Тази кола е юркана зверски според мене. Не е възможно да гори толкова много масло. Това просто е зверско. Не сте замерили компресия. Премерете я. Преметнали са ви много здраво с тая кола. Те така яко могат да се замажат нещата че просто..... Интересно как не е пушила колата като сте я вземали. Ония гадове сигурно са сложили добавка. Първа на мене на Сеата си влиза първа и няма грижи никакви. На други коли не влиза, обаче като дадеш газ, отпуснещ и след това включиш влиза. Пробвайте.
Иначе на мене Сеата ми е 1.6 SR 2002 и доскоро не гореше грам масло, обаче нещо от капака на клапаните и около капачката за маслото е омаслено и има теч и сега гори ама ще се оправят тези работи. Първа си влиза без проблем до 15 км/ч. Да, пластмасите имат егати шибаното покритие дето се люпи. Ще ги пръсна тези пластмаси че се дразня така. Дръжките за отваряне на вратите отвътре се счупиха 2. Смених ги с алуминиеви за по 50 лева двете от човек от форума и сега няма грижи. Това дето викаш че на едната страна се върти лесно волана, а на другата трудно може и реглаж да трябва. На мен дисковете предните ми бяха около 100 лева двата вентилирани. Задни цилиндърчета смених по 35 лева бяха и два лагера съм сменил, като предния ми беше 30 лева, а задния по-скъпичък - 100. Сега сменям ремъци - 100 лева ролка и 50 лева ремък. Имаше и някакви втулки по окачването - всичките бяха около 45 лева май. Колата е на 140 000 и обикновено точно на тия километри почват тия ремонти за съжаление.
Голф 4 1.6СР много проблеми
-
mufin
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф 4 1.6СР много проблеми
един приятелски съвет
Продай я.
След всеки ремонт ще ти изкача нов и нов проблем, след двигателя ще е охл. система, след скоростната кутия ще е АБС-а.
После ще започне инжекционна и ще продължи хидравликата.
Продавай на ниска цена , ще загубиш, но затова се гледа като се купува.
Но ще загубиш по-малко отколкото да я ремонтираш две години , да дадеш 3-4 бона пак да я продаеш на загуба и да си си потрошил нервите.
Продай я.
След всеки ремонт ще ти изкача нов и нов проблем, след двигателя ще е охл. система, след скоростната кутия ще е АБС-а.
После ще започне инжекционна и ще продължи хидравликата.
Продавай на ниска цена , ще загубиш, но затова се гледа като се купува.
Но ще загубиш по-малко отколкото да я ремонтираш две години , да дадеш 3-4 бона пак да я продаеш на загуба и да си си потрошил нервите.
- LUDsAUDI
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги обшо взето, никакво развитие напоследък, проблема със 1-ва си остава въпреки че се отваря скоростната и "квартални майсторчета" казаха че нищо и няма, нямали никакви идеи защо се получавало така, всичко и било както трябва. Сега на преден план е харча на масло и аз си мисля, че колата е здраво юркана, затова смятам, че подходящо решение е да се търси нов двигател със скоростна кутия направо. Навивах моя човек да я продава, но е непреклонен, освен това не е от тези хора които биха си замаскирали колата с добавки само и само да излъжат някой. След доста търсене се е свързал с човек който продава ударен отзад Г4 1.6СР, двигателя не е засегнат, проблема обаче е, че колата е с десен волан. Как стои въпроса с трансплантацията на този двигател от десен волан на ляв има ли някакви различия, особенности, таралеж в гащите ли е? Другия въпрос ми е до каква сума би било разумно закупуването на двигателя и скоростната кутия, казал му е 1800лв с евентуално минимален коментар на място. Какви са вашите виждания по въпроса 
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
За читав двигател (под читав разбирам такъв, че като го сложите да не се окаже че има същите проблеми, та даже и 5 нови) според мен 1800 е малко! Вървят по >1000 евро.
За мен лично е глупаво да дадеш 1800 лв за мним двигател, от който ще изскочат още 10 проблема! Ако ще се сменя двигател - то по-добре за 2500 лв ама да е с максимално сигурна предистория.
За мен лично е глупаво да дадеш 1800 лв за мним двигател, от който ще изскочат още 10 проблема! Ако ще се сменя двигател - то по-добре за 2500 лв ама да е с максимално сигурна предистория.
- slavi ivanov slavov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Абе Анличаните принципно не са варвари сьс колите си но знаеш ли. По стадионите са по буини само
.
-
javor_bg
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
За 800-1000 лева е добре, ама за 1800 са малко много. Ако може да минеш сьс смяна на мотор и скорости ще бьде наи добре и наи-бьрзо! Препорьчвам ти!
- Haralampi
javor_bg написа:За 800-1000 лева е добре, ама за 1800 са малко много. Ако може да минеш сьс смяна на мотор и скорости ще бьде наи добре и наи-бьрзо! Препорьчвам ти!
800-1000 лв за ЧИТАВ 1.6 двигател + скоростна кутия на по-малко от 10 години
погледнете гумичките-или са изкочили или са скъсани при набиването.не бързайте да отписвате двигателя още.при първото палене преди да ги смените пропушваше ли силно при изфорсиране?
- borledo
- Автомобил:
- Двигател:
аз имам 1.6 ср и съм мн доволен нямам такива проблеми а колкото до скоростите 1 предавка мога да включа и с 20 и 30 км/ч до колкото знам скоростните кутии имат синхронизатор
- dangi_
- Автомобил:
- Двигател:
здравейте колеги,съвсем скоро си купих голф 4 1.6 SR ми се ще да ви попитам нещо и ще бъда благодарен ако някои може да ми отоговори:)
няколко дни след като купих колата и направих пълно обслужване (масла,ремъци,ролки,филтри)
в момента в който маистора ми докара колата понеже е мой познат го помолих да ми обясни какво точно е свършил по нея и как:))) обясни ми че за да се смени ролката с ремъка трябвало двигателят да се откачи от единия тампон.
та качвам се аз в колата и при първото завъртане на стартера се чу странен звук които по негово осмотрение беше от стартера.Казах си ебаси случая аз му я давам да я поправи тои ми я връща по зле!!!
Днес вече колата ми не ще да запали,тоест 10 дни след ремонта чува се само някакво виене като от стоматологична машинка
Та вапроса ми е следния,възможно ли е при обслужването на колата по някакъв начин да е повреден стартера,и колко евентуално би ми струвал ремонта???
няколко дни след като купих колата и направих пълно обслужване (масла,ремъци,ролки,филтри)
в момента в който маистора ми докара колата понеже е мой познат го помолих да ми обясни какво точно е свършил по нея и как:))) обясни ми че за да се смени ролката с ремъка трябвало двигателят да се откачи от единия тампон.
та качвам се аз в колата и при първото завъртане на стартера се чу странен звук които по негово осмотрение беше от стартера.Казах си ебаси случая аз му я давам да я поправи тои ми я връща по зле!!!
Днес вече колата ми не ще да запали,тоест 10 дни след ремонта чува се само някакво виене като от стоматологична машинка
Та вапроса ми е следния,възможно ли е при обслужването на колата по някакъв начин да е повреден стартера,и колко евентуално би ми струвал ремонта???
- skotis
- Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
- Двигател: AGU
Може да го е повредил, ама може и да е съвпадение все пак. Иди на друг сервиз да я погледнат колата и ще ти се изясни 
Успех
Успех
Щом като се чува само въртене, предполагам че стартера ти е за ремонт- бендикса/ако така се казваше/ му се върти, но не изхвърля напред. Но трябва сваляне и разглабяне. Въпреки че стартера няма нищо общо с обслужването, което трябва да ти е направено. Може да е съвпадение, както каза колегата в предния пост.
- Haralampi
Колега интересното е, че непосредствено след обслужването на моята (макар и да не съм с 1.6 SR), започнаха пробеми със стартера и по-точно с бендикса. Приех го обаче за съвпадение, тъй като присъствах през цялото време докато сменяха ремъците и ролките и всичко.
Така я карах може бигодина като мн бавно но сигурно се влошаваше (чуваше се едно превъртане при палене на студено). Накрая реших да не чакам повече и я закарах на някакъв сервиз за стартери и ми смениха бендикса.
Така я карах може бигодина като мн бавно но сигурно се влошаваше (чуваше се едно превъртане при палене на студено). Накрая реших да не чакам повече и я закарах на някакъв сервиз за стартери и ми смениха бендикса.
- dangi_
- Автомобил:
- Двигател:
еми освен и аз да го приема за съвпадени е краи:)
ще го закарам утре на ремонт и така.Благодаря ви много !
и дано има само такива малки болежки за напред:)
- Haralampi
dangi_ написа::)
еми освен и аз да го приема за съвпадени е краи:)
ще го закарам утре на ремонт и така.Благодаря ви много !
и дано има само такива малки болежки за напред:)
Да, точно това ти пожелавам и аз...!
Мн. ме усъмни това "съвпадение" тъй като бях карал колата около 4000км преди да се обслужи и нямаше проблем. След обслужването почна на следващия ден!
Но бях там през абсолютно цялото време мама му стара... Не знам как може да е станало и дали въобще е възможно.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”