Препоръка за предни накладки

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
PavlinPufi
Автомобил: VW PASSAT 1.9TDI PD
Двигател: ATJ-2000

Препоръка за предни накладки

Мнениеот PavlinPufi » Пет 02 окт 2009 17:37

Колеги време е да сменям предните накладки.Ако може някаква препоръка за марка и ориентировачна цена.От Варна съм.Колата е VW VENTO 1.8-90k.-бензин.1993г.Благодаря предварително.

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Re: Препоръка за предни накладки

Мнениеот zdravko_jett » Пет 02 окт 2009 18:24

еднакво фалшиви са всички

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Пет 02 окт 2009 18:33

zdravko_jett написа:еднакво фалшиви са всички

Да,да и един мармот завива шоколада...
Колега,вземи си Текстар от вносителя и няма да съжаляваш. :deal

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Пет 02 окт 2009 18:46

Качеството не винаги е свързано с марката,я вижте колко хора се оплакват от "пищящо" феродо,пък дали по 50-60 лева за нещо марково.Преди около 2 години случайно взех от измислено магазинче накладки-"КАЛЕ"-мисля турски да са .Поседяха близо година,предвидени за аварийна подмяна .Взех Вентото,оказа се с накладки от които липсваха парчета,целите в кратери и се принудих за момента да монтирам споменатите турчета..Е нема мяу,нема пис...за 24 или 27 лв. ги бях взел.Магазинчето е на "обиколната" на Надежда(Сф.),близо до "Шкода",дървена къщурка върху гаражче.Ще мина отново с кутийката в ръка да си взема още едни за Голфа,може да ви ги снимам при интерес

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Пет 02 окт 2009 19:44

emo-gar написа:Качеството не винаги е свързано с марката,я вижте колко хора се оплакват от "пищящо" феродо,пък дали по 50-60 лева за нещо марково.Преди около 2 години случайно взех от измислено магазинче накладки-"КАЛЕ"-мисля турски да са .Поседяха близо година,предвидени за аварийна подмяна .Взех Вентото,оказа се с накладки от които липсваха парчета,целите в кратери и се принудих за момента да монтирам споменатите турчета..Е нема мяу,нема пис...за 24 или 27 лв. ги бях взел.Магазинчето е на "обиколната" на Надежда(Сф.),близо до "Шкода",дървена къщурка върху гаражче.Ще мина отново с кутийката в ръка да си взема още едни за Голфа,може да ви ги снимам при интерес

Колега,ти някога слагал ли си хубави накладки на колата,не се заяждам просто споделям опит.
Аз съм слагал и за ефтините мога да ти кажа едно:
недай си боже да се спускаш от баир с 4 човека и багаж и да се налага да ги натискаш 40 пъти поне докато слезеш.На половината път надолу се кръстех и компенсирах с 1ва щото все едно сервото ми изчезна,натискаш до дъно и не спира.
Иначе на равно спират ок няма пищене няма свирене.
Е... същия опит направих 1 година по-късно като реших да инвестирам 3 пъти повече пари отколкото предния път от 30лв на 90лв,и мога да ти кажа че нямах никакъв проблем.Колкото по-често натисках спирачките толкова все по-добре спираше колата пак с4човека,пак с багаж,пак на същия баир надолу.Недай си боже 50-60лв за 3-4години дето ще ги дадеш до смяна да струват живота на тебе,семейството ти или някой човек на улицата.Десет пъти повече ще ти се ще да дадеш ама няма връщане.Жив и здрав,нищо лично.

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Пет 02 окт 2009 20:48

Аз си ползвам Текстар (който се оказа Паджит) след като отворихме кутийката, от Ауто+ и съм доволен.

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Пет 02 окт 2009 20:57

Trusting .
Зелена кутия , много съм доволен . Не свирят , меки са с малко стружки и не ядът от дисковете , цената е добра , какво повече да иска човек :)
За моите коли друга марка не търся :)

Потребителски аватар
actros1846
Автомобил: AUDI A4 B5 1.9 TDI Avant Facelift
Двигател: AFN 1999

Мнениеот actros1846 » Пет 02 окт 2009 21:06

Аз карам с тези на ACDELCO доволен съм много.

Fifkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Fifkata » Пет 02 окт 2009 21:17

Колега и аз съм за Текстар, с такижа съм и съм дожолен жецхе 30000 км , няам да сбъркаш :wink:

leoparda
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот leoparda » Пет 02 окт 2009 21:22

Колеги нека не забравяме и FERODO...имам някакви наблюдения в/у тях/пасат б4/ и ми се струват много по добри от на брат ми на вентото /някви за по 25-6 лв./.Разликата в спирането е огромна,лично за мен FERODO са на първо място след Текстар 8) :beer

Потребителски аватар
GTspecial
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GTspecial » Пет 02 окт 2009 21:27

Бързият написа:Trusting .
Зелена кутия , много съм доволен . Не свирят , меки са с малко стружки и не ядът от дисковете , цената е добра , какво повече да иска човек :)
За моите коли друга марка не търся :)

ИЗВИНЯВАЙ колега, ама нищо хубаво от тия накладки....само разходи...веднъж купуваш Trusting втори път купуваш "хубави" накладки.....за 1,2,3,4,5 спиране О.К ама след това death ....личния автомобил отпред и отзаде съм с такива и сега се чудя защо не взех ATE или TEXAR...не искам да засягам никого, ама ако карате "по-остро" или по местности с повече завои не ги препоръчвам... :beer Много бързо загряват, за греадски условия 100% са О.К. ,ама след 3-4 натискания (от 120 км/ч до 30 км/ч) и прегряват, в слдствие на това няма спиране.... :horror:

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Пет 02 окт 2009 21:40

1 Ferodo
2.Textar
3. ATE
4. ACDELCO
5.Trusting
Ако трябва да обобщиме такава ли е поредноста на качеството ?

Потребителски аватар
yoyof1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yoyof1 » Пет 02 окт 2009 21:48

Отиваш в Елит Кар на ул.Български Орел. Вземаш Road House.

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Пет 02 окт 2009 22:37

Дани бой,гледам че се палиш нещо,но не ми схвана мисълта:не робувайте на марки,ИМА МЕНТЕТА.А за хубави накладки-да карал съм,карам дори с оригиналите на някои марки(служебни коли)-ами какво да ти кажа-за 20-30к накладките нови,дисковете в коша.А за баири не питай -Петрохан се минава редовно с повече тежест от 4 човека,е няма ядове.Не съм взел куче-марка заради цена,то като пипнеш материала някак си се усеща,имай в предвид -карам от има-няма 25 години.Дори на старата Лада едно време съм имал накладки "ФЕРОДО",тогава когато масово се занитваше ,особено задните...
Та в тоя дух ,сега като съм взел спирачна течност DOT4 "Textar",1 кило за 12 лева...как мислиш ,къде да я сипя а?То за проста бангия ще бъде ,но все пак...

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Съб 03 окт 2009 5:34

Прав си за ментета.Не се паля колега, колата която ще кара човека е ежедневка не е служебна и накладките се арчат доста по-малко.Нека си купи хубави от официален вносител на марката.Така ще сведе възможността да му пробутат пълен боклук до минимум.Аз лично от TEXTAR не съм много доволен от спирането.Сега съм с АТЕ и след 2000км с тях вече се напаснаха към стариде дискове и спират уникално. :beer.На два три пъти ми се наложи да спра инфарктно в града заради амави шифиори и всеки път болката от високата цена дето съм дал за накладките все повече намаляваше.
ако бях с предните,нямаше да ми се размине.Тоест смятам че съм си спестил и доста нерви и главоболия.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”