Благодаря предварително!
въпрос за табло голф 2 с 1 букса
-
vanko_vt
- Автомобил:
- Двигател:
въпрос за табло голф 2 с 1 букса
Колеги трябва ми малко помощ ! Старото ми табло е VDO 935 с часовник и 2 букси а това което искам да сложа е Motometer 935 с оборотомер само че с 1 букса
искам да ви помоля ако някой има схема на буксите на двата модела табла да пише. Изчетох доста теми но не намерих схема с изключение на тоя немския сайт http://www.doppel-wobber.de/wbb2/Inform ... esten.html пак ги има обозначението на кабелите но незнам дали ще ми свършат работа , защото в този сайт е обяснено за табло с MFA . Някой ако знае дали информацията от немския сайт ще ми свърши работа в моя случеи да казва и ще се помъча да го свържа по него
Благодаря предварително!
Благодаря предварително!
-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
Re: въпрос за табло голф 2 с 1 букса
колега и аз има с 1 букса и искам да го направя намоятта и на мен ми пратиха тоя линк ама не мога да се ориентирам на таблото с 1букса има доста неща които не знам къде да свържа и си го оставих да си седи, а пък и никои не помага ако някаой помогне на мен и на колегата ще съм благодарен
- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
колега махни капачето,това което държи буксата за таблото,такаче да остане само платката на нея е написано за всеки извод за кадее,така е при моето,като сменях осветлението падна този държач и като поизчистих прахта,видях до всеки извод надпис за какво е,дано дати помогне
-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
нищо няма колега
-
vanko_vt
- Автомобил:
- Двигател:
И на моето нищо няма
вчера се помъчих да го свържа по схемата от немския саит но не стана по нея , остават много кабели свободни 

-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
дамм и никой не помагаvanko_vt написа:И на моето нищо нямавчера се помъчих да го свържа по схемата от немския саит но не стана по нея , остават много кабели свободни
-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
никой ли не иска да помогне ?????
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Когато нямаш МФА някои от пиновете си остават свободни. Не виждам какъв е проблемът? Моето табло го преправих за един ден с главоблъскането и запояването. Процедирах така:
1. Чета сайта на доппел
2. Вадя примерно клемата, която е обозначена като тази за бензиномера, давам контакт и гледам дали мърда стрелката.
3. Бележа си жичката и продължавам натам
Така след като си бележиш всички проводници от двете букси махаш старото слагаш новото и започваш да свързваш по схемата в доппел. Свързваш една, даваш контакт и гледаш, ако е правилно продължаваш натам. Имам спомени, че когато преправях моето табло цветовете, които са на сайта много не съвпадаха за двете букси, иначе за едната си бяха същите. Може и да бъркам ама май имаше такава врътка.
П.п. внимателската с червения и кафевия кабел - първият е 12В другият е масата. Тях трябва първо да ги навържеш.
Ако имаш въпроси питай, ще гледам да помогна с каквото и колкото мога
п.п 2: имам спомен, че датчиците за маслото при двете букси са с два отделни проводника, които се свързват заедно към едната клема на таблото с една букса. Всъщност помня само, че двата кабела свързани с датчици за масло или зумер или сигнална лампа се връзваха заедно на едната клема на еднобуксовото табло. Забравих как точно беше. Но сега точно ме мързи да погледна в сайта.
1. Чета сайта на доппел
2. Вадя примерно клемата, която е обозначена като тази за бензиномера, давам контакт и гледам дали мърда стрелката.
3. Бележа си жичката и продължавам натам
Така след като си бележиш всички проводници от двете букси махаш старото слагаш новото и започваш да свързваш по схемата в доппел. Свързваш една, даваш контакт и гледаш, ако е правилно продължаваш натам. Имам спомени, че когато преправях моето табло цветовете, които са на сайта много не съвпадаха за двете букси, иначе за едната си бяха същите. Може и да бъркам ама май имаше такава врътка.
П.п. внимателската с червения и кафевия кабел - първият е 12В другият е масата. Тях трябва първо да ги навържеш.
Ако имаш въпроси питай, ще гледам да помогна с каквото и колкото мога
п.п 2: имам спомен, че датчиците за маслото при двете букси са с два отделни проводника, които се свързват заедно към едната клема на таблото с една букса. Всъщност помня само, че двата кабела свързани с датчици за масло или зумер или сигнална лампа се връзваха заедно на едната клема на еднобуксовото табло. Забравих как точно беше. Но сега точно ме мързи да погледна в сайта.
- enigma79
- Автомобил:
- Двигател:
колега извинявай за закъснението,свързвай по цветове,аз така си свързах моето даже съм си запазил старата букаса,сега съм с две и старата стават три
да знаеш даже и оборотомера има кабел,поне моето е така и като ги навързах,стана чудо,запалих и оборотомера живна,а аз тукмо бях приготвил кабел за него,такаче действай смело ако имаш нужда от помощ пиши на лс,ще дам снимки,то и в момента таблото пак съм го свалил,да слагам от старото сините диоди,това зеленото неме кефи 
да знаеш даже и оборотомера има кабел,поне моето е така и като ги навързах,стана чудо,запалих и оборотомера живна,а аз тукмо бях приготвил кабел за него,такаче действай смело ако имаш нужда от помощ пиши на лс,ще дам снимки,то и в момента таблото пак съм го свалил,да слагам от старото сините диоди,това зеленото неме кефи 
-
vanko_vt
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси колега утре ще пробвам да го свържа по цветове и за всеки случей ще си оставя и старите букси че ако не стане нещо да не остана без табло
ти ако можеш щракни 2-3 снимки да ме улесиш малко 
- enigma79
- Автомобил:
- Двигател:
няма проблем,по късно или утре ще пусна тука снимки
сега отивам да довършвам прехвърлянето на диодите 
сега отивам да довършвам прехвърлянето на диодите 
-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
ако става кабел по кабел ако отговарят цжетовет освем да взема буксата от голфа дето свалих таблото и да го връзвам така
колега чакаме снимките с нетърпениеenigma79 написа:няма проблем,по късно или утре ще пусна тука снимкисега отивам да довършвам прехвърлянето на диодите
- enigma79
- Автомобил:
- Двигател:
ето снимки,на таблото и кабелите,извинявам се за лошото качество,но с телефона толкова,утре ще кача с диодите на тъмно
,тъй като моето е с една букса имах проблем с датчика на температурата,трябваше да свържа едната от двете останали жици,към кабела на датчика,който беше свързан,причината за тази аномалия е че на пасата този датчик,е с два извода и са 2броя,а при мен е само един,с един извод,сега работи като хората
друг проблем е че старото имах диоди за смукач и ръчна,а на това нямаше,решението беше даги добавя към таблото,затова ударих една ракия и една литургия на старото табло
и го разглобих,доста запояване и побългаряване но стана,но старото табло помогна запоследно
сега вече си имам работещи индикации
сега остана да направя и да отчита моментния разход
ако някой знае колко трябва дае дълаг маркуча,нека дами пиши на лс,извинявай колега че ти оспамих темата 
,тъй като моето е с една букса имах проблем с датчика на температурата,трябваше да свържа едната от двете останали жици,към кабела на датчика,който беше свързан,причината за тази аномалия е че на пасата този датчик,е с два извода и са 2броя,а при мен е само един,с един извод,сега работи като хората
друг проблем е че старото имах диоди за смукач и ръчна,а на това нямаше,решението беше даги добавя към таблото,затова ударих една ракия и една литургия на старото табло
и го разглобих,доста запояване и побългаряване но стана,но старото табло помогна запоследно
сега вече си имам работещи индикации
сега остана да направя и да отчита моментния разход
ако някой знае колко трябва дае дълаг маркуча,нека дами пиши на лс,извинявай колега че ти оспамих темата 
Последна промяна от enigma79 на Съб 03 окт 2009 16:47, променено общо 1 път.
- enigma79
- Автомобил:
- Двигател:
ето още снимки 

-
vanko_vt
- Автомобил:
- Двигател:
вързвах го по схемата от немския сайт почти всички кабели отговарят по цветове както беше писал колегата с изключение на 2-3 кабела но като гледаш по схемата им намираш мястото. И аз имах усложнения с датчика за температурата стрелката работи но лампата мигаше
койито се захване с подобно начинание и има въпроси да пита ще помагам с каквото мога
Благодаря на колегите които помагаха! нямате грешка!Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”