Здравейте колеги,
имам следните аудио компоненти в колата си:
CD: Blaupunkt Stockholm 100 4x50W
Колонки на таблото: 2 x Blaupunkt BGX 402 общо 75W.
Колонки на предните врати: 2 x Blaupunkt GTX 652 общо 90W(2x45W).
Кабелите с които съм вързал колонките за CD-то са тези които доидоха с колонките.
Свързал съм ги по тази схема - http://www.installdr.com/Harnesses/VW-Wiring.pdf .
Разделил съм ги на леви и десни.
Проблемите ми са следните:
1. Има някакво леко странично шумене.
* Най-вече се чува между песните и, но когато е усилено до 16-24 степен също се чува до толкова, че да смущава, ако му се обръща внимание.
2. Нямам бас.
* Предполагам, че ще трябва да си купя някакви други тонколони за бас, но се чудя дали за тях ще ми трябва усилвател и, ако да, какъв. В момента планирам да сложа тези говорители за бас в дупките на задните врати, а в двусантиметровите отвори над тях да сложа пищялки. Според вас това добра идея ли е? Ако не, моля пишете къде да ги сложа. Почти не ми се иска да си пробивам кората на багажника. МНого важен въпрос също така е, дали ще ми трябва усилвател, ако да, какъв?
3. CD-то ми е със степени на усилване от 0 до 60, като усиля към 50 почва да пръщи.
* Все още не съм усилвал повече, защото просто не мисля, че ще издържа пръщенето. Предполагам, че това може да не е проблем, но все пак, ако има някакво решение би ми било полезно. Всъщност не слушам по-силно 34-36 и то в редки случай, но би ми било приятно да знам, че като усиля до край няма да ми пръщи.
Карам голф мк3 97ми набор, ще ви помоля да не ми казвате да си взема по яко аудио(alpine, bose, jamo...), все пак виждате каква кола карам.
п.п.
За пръв път свързвам аудио система в кола.

Проблеми с аудиото в колата ми
-
- Автомобил: 1990 Golf GTI + 1991 Country
- Двигател: PB 112 + 1P 98
Re: Проблеми с аудиото в колата ми
rimisark написа:Здравейте колеги,
имам следните аудио компоненти в колата си:
CD: Blaupunkt Stockholm 100 4x50W
Колонки на таблото: 2 x Blaupunkt BGX 402 общо 75W.
Колонки на предните врати: 2 x Blaupunkt GTX 652 общо 90W(2x45W).
Кабелите с които съм вързал колонките за CD-то са тези които доидоха с колонките.
Свързал съм ги по тази схема - http://www.installdr.com/Harnesses/VW-Wiring.pdf .
Разделил съм ги на леви и десни.
Проблемите ми са следните:
1. Има някакво леко странично шумене.
* Най-вече се чува между песните и, но когато е усилено до 16-24 степен също се чува до толкова, че да смущава, ако му се обръща внимание.
2. Нямам бас.
* Предполагам, че ще трябва да си купя някакви други тонколони за бас, но се чудя дали за тях ще ми трябва усилвател и, ако да, какъв. В момента планирам да сложа тези говорители за бас в дупките на задните врати, а в двусантиметровите отвори над тях да сложа пищялки. Според вас това добра идея ли е? Ако не, моля пишете къде да ги сложа. Почти не ми се иска да си пробивам кората на багажника. МНого важен въпрос също така е, дали ще ми трябва усилвател, ако да, какъв?
3. CD-то ми е със степени на усилване от 0 до 60, като усиля към 50 почва да пръщи.
* Все още не съм усилвал повече, защото просто не мисля, че ще издържа пръщенето. Предполагам, че това може да не е проблем, но все пак, ако има някакво решение би ми било полезно. Всъщност не слушам по-силно 34-36 и то в редки случай, но би ми било приятно да знам, че като усиля до край няма да ми пръщи.
Карам голф мк3 97ми набор, ще ви помоля да не ми казвате да си взема по яко аудио(alpine, bose, jamo...), все пак виждате каква кола карам.
п.п.
За пръв път свързвам аудио система в кола.
Освен, че си ги разделил на леви и десни, разделили ли си ги и на предни и задни?
За да ти се губи баса виж да не си дефазирал говорители(да си разменил плюса и минуса на един от тях) Ниакакъв ли бас няма? Пробай да размени на един от говорителите + и - и ако се оправи значи си ги дефазирал.
Отговори на тези въпроси и ще стане малко по ясно за другите.
- perfekt
- Автомобил:
- Двигател:
както се изказа колегата по-горе,вариантите са два: не са сфазирани говорителите или loudnes не ти е включен
-
- Автомобил: 1990 Golf GTI + 1991 Country
- Двигател: PB 112 + 1P 98
perfekt написа:както се изказа колегата по-горе,вариантите са два: не са сфазирани говорителите или loudnes не ти е включен
loudnes-а какво общо има? То и без него си има бас, той просто ако басовете са ти настроени на 0 ти ги прави например на 5.
(от друга тема)
radi_nrj написа:...Една добра система трябва да свири добре без никакви корекции.
Когато това не е така все едно гледаме един мътен образ и решаваме, че като пипнем тук там ще се избистри. Включваме всевъзможни настройки на еквалайзера на Плеъра и си мислим, че сме оправили нещата, НО всъщност това, което се е случило е, че образа пак си е мътен, но ние го гледаме през розови очила и ни изглежда по-добре...
- rimisark
- Автомобил:
- Двигател:
misho_golfa написа:Освен, че си ги разделил на леви и десни, разделили ли си ги и на предни и задни?
За да ти се губи баса виж да не си дефазирал говорители(да си разменил плюса и минуса на един от тях) Ниакакъв ли бас няма? Пробай да размени на един от говорителите + и - и ако се оправи значи си ги дефазирал.
Отговори на тези въпроси и ще стане малко по ясно за другите.
Да
Не, всичко си му е по правилник.
Има бас, но повече пищи отколкото да звучи
Не искам да слагам розовите очила братле.
На съседа техниката му е слаба работа, стар плейър - пионер, 4 тонколони от някакви измислени марки(СаундПфоникс и т.н.), мисля, че са и четерите различни и все пак като си включи CDто вади пъти по-добър от моя звук и бас.
Утре ще пиша още по темата, ся се прибирам тъкмо и ще умра за сън.
- Muncho
- Автомобил:
- Двигател:
кофти захранване и/или кофти каст'фон
На изключен двигател, ако пак шуми намери си хубаво място където да вържеш масата на ЦД-то. Ако това не оправи нещата пробвай с директен + от аку-то. Ако и това не стане - намери си читаво ЦД.
Обикновено пращенето/шуменето когато няма музика ( то го има и при музика но просто не се чува ) означва кофти захранване ( вкарва шумове в стъпалата ) или просто толкова си може.
Аааа да.. сетих се и за още нещо - моят алпайн влиза в авариен режим когато има проблем с колоните. Тоест ако някъде окъсява силата на звука намалява драстично а за бас да не говорим. Провери да не си окъсал някъде кабеляцит ( замери съпротивлението им при цд-то ).
т.3 пръщши защото или говорителите са слаби или ЦД-то е слабо и започва да криви. Закачи стабилни колони и пробвай пак.
На изключен двигател, ако пак шуми намери си хубаво място където да вържеш масата на ЦД-то. Ако това не оправи нещата пробвай с директен + от аку-то. Ако и това не стане - намери си читаво ЦД.
Обикновено пращенето/шуменето когато няма музика ( то го има и при музика но просто не се чува ) означва кофти захранване ( вкарва шумове в стъпалата ) или просто толкова си може.
Аааа да.. сетих се и за още нещо - моят алпайн влиза в авариен режим когато има проблем с колоните. Тоест ако някъде окъсява силата на звука намалява драстично а за бас да не говорим. Провери да не си окъсал някъде кабеляцит ( замери съпротивлението им при цд-то ).
т.3 пръщши защото или говорителите са слаби или ЦД-то е слабо и започва да криви. Закачи стабилни колони и пробвай пак.
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”