Ехх писал съм го и пак:
175/70/13
185/60/14
195/50/15
Това са трите размера които дават за Голф 3
При теб за 185/65/14 и са малко по-високи гумите, шума може да идва и от тях.
Странен шум от скоростната кутия, моля за съвет
- Akochev
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Така-а-а,значи отидох на майстор за смяна на феродовият диск и когато свали скоростната кутия, аз на ръка започнах да въртя единият от двата фланеца(или незнам как се казват точно), където се закрепват полуоските с 8 болта, та като завъртях на ръка шумът идва от предната част на кутията(стържещ метален звук).Попитах майстора дали може да я разглоби и да погледне за какво става на въпрос вътре и той ми каза, че нямало сметка да се оправя, а да си купя направо дуга втора употреба (от "Италианеца").И в крайна сметка я върнах същата за сега.Въпроса ми е дали майстора е прав?Или да търся друг,който може да я разглоби и да я оправи?И освен при Италианеца къде мога да намеря такава кутия CHD ?
Здрасти колега. Дали няма да се окажем с еднакъв проблем а ....
И да видиме кой до къде ще стигне. Ето аз каква тема пуснах скоро http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=20621
Не зная дали е еднакъв шума при теб и при мен. При мен се чува както съм го описал. По скоро като фучене от гуми, ама не е. Аз това нещо го имам откакто съм купил колата и не му обръщах много внимание щото не чува много натрапчиво а само ако се заслуша човек и до скоро си мислих че наистина е от калпави гуми но .... се оказа че не е. За сега съм проверил ск.кутия за масло - има но колко е добро
Смених всички гуми само за проба и не е от тях щото фученето остана
Ходих на стенд днес щото м каза майстор че ако няма сходимост може да има такъв шум обаче
Но имаше сериозна нужда от стенд де, беше отворена предницата .... и така проблема остана .... Най накрая ще ме ядоса и ще сменя маслото в кутията и ще си я карам докато стане нещо сериозно и това е. Па може и да си кара така ....

Не зная дали е еднакъв шума при теб и при мен. При мен се чува както съм го описал. По скоро като фучене от гуми, ама не е. Аз това нещо го имам откакто съм купил колата и не му обръщах много внимание щото не чува много натрапчиво а само ако се заслуша човек и до скоро си мислих че наистина е от калпави гуми но .... се оказа че не е. За сега съм проверил ск.кутия за масло - има но колко е добро

- hop
- Автомобил: VW Touran 2005
- Двигател:
И при мен има виене (много слабо) от скоростната кутия, предполагам, защото е само на първа скорост и до някъде на втора...
И така е от както съм се качил на тази кола (почти 3 години вече), без да се е увеличил шума.
Замислил съм се за смяна на маслото, та да видим, дали ще помогне.
По спецификация, от ФВ не предвиждат смена на маслото на соростната кутия - само проверка и доливане при теч или ремонт. А ако все пак се сменя - рябва да е с ... хубаво (и отговарящо на спецификациите), на Кастрол, например.
Един колега си сложи Шелско (уж със същите букви и цифри) на Пасата и започна да му вие и да включва трудно предавките, докато не го смени отново.
А и не вярвам да е кой знае каква философия смяната на лагери на скоростната кутия. Е, за сервиз си е работата, определено. На тойотата, която карах преди време й се рафучаха лагерите и ги смениха за един-два дни работа. Остава да намериш читав сервиз, където да го свършат свястно това... и най-първо да разберат къде е проблема...
И така е от както съм се качил на тази кола (почти 3 години вече), без да се е увеличил шума.
Замислил съм се за смяна на маслото, та да видим, дали ще помогне.
По спецификация, от ФВ не предвиждат смена на маслото на соростната кутия - само проверка и доливане при теч или ремонт. А ако все пак се сменя - рябва да е с ... хубаво (и отговарящо на спецификациите), на Кастрол, например.
Един колега си сложи Шелско (уж със същите букви и цифри) на Пасата и започна да му вие и да включва трудно предавките, докато не го смени отново.
А и не вярвам да е кой знае каква философия смяната на лагери на скоростната кутия. Е, за сервиз си е работата, определено. На тойотата, която карах преди време й се рафучаха лагерите и ги смениха за един-два дни работа. Остава да намериш читав сервиз, където да го свършат свястно това... и най-първо да разберат къде е проблема...

А как да разберем маслото което имаме в скоростната кутия какво е? Дали е оригиналното, дали не е сменявано някъде по Италия примерно, дали е синтетика, полусинтетика и изобщо дали е това което трябва да е вътре. Според мен никой не знае какво има вътре в тези коли които купуваме на по десет и повече години.
Между другото дали е случайност - след като изчетох доста неща намерени с търсачката ми направи впечатление, че повечето от нас които имат подобни проблеми са с 1,8 мотори, да не кажа че и от тях пък повечето са с ABS мотора. Да не са нещо хронично тези шумове
Това между другото, може и така да ми се е сторило 
Между другото дали е случайност - след като изчетох доста неща намерени с търсачката ми направи впечатление, че повечето от нас които имат подобни проблеми са с 1,8 мотори, да не кажа че и от тях пък повечето са с ABS мотора. Да не са нещо хронично тези шумове

сега да ти кажа и аз какъв проблем имах Купих голфара с чисто нови летни гуми фаерстоун обаче те 3 години са стояли преди това на нея и съответно се сещаш че са изчуряли но са почти нови ама вият та си еба.... мамата та и аз като тебе предни лагери смених после щях да сменям лагер на скоростната кутия а то гумите за това преди всякакви скъпи интервенции си проверявай гумите аз карам с 185/60/14 и аз сум с 1,8 моно АБС
Re: Странен шум от скоростната кутия, моля за съвет
при мене е като натисна съединителя спира като го пусна и почва да шуми смених маслото на кутията но не спира ими казаха лагери на първияния вал
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”