Голф 3 1.8 mi, ABS подържа 100 градуса
Голф 3 1.8 mi, ABS подържа 100 градуса
Не е водната помпа,радиатора,датчика,не е и в таблото,не е термостата.Какво остава? 

- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: Голф 3 1.8 mi, ABS подържа 100 градуса
Е па.... уреда...
А от къде си сигурен, че не е всичките изброени от теб неща?
Как са проверени?
А от къде си сигурен, че не е всичките изброени от теб неща?
Как са проверени?
- xalerrelax
- Автомобил:
- Двигател:
а обезвъздушена ли е както трябва?
-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
Геометрия на пистовия ремък????,как опасва ролките?Има и снимки някъде из форума..
пистовия ремък е както трябва с каналите към шайбата на помпата,датчиците ги замериха работят,сменяхме ги с нови и същото,и температурите в радиатора ,маркучите,обезвъздушена е
- IvanMan
- джедай

- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
провери отвора на пластмасата където е датчика (охлюва) към разширителния съд.обикновенно ако е сменявана тази пластмаса, отвора е много малък и колата не може да се обезвъздуши.
Колеги здравейте
Преди два дни си реших този проблем по следния начин:
1.Намерих си лазарен тернометър(мери се на тъмна повърхност, черна за предпочитане).
При измерване (загрял мотор до раб.темп.90гр.)Т = 88-93гр., а по показанията на таблото беше 100.
Преди това сменявах радиатор, термостат(3бр.), датчик за температурата-този с четирите пина с жълтия пръстен и нищо само пари.
При работа ми се включва само първа степен на вентилатора, втора не се е включвала.
2.Проблема е в самия показател на таблото, който с течение на времето дава отклонения поради наличния в него резистор-потенциометър.
Вързах последователно на датчика т.е. прекъснах единия проводник към датчика(при поглед от горе: от четирите извода - долен ляв мисля, че беше като цвят кафявобял, но не съм сигурен за цвета.Общо взето, като го прекъснеш стрелката за темп.на таблото пада на 0. След това връзваш последователно едно съпротивление от порядъка на 5-10ома.Аз пробах с 12ома, но тогава показваше с 20-тина градуса по ниска температура от измерваната с тернометъра.Сложих 6-ома при което температурата, както на студен мотор, така и при топъл съвпада с измерената(88-93), такава с лазерния тернометър т.е. около една идея по малко и повече от средата, преди това имах отклонения от 10 градуса.
Има вариянт да се отвори таблото и от там има един потенциометър точно зад самия уред, но там не исках да си играя, че не се знае какво може да стане.
Цената на съпротивленията са жълти стотинки, а времето около 1час занимавка.
Ако си намерите контактен тернометър ще е още по точно.
Ами това е от мен ако някои има някакви въпроси да пише.
Мотора ми е 1.8 ААМ, Голф 3
Поздрави
Преди два дни си реших този проблем по следния начин:
1.Намерих си лазарен тернометър(мери се на тъмна повърхност, черна за предпочитане).
При измерване (загрял мотор до раб.темп.90гр.)Т = 88-93гр., а по показанията на таблото беше 100.
Преди това сменявах радиатор, термостат(3бр.), датчик за температурата-този с четирите пина с жълтия пръстен и нищо само пари.
При работа ми се включва само първа степен на вентилатора, втора не се е включвала.
2.Проблема е в самия показател на таблото, който с течение на времето дава отклонения поради наличния в него резистор-потенциометър.
Вързах последователно на датчика т.е. прекъснах единия проводник към датчика(при поглед от горе: от четирите извода - долен ляв мисля, че беше като цвят кафявобял, но не съм сигурен за цвета.Общо взето, като го прекъснеш стрелката за темп.на таблото пада на 0. След това връзваш последователно едно съпротивление от порядъка на 5-10ома.Аз пробах с 12ома, но тогава показваше с 20-тина градуса по ниска температура от измерваната с тернометъра.Сложих 6-ома при което температурата, както на студен мотор, така и при топъл съвпада с измерената(88-93), такава с лазерния тернометър т.е. около една идея по малко и повече от средата, преди това имах отклонения от 10 градуса.
Има вариянт да се отвори таблото и от там има един потенциометър точно зад самия уред, но там не исках да си играя, че не се знае какво може да стане.
Цената на съпротивленията са жълти стотинки, а времето около 1час занимавка.
Ако си намерите контактен тернометър ще е още по точно.
Ами това е от мен ако някои има някакви въпроси да пише.
Мотора ми е 1.8 ААМ, Голф 3
Поздрави
-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
Вероятно трябва да се мери,с лазар ли без него ли,но да се мери..Едва след това да се направи извод къде е проблема.Щото се появяват две вероятности
1.Колата действително грее
2.Колата не "грее",но таблото показва неадекватно
Ами подхода вече се променя...
1.Колата действително грее
2.Колата не "грее",но таблото показва неадекватно
Ами подхода вече се променя...
- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
провери си гарнитурата на главата...
- hristo stankov
- Автомобил: VW GOLF II
- Двигател:
Като отвориш самото табло трябва да има две болтчета подпоказателя на водата, от там се регулира показанията на уреда. Загряваш колата докато включи перката на 92 - 93гр. и регулираш таблото да ти показва същите стойности. Успех.
-
plamkata86
- Автомобил:
- Двигател:
Колега на 1.8 abs мотора термостата отваря на 87 градуса а перката се включва на около 99 градуса.
- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
arsh написа:как да я проверя,не надува маркучите?
отиди в някои сервиз там ще ти я проверят!
- IvanMan
- джедай

- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
plamkata86 написа:Колега на 1.8 abs мотора термостата отваря на 87 градуса а перката се включва на около 99 градуса.
датчика на радиатора, този който командва перката сменявал ли си го?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”