пасат в5 1.9 116кс губи антифриз

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
karnobatliev
Автомобил:
Двигател:

пасат в5 1.9 116кс губи антифриз

Мнениеот karnobatliev » Пет 29 май 2009 17:25

колеги помагайте ако някой е имал такьв проблем за 200км изчезва кам 1л вода като пипна отдушника на разширителя има винаги капка смених капачката и ми се струва че почна да надува маркучите но капките поизчезнаханяма но не сам карал много така да видя резолтата теч от никаде другаде не се вижда работата ми мирише на гарнитура на главата ако е гарнитура трябвали да вкара вода в маслото или обратно моля за сьвети от по компетентните вьв :bishop форума ще сам благодарен

Потребителски аватар
kondzhagyulo
Автомобил:
Двигател:

Re: пасат в5 1.9 116кс губи антифриз

Мнениеот kondzhagyulo » Пет 29 май 2009 19:26

Колега, не е задължително да смесва маслото и антифриза. Най вероятно май е прегрявана някой и друг път или топлообменникшек. Има няколко варианта на "изчезване" на антифриза. Единият е да вкарва антифриза директно в цилиндъра-те и да изгаря - тогава няма масло в антифриза и обратното. Признак за товае, че излиза бял пушек от ауспуха, но не е задължително да осетиш това. Става след загряване на двигатела. Другия вариант - смесването се получава при пробив на гарнитурата извън зоната на цилиндрите при магистралите на маслото и антифриза, където циркулират. В този случай трябва да има пяна по щеката на маслото и трябва да се покачи неговото ниво, още като развъртиш капачката за доливане на масло на капака на клапаните, в маслото по нея също трябва да има сиво-бели ивици или пяна. Третия вариант - може да има пробив в масления охладител или както го наричат още маслен топлообменник. Тогава има маслени петна в разширителния съд на антифриза + пушек и пяна (но винаги има изключения). Тогава гарнитурата не е пострадала и може без да се сменя. И най гадното е спукан блок. Тогава приготвяш от 1500 до 2000 лв. и нямаш грижи.
Това го знам от собствен опит.

Потребителски аватар
karnobatliev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот karnobatliev » Съб 30 май 2009 0:45

ходих при един приятел в сервиз направи един тест с една лилава течност в един уред подобен на този дето мери антифриза на колко градоса замрьзва в разширителния сьд не даде реакция това значи че нямя изгорели газове в антифриза

Кънев
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Кънев » Съб 30 май 2009 12:18

Карам същия Пасат и имах същия проблем миналата година. Ситуацията е следната: Влизат изгорели газове в антифриза, създават свръхналягане, което преодолява клапана на разширителното казанче и антифриза изтича на порции навън. Това трудно можеш да го видиш, но можеш да чуеш клокочене на течноста по време на движение.От това е и тази капка, която намираш на дренажния отвор на разширителния съд. Но ако се вгледаш добре в двигателния отсек, вероятно ще намериш следи от изтеклата течност.При мен беше повредена гарнитура, но майстора очакваше и спукана глава, което не беше така.
Много е неприятно, но не можеш да караш така колата. Събирай смелост и я карай на майстор да я отвори и да види проблема.

Потребителски аватар
karnobatliev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот karnobatliev » Нед 31 май 2009 12:12

да ходих при личния си лекар (майстор) и той даде сьщото заключение в понеделник ще я разглобява дори каза че ще изпрати главата в Пловдив за леко зачистване и проба на стенд дали не е пукната някой може ли да каже този стенд колко струва?

Потребителски аватар
karnobatliev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот karnobatliev » Чет 04 юни 2009 10:43

извадих кьсмет открих си сам проблема теч от едно водно сьединение добре че не отворихме главата :beer

Потребителски аватар
kondzhagyulo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kondzhagyulo » Чет 04 юни 2009 19:56

А мъркучите към разширителния съд след като спреш на място след известен пробег и без да гасиш двигатела, МНОГО твърди ли са? Провери и това, за да си сигурен. Възможно е теча от това водно съединение да е последствие от гореспоменатото - дано не е така .

Потребителски аватар
addrak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот addrak » Чет 04 юни 2009 20:01

Да не забравиш да черпиш лич.лекар една лимонада дето те накара да разглобиш колата

Потребителски аватар
karnobatliev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот karnobatliev » Пет 05 юни 2009 14:56

и аз се опасявах да не почне да надува но няма проблем но пак проверявам от време на време :idea: а личния лекар ще го сменям :beat_butt2

Потребителски аватар
bega
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bega » Съб 03 окт 2009 7:00

И на мен ми пада нивото в разширителното казанче, но незнам къде да отида да ми проверят за СО2 в антифриза. Ако някой знае сервиз в близост до Свищов, Търново или Плевен ще съм му благодарен да ми каже.

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Съб 03 окт 2009 7:06

ех пусти проблеми . и на мен така ми изчезва антифриз но с доста по бавно темпо , голямо оглеждане оглеждах и така и не разбрах от къде.от едната страна радиатора ми се гледа леко подпухнал,все едно тече от там- ама е сухо ... не ми се слагат прахчета и разни такива други добавки - не съм им фен. сега доливам по 7-800 грама дейонизирана вода като падне под минимума.

Потребителски аватар
kondzhagyulo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kondzhagyulo » Съб 03 окт 2009 14:52

Peteff написа:ех пусти проблеми . и на мен така ми изчезва антифриз но с доста по бавно темпо , голямо оглеждане оглеждах и така и не разбрах от къде.от едната страна радиатора ми се гледа леко подпухнал,все едно тече от там- ама е сухо ... не ми се слагат прахчета и разни такива други добавки - не съм им фен. сега доливам по 7-800 грама дейонизирана вода като падне под минимума.

Слагай и по малко антифриз G12, за да нямаш ядове с алуминиевите части. А колкото до прахчетата и тем подобните средства за спиране на течове - НЕ СИ И ПОМИСЛЯЙ да ги ползваш.

Jijo_M
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jijo_M » Съб 03 окт 2009 17:41

С тези крайни мнения понякога прекалявате,толкова големи фирми влагат пари провеждат тестове за добавките, но ние казаме не и на какво научно обяснение, или като сложим една добавка на 10+ годишната кола ще намалим ресурса и' който и без това отдавна е изчерпан.Аз пък слагам течни добавки даже си имам и любима марка, но няма да я посоча да не става реклама и съм супер доволен, много по добре е да сложа една добавка и да спре теча отколкото да се доверя на някой "специалист" да ми разглоби мотора и да ме вкара филма.

Потребителски аватар
kondzhagyulo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kondzhagyulo » Съб 03 окт 2009 21:47

Jijo_M написа:С тези крайни мнения понякога прекалявате,толкова големи фирми влагат пари провеждат тестове за добавките, но ние казаме не и на какво научно обяснение, или като сложим една добавка на 10+ годишната кола ще намалим ресурса и' който и без това отдавна е изчерпан.Аз пък слагам течни добавки даже си имам и любима марка, но няма да я посоча да не става реклама и съм супер доволен, много по добре е да сложа една добавка и да спре теча отколкото да се доверя на някой "специалист" да ми разглоби мотора и да ме вкара филма.

Колега, горния пост е от личен опит. Да не говорим, че от сервиза ми казаха, че слагат течната добавка на "Castrol" с условие, че аз си поемам отговорноста и да спрада я карам и да я обявявам за продажба, иначе :banghead: На голфа ми преди време шурея му хакна една суха добавка,защото имаше слаб теч от радиатора и теча наистина спря. Ама спря и радиаторчето на парното. В една тема съм постнал снимки на радиатора на Пасата ми след изполване на добавката на "Castrol".

Jijo_M
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jijo_M » Пон 05 окт 2009 9:13

От личен опит на четири лични автомобила съм слагал добавка на Холц теча спира няма никакви проблеми нито с парното нито с охлаждането на двигателя.Винаги съм имал желание да отстраня теча чрез замяна на повредения елемент,но понякога теча е неоткриваем.По сервизите си правят експерименти за които плащам аз, а това не ми харесва да не говорим,че когато сменят нещо разбутват други три, но не им пука да не е тяхна колата.80% от автомонтьорите си мразят професията, но няма какво друго да работят,други 10% са наистина добри, но не им се занимава и оставят калфите да правят всичко, следователно пак некачествен ремонт.На тези които вършат работа и можеш да си оставиш колата и след като си я вземеш да не дооправяш нещо още не съм попадал (имам няколко успешни попадения, но след третото посещение те приемат за редовен клиент и влошават качеството) .Освен моите коли карам и няколко нови служебни така,че и от фирмените сервизи не съм очарован.Още съжалявам за Голфа Мк2 който имах и по който можех всичко да си ремонтирам сам /той и не се чупеше толкова много/,защо нямаше климатик ? Много се извинявам за офа, но май съм имал нужда да си изкажа мъката.

Върни се в “Дизелови агрегати”