защо всички изтъкват покривателните способности :roll: Мисля да мина времето на онези водички, които нищо не правеха и вече всички покриват (това личи и от коментарите дотук).
За мен лично, беше по-важно поддръжка след това и издръжливост :idea:

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Чет 01 окт 2009 20:35

dobrin написа:Ами аз пък точно от български, мисля беше Леко, цветен, съм много доволен - с две ръце покри идеално. Освен това цветът е абсолютно същия като този, който е посочен на опаковкта, а не 10 нюанса по-различен. И цената беше нормална.

И аз така колега даже и с първата ръка покри а с втората вече изгладихме нещата и това на гола шпакловка. А и се мие добре -с домакинска хартия и водичка става като нов

Uneek
Автомобил: 1998 VW Polo Variant
Двигател: APQ

Мнениеот Uneek » Чет 01 окт 2009 20:46

На мен ми донесоха от чужбина Dulux, и съм адски доволен, не знам тук дали го продават... Колкото до Леко, наскоро взимах от тях тъмно лилав латекс, който въобще нямаше връзка с обявения цвят на кутията... но свърши работа като основа :D

Потребителски аватар
Jogo_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jogo_1 » Чет 01 окт 2009 21:03

Още един глас за Леко Интерин, има го в няколко готови разцветки, покрива си идеално, даже малко след ремонта едни пишман майстори на климатици опръскаха около 2 квадрата с масло от къртач, боядисах отново само петносаното, след като изсъхна няма разлика.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пет 02 окт 2009 10:46

Uneek написа:На мен ми донесоха от чужбина Dulux, и съм адски доволен, не знам тук дали го продават... Колкото до Леко, наскоро взимах от тях тъмно лилав латекс, който въобще нямаше връзка с обявения цвят на кутията... но свърши работа като основа :D

Dulux намерих преставителя за БГ. Излиза, че за 40-50 квадрата ми трябват 5лт от него, за 1 ръка. така сметката излиза около 60лв за 60квадрата. Незнам обаче дали да им вярвам, че от 1 ръка ще покрие добре... Лекото за същата квадратура ми трябва 10лт. :roll:
+ на Dulux е че същия цвят който си избера правят и боя за дърво и метал...

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Пет 02 окт 2009 10:50

Dulux е доста гъст и покрива много. Тук главно такъв използвам, може и да покрие

Потребителски аватар
iGolf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iGolf » Пет 02 окт 2009 10:57

AmW написа:Dulux е доста гъст и покрива много. Тук главно такъв използвам, може и да покрие

само да не е някоя кръщавана,иначе са извънземни бои!

Uneek
Автомобил: 1998 VW Polo Variant
Двигател: APQ

Мнениеот Uneek » Пет 02 окт 2009 11:50

При мен дулукс-а на 2 ръце покри идеално, като се има предвид че съм на мазилка, а не на шпакловка... Между другото инструментите като ги мия след дулукс-а се мият с лекота, докато след лекото ми трябва половин час да изтъркам кофата и да изцедя валяка... Също така баките в които беше латекса бяха с някакво тефлоново покритие, и се измиха на 100% с невероятна лекота и ми свършиха перфектна работа за други цели. Просто тези латекси наистина са извънземни :)

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пет 02 окт 2009 14:06

iGolf написа:
AmW написа:Dulux е доста гъст и покрива много. Тук главно такъв използвам, може и да покрие

само да не е някоя кръщавана,иначе са извънземни бои!

неможе да е менте, от представителя за бг ще го взема. Отделно и в Баумакс го има ама нито каталог имат нито нищо, деба некъдърниците :screwy

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Пет 02 окт 2009 18:44

vasstop написа:Levis
Не съм имал никакви проблеми с него, стои много добре и определено си заслужава парите.
Повече от 2 ръце няма да ти трябват да покриваш с него.

Абсплютно съгласен съм. Пребоядисвах магазина и след две ръце стана супер. Сега го забърсваме с мокър парцал и няма проблеми все още си е на стената
:)

Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimoNN » Нед 04 окт 2009 0:42

препоръчвам ти латекс "латекс" - продават го в практикер и в баумакс.

Потребителски аватар
Dobromirski
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARL 150+ hp
Контакти:

Мнениеот Dobromirski » Нед 04 окт 2009 6:42

TВърдо заложи на някой от марките от групата на "Акзо Нобел" (Левис, Дулукс, Ойкос, Сикенс и т.н).
Сикенс и Левис се предлагат в Бриколаж. Дулукс и Ойкос имат представители в БГ. Нито една от тези марки няма да те разочарова. С български измишльотини може да се занимаваш само при условие, че бойдисваш с мат или винил мат, но за да си наистина доволен си избери нещо от гамата - винил софт шиин или направо сатен :да: .
ПП: няколко съвета от мен :
1. Подготви стените все едно подготвяш кола (НИКАКВИ забележки)
2. Задължително грундираш основата (независимо дали си на мазилка или гипсокартон)
3. Какъвто и латекс да вземеш , минимум 2 ръце , като първата я правиш поне 2 пъти по-рядка от това което дават на опаковката или я правиш с някакъв евтин български латекс с близък цвят. 2-ра ръка след минимум 3 часа при топо време, а най добре на другият ден.
:beer

Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Мнениеот quattro^^ » Нед 04 окт 2009 11:32

Mefisto също не е лош

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 05 окт 2009 10:16

Още един глас за Dulux , но изрично кажи на маисторите да не го разреждат щото моите понеже бяха мноо ихитри си знаят от големия стаж как се реди боя улупаха 5-6 ръце :lol: .Естествено тва мен не ме бъркаше щото пак изхабиха същото количество боя просто я разреждаха и я слагаха 5 пъти :lol: .Също така ако си земеш gloss варианта се готви да ти вадят от 1000 извора вода колко е лоша тая боя - щото като е гланц сяко пропуснато място в шпакловката си личи и трябва да внимават :lol:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”