ЗАД "АРМЕЕЦ" - проблеми, решени в крайна сметка

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: ЗАД "АРМЕЕЦ" - крадци и лъжци

Мнениеот AmW » Нед 04 окт 2009 0:41

palikari написа:...

В която и компания да отидеш и си с каско на вноски, мисля, че за да ти изплатят щета трябва да внесеш всички вноски.

kondzhagyulo написа:....

Не мисля, че ще спечелиш като спестиш 3 вноски по 150лв колега :/

Потребителски аватар
arrougance
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот arrougance » Нед 04 окт 2009 1:08

Или изплащаш каското и застрахователя ти плаща щетата на момента
Или плащаш щетата и застрахователя ти я приспада от последната вноска за каското

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Нед 04 окт 2009 1:14

В някои застрахователни компании ако каското е на вноски и обезщетението е по-малко от вноската, получаваш парите и без да си платил всички вноски :да:
Аз вече два месеца си чакам обезщетението за счупено предно стъкло. Дали ще има полза ако пусна жалба до КЗП :roll:

Потребителски аватар
kondzhagyulo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kondzhagyulo » Нед 04 окт 2009 1:41

AmW написа:
palikari написа:...

В която и компания да отидеш и си с каско на вноски, мисля, че за да ти изплатят щета трябва да внесеш всички вноски.

kondzhagyulo написа:....

Не мисля, че ще спечелиш като спестиш 3 вноски по 150лв колега :/

Да, ще спестя колега! Говорим за щета от предишната застраховка, която съм платил наведнъж. Защо да продължавам да им плащам (пълня джобовете), като не правят нищо за мен клиента, който до този момент е бил изцяло коректен? Коректно ли е от тяхна страна, като на 14 август сключих новата застраховка, а щетата е заведена на 27 май (това е два месеца и половина по-рано) да не ми кажат, че има проблем? Да направим една проста сметка - 1000 души да се откажат след първа вноска по 150лв. са 150 000лв., а колко ще платят и втора, трета или цели вноски и то не всички плащат като мен по 150 , а по 300 - 400 и нагоре. Значи ТЕ ЗАБОГАТЯВАТ ОТ НЕСПЕСТИЛИ 3 вноски по 150лв.

Потребителски аватар
kondzhagyulo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kondzhagyulo » Нед 04 окт 2009 1:45

Winner25 написа:В някои застрахователни компании ако каското е на вноски и обезщетението е по-малко от вноската, получаваш парите и без да си платил всички вноски :да:
Аз вече два месеца си чакам обезщетението за счупено предно стъкло. Дали ще има полза ако пусна жалба до КЗП :roll:

Те разчитат на нас, че сме ОВЧИ народ и си носим на последствията. Време е не да се опитаме, а наистина да променим нещо! Разбира се, жалби до дупка и в съдът също!

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Нед 04 окт 2009 2:51

И аз съм ги намразил тези..... винаги имам проблеми при щети на автомобили застраховани към тях. Лошото е че са лизингови и мърдане в друга компания няма. Плащали са досега, ама им е много тегаво и иска, звънене оговорки, познати. Бе неставт според мен.

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Нед 04 окт 2009 7:00

Не забравяй, че можеш да прекратиш полицата когато си решиш и са длъжни да ти върнат премията като си удържат за времето в което застраховката е била в сила :)

За неизплатената щета... Ми гони ги. Гони ги до дупка защото наистина прекаляват и се правят на чукнати за 1000-2000 лева, а реално погледнато подобни суми са пари за семки в застрахователния бизнес...

Потребителски аватар
palikari
Автомобил: GOLF 5 Polo Lounge tdi 2015
Двигател: BMM-2006

Мнениеот palikari » Нед 04 окт 2009 9:10

Ясно е,че е имало в практиката им и некоректни претенций,но все пак трябва да има някаква селективност.Има хора,които не са тръгнали да си разрушават колите за да си купят салам.

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Нед 04 окт 2009 9:18

пълно щастие няма :D
ем да не ти гепят колата
ем да плащат за щети.... mhihi
то в момента всички са пестеливи относно плащането на обещетения.
ще дойде момента когато всички ще си броят щетите и ще си правят сметка mhihi
ще дойде момента с обединението на системата и тогава ще е още по интересно :wink:
не е нормално за 1 полица някоя ЗК да обещетява 12пъти :!: :!:
трябва да си егати и смотаняка или искаш да си направиш автомобила чисто нов mhihi
Българина обича винаги да е на далавера със застраховката:)такъв е манталитела mhihi
ето един лек пример:

хххххххх написа:Колега следващия месец ще ми трябва каско , но искам да те питам колата ми е малко понадрана има ли възмойност да направим каско при теб и да "пооправиме снимките" след като снимаме колата ? Питам те директно !

вече не ми се говори mhihi mhihi то е чудо направо mhihi mhihi
после тоя застраховател прекратявал за 3щети оня вкарал ограничения при автокаското... mhihi

п.с. да си си вкарал колата в доверен сервиз и нямаше да имаш проблем.

Потребителски аватар
kondzhagyulo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kondzhagyulo » Нед 04 окт 2009 9:33

Не съм им за 400-те им лева, ама важен е принципа и отношението към клиента. В цял свят клиента е важен и отношението към него е на необходимото ниво....Колкото до доверения сервиз, служителя на "Армеец" не ми го препоръча като вариянт "чистсърдечно". Ама то си има защо, колкото по-малко изплатени обезщетения - толкова по-голям бонус за служителя....

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Нед 04 окт 2009 9:47

да бе, много сме нагли, искаме да получаваме това, за което си плащаме. затова от мен застраховка каско няма да видят :applause:

Потребителски аватар
groznika

Мнениеот groznika » Нед 04 окт 2009 10:49

Това с трите щети и ограниченията по каското си е изцяло за сметка на застрахователите :)
Днеска така, утре така, а на мене, а на тебе и на края? Застраховател без клиенти :)
Тук идват на предна линия и форумите. Хората се оплакват. Тоя застраховател бил такъв, оня онакъв... Лека полека мненията се събират и на финала всеки сам си прави сметката къде да се застрахова :)
Например аз закупих кола застрахована в армеец. Като изтече каското ще го прехвърля в друга компания по ред причини и това за нищо на света няма да е дженерали например с трите им щети :)

Потребителски аватар
mladvampirTDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladvampirTDI » Нед 04 окт 2009 10:54

Аз лично от Армеец съм много доволен. Когато и да съм имал щета, точно за 10 мин. ми издават възлагателно писмо и готово. Ама малка подробност - никога не съм опитвал да ги клатя, да си избивам каското и т.н. Мисля, че в Бг маалко взехме да прекаляваме с това как клиента имал право - да има права, ама само като е 100% коректен.

Потребителски аватар
groznika

Мнениеот groznika » Нед 04 окт 2009 11:12

mladvampirTDI написа:Аз лично от Армеец съм много доволен. Когато и да съм имал щета, точно за 10 мин. ми издават възлагателно писмо и готово. Ама малка подробност - никога не съм опитвал да ги клатя, да си избивам каското и т.н. Мисля, че в Бг маалко взехме да прекаляваме с това как клиента имал право - да има права, ама само като е 100% коректен.

Ами аз съм коректен клиент. Първото е, че не тичам да пищя за всяка драскотина от клонче по бронята, плащам си като поп, не се чудя как да врътна застрахователна измама за да изляза с 200лв напред. На финала какво става? Паркирам си в центъра на платена синя зона. Някаква пача която не може да кара ми смачква врата след което се изпърдява. Два месеца по-късно пред вкъщи пияни говеда ми строшиха стъклото с паве без да откраднат нищо (и на още 2-3 коли на същата улица). Преди това някаква козичка не ме видяла (щото съм прозрачен) даде на заден и спря върху мен. Ето ти три щети. Теоретично застрахователя казва на ти парите и край с полицата. И защо? За вратата ми даде 100 лв, за прозореца 50 и за предницата още 130, а премията която съм му набил беше към 350 лв. После като ми вдигнат колата кво правим?
За мен подобно застраховане е неизгодно и НИКОГА няма да се обърна към такъв застраховател ако ще звезди да ми сваля от небето и да ми обещава Анна Курникова гола бонус към полицата.
Като не им се плаща да сменят бизнеса бре!
Ползвам услугите на застрахователен брокер който познавам отдавна. Като имам проблем отивам, хвърлям му ключовете и за мен историята приключва. Човека до сега е бил изключително коректен към мен и за три автомобила до сега не съм имал грам проблем със застраховките и щетите които съм предявявал.

Потребителски аватар
mladvampirTDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladvampirTDI » Нед 04 окт 2009 11:17

Ама не разбрах, Армеец ли имат максимум 3 щети? Ако да - това е нещо ново за мен. Иначе и аз мисля, че 3 щети е глупост. Може би ако ти си виновен и за трите, има някаква бегла, едва забележима логика, в противен случай е глупост. Дайте компаниите, които се занимават с подобни неща, просто за да не застраховаме при тях.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”