Здравейте колеги да ви се оплача пак имам проблеми с моето голфче. Мотора е 1.8Т AGU. Отново взе да ми прави номера. Този път с паленето. Не всеки път пали от 17-18 запалвания имам едно проблемно което го оправям с припомпване на газта. След това оборотите ми скачат на 1800 и след 30-40 секунди падат на 900. Дойде време за смяна на маслото и реших профилактично да си сменя и свещите взех си платинени на BERU (27лв броя). Проблема още си го има не е отстранен. Също така не всеки ден е в едни обороти. Понеделник работи на 900 обаче Вторник работи на 1000-1100 другия ден отново е добре. Не знам какво става. Втория проблем ми е с вървежа. Не върви като за 1.8Т все едно нямам турбина. Правих си 3-4 замервания и времето беше 9.60-10сек до 100 км. Например съм на 2ра предавка на 2000 оборота смачквам педала до ламарината и има едно замисляне и тогава тръгва. Няма я еластичността на двигателя. Карам е на 2-3 различни майстори на диагностика и ми казват че колата е в ред и няма грешки. Нямам катализатор, бензиновия филтър съм го сменял преди 10 000 км. Въздушния ми филтър е пран скоро. И дроселовата клапа съм е чистил. Просто не знам къде да отида да ми намерят проблема. Направо съм болен. Долу ще кача един клип да видите как не трябва да бъде една кола. Моля за идеи препоръки насоки и каквото мислите.
КЛИП
Отново проблем с голфа
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Re: Отново проблем с голфа
Колега, първо съчувствие - знам какво е да не ти е добре колата И да не става ясно какво и има
Хрумват ми следните неща, извън тези които казваш, че си сменил.
1. При 1.8Т е познат проблема с запалващите бобини... излизат от строя често, като това може да обясни до колкото аз съм компетентен (а не твърдя, че е много) лошото палене и даже оборотите
2. EGR! Аз лично поизстрадах от него. Ако не е чистен - действай.
3. Коя еко норма ти е (била) колата? Ако е 4 имаш и предкатализатор, както аз (имах)
Той е още по вероятен за запушване от класическия.
4. Правил ли си отделна диагностика на ламбда сондата (първата разбира се)? Под отделна разбирам не просто разчитане на грешки а компетентна диагностика на стойностите при различни обороти. Същото принципно важи и за EGR и Дросел.
5. Проверявал ли си за дупки по генерацията и по-конкретно между колекторите и ламда сондата
6. Дебитомер...
Хрумват ми следните неща, извън тези които казваш, че си сменил.
1. При 1.8Т е познат проблема с запалващите бобини... излизат от строя често, като това може да обясни до колкото аз съм компетентен (а не твърдя, че е много) лошото палене и даже оборотите
2. EGR! Аз лично поизстрадах от него. Ако не е чистен - действай.
3. Коя еко норма ти е (била) колата? Ако е 4 имаш и предкатализатор, както аз (имах)
4. Правил ли си отделна диагностика на ламбда сондата (първата разбира се)? Под отделна разбирам не просто разчитане на грешки а компетентна диагностика на стойностите при различни обороти. Същото принципно важи и за EGR и Дросел.
5. Проверявал ли си за дупки по генерацията и по-конкретно между колекторите и ламда сондата
6. Дебитомер...
- marchq
- Автомобил:
- Двигател:
Здрасти
EGR не знам какво е. Мисля че е еко 4 но нямам предкатализатор. Махнах си моя и сложих резонаторно гърне. Другото което е съм с една ламбда сонда пред катализатора. Един от майсторите беше ми е замерил и каза че няма проблем тества е на запалена кола в покой с форсиране. За дупки по изпускателната система не съм гледал но мисля че ако има ще се чува. Сменял съм и дебитомер чисто нов Bosch и него го замериха и е добре. Вече се видях в чудо с тази кола.
Не знам какво да правя 
Не знам какво да правя - Haralampi
Така, EGR или още AGR (в зависимост дали от анг. или немски) е система която връща част от изгорелите газове обратно в двигателя. Конкретно става дума за EGR клапан, който се намира около дроселовия. При лошо гориво а и с времето той се задръства. Принципно при по-задръстен OBD-то сигнализира и записва грешки.
Не познавам двигателя ти в детайли, възможно е и да нямаш такъв, но все пак се информирай. Според мен трябва да имаш, тъй като го слагат до голяма степен и за да се удовлетвори еко норма.
От личен опит знам, че задръстен EGR води до игране на обороти, повишен разход и т.н. Той е неактивен (т.е. напълно запушен) при максимално натоварване на двигателя - т.е. пълна газ. В останалото време пуска малко или много изгорели газове към двигателя.
Ако си Евро 4 имаш предкатализатор! От къде си сигурен, че нямаш
И аз не знаех, че имам
)
От друга страна Евро 4 обикновено върви с 2 ламбда сонди. Аз съм с 2.
Не познавам двигателя ти в детайли, възможно е и да нямаш такъв, но все пак се информирай. Според мен трябва да имаш, тъй като го слагат до голяма степен и за да се удовлетвори еко норма.
От личен опит знам, че задръстен EGR води до игране на обороти, повишен разход и т.н. Той е неактивен (т.е. напълно запушен) при максимално натоварване на двигателя - т.е. пълна газ. В останалото време пуска малко или много изгорели газове към двигателя.
Ако си Евро 4 имаш предкатализатор! От къде си сигурен, че нямаш
От друга страна Евро 4 обикновено върви с 2 ламбда сонди. Аз съм с 2.
- marchq
- Автомобил:
- Двигател:
Ами когато ми махаха катализатора видях че нямам предкатализатор и съм с една ламбда сонда пред него.
- Haralampi
Точно това питам... как го видя? Той не е като класически - отделно гърне а се намира в тръбата...
ако знаеш за какво да гледаш, ще го видиш, но иначе няма да го видиш просто така. Няма нищо общо с нормалния катализатор 
Намира се непосредствено след колекторите в самата тръба
Намира се непосредствено след колекторите в самата тръба
- marchq
- Автомобил:
- Двигател:
Тези дни ще ида да проверя. Други идеи 
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”