Умната къща или Хай-тек по нашенски

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Умната къща или Хай-тек по нашенски

Мнениеот wili98 » Чет 10 сеп 2009 22:34

Стана интересно..
Какво използваш за да командориш контаците?

п.п.
Ако си с парно отопление.. разгледай има едни прекрасни джаджи на Данфос.. винтили за парно, които може да се бъзикат с компир..

А ако си още по-хитър.. един телефон за модем у компира.. и с СМС се ебаваш с осветлението в къщи... ;)

Малко си се изцакал с тоз компир.. но това е друга бира...
Можеше да заложиш за мултимедията един попкорн.. или нещо NMT за да е съвсем съвсем тихо.. без вертикопели.. и отделно да билднеш един NAS... ;)

аз заложих на windows home server.. и hdx 1080... и съм супер хепи.. ;)

Сега мисля да си купя IP 100 модул за да се ебавам с рулармата.... която има изходи да се ебава с друго работи..

В момента търся някакъв електромер.. който да стримва данни към PC за да знам колко ток харча...във всеки един момент...
И следваща стъпка видео-наблюдение.. ;)

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Пет 11 сеп 2009 8:15

върши ми работа само компир ...понеже не ми е целта само мултимедия,
станд алоун медия център ..няма да може да ми команди уреди въпреки, че това дето съм избрал си има памет и веднъж програмирано може да откачиш компира, нито ще мога да удрям игри .... не ми се ще да си напълня хола с медъацентри, гейм конзоли, двдта и др.... ... преценил съм че е спредимство понеже може да си го направиш да прави каквото иска ...кеф ти десет монитора, четири гейм пада и тн, а и звука ми е най важен .... ако исках медиацентър както казах има ги вече вградени в самия телевизор :) компира е тихата смърт аз хиликоптерите от доста години не ги уважавам

Вили първо мислих на неомантана работи и да си къстъмизирам софтуера за каквото ми е нужно ... това беше миналата година като почнах да ги мисля тези работи ...после на пазара се появиха фирми занимаващи се с това ... специално тези http://www.marmitek.com/ не знам кой ги внася, но ги има в бг.... аз имам дружки в Хонг Конг и от там са ми ресивиъра и ще чакам да ми пратят джаджите..... взима се един "команден" контакт той се програмира и е вързан към компа ....после из къщата се слагат ресиивър контакти ... а мастер контакта ги команди през съществуващата ел мрежа посредстом Х10 интерфейс :) ....

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Съб 03 окт 2009 21:00

Изображение

някой да знае в коя бф фирма има такова нещо ........ трябва да е безжична с тъчпад, тракбол или тракпоинт и по възможност да е компактно

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Съб 03 окт 2009 23:56

Това е нещо подобно, но сравнително скъпо ;)

Изображение

http://www.reset.bg/catalog/product_inf ... ts_id=4764

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Нед 04 окт 2009 0:16

...идеята ми е да си е обикновенна на вид, като на снимката ...неща команден пулт на Стар Трек :) току виж съм ядосал Волтрон и дойде да ме порне ...или по лошо ... да ми се наруши спокойното гледане на голи мацки HD :)

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Нед 04 окт 2009 0:54

То това си е нормална клавиатура бре ;) Онова, което стърчи отпред всъщност е капак с който я затваряш и е много компактна ;)
Изображение

Иначе това, което си пуснал като картинка, съм го виждал с медиа-център ПЦ-тата на Асус, но не съм обръщал внимание на коя точно фирма е. Аз ползвам медиа-център дистанционно и върши работа за филми и музика.

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Нед 04 окт 2009 7:18

я това не било толкова лошо .... или пък това ....горе долу на една цена са ..... но е доста по голямо

http://www.youtube.com/watch?v=yksQ5wjJd9Q

щеше да е добре да не струват цената си в злато........ конзолка сървърна е чудна ама нъц без жица .....

иеееиииии ето на по нормални цени ....

http://www.plesio.bg/klaviaturi-c-69978 ... 32038.html

ххах с Гръцка пподредба е ахахахаха ама зьраве да е :)

Потребителски аватар
ANDREYO
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANDREYO » Нед 04 окт 2009 15:38

а някой може ли да ми разясни работата на linux mce и как да го инстална без да убивам уиндоуса?

Потребителски аватар
ANDREYO
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANDREYO » Вто 06 окт 2009 15:23

ANDREYO написа:а някой може ли да ми разясни работата на linux mce и как да го инстална без да убивам уиндоуса?

:mrgreen:

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”