Проблем с лупи във фарове

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
golf II gti
Автомобил: Jetta GL
Двигател: RP

Проблем с лупи във фарове

Мнениеот golf II gti » Съб 03 окт 2009 17:38

Здравейте колеги.Решил съм да си слагам лупи във фаровете на моя голф 2.Незнам от каква кола са лупите, но си мисля че са от някаква тойота, защото ги взех от сервиза на тойота в сливен.Най вероятно тази лупа е била само на късите.Незнам оригинално с какви крушки е била, но се интересувам дали ако преправя стойката за крушката на Н4 дали ще свети добре да дългите.Виждам че посредата има някаква ламарина с процеп.Най вероятно е някакъв концентратор на светлината.И сега незнам дали ще трябва да я махна тази ламарина или ако я оставя дали няма да пречи за дългите?Надявам се някой да може да ми помогне :beer
Ето ги и лупите

Потребителски аватар
alex_zazy
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с лупи във фарове

Мнениеот alex_zazy » Съб 03 окт 2009 17:45

Разбери какви крушки стават на тоя цокал първо. И после ако преправяш цокала не махай цепката защото ще свети в небето и под носа ти и съвсем малко на пред.

Потребителски аватар
golf II gti

Мнениеот golf II gti » Съб 03 окт 2009 18:10

А като преправя цокала дали ще има проблем с новите крушки и най вече за дългите.Дали ще свети на дълги или няма да има разлика?

Потребителски аватар
alex_zazy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alex_zazy » Съб 03 окт 2009 20:22

Най-вероятно няма да има голяма разлика! Защото на тойотата това са само къси и за това е направено така. Можеш да питаш един колега беше слагал на Голф 2 лупи и какви крушки ползва и как са му дългите!

viewtopic.php?f=11&t=146002&hilit=%D0%B3%D0%BE%D0%BB%D1%84+%D0%BB%D1%83%D0%BF%D0%B8

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 03 окт 2009 20:47

Ами ако са само за къси тези лупи няма как да станат и за дълги. Те просто са си проектирани и изчислени само за къси. Според мен не се занимавай с тях, намери си лупи за къси-дълги и ги слагай, ако мога с нещо ще помагам. По принцип по-евтинджос марките автомобили от средния клас имат лупи само на късите светлини. Някои имат и по две лупи на фар (както моите мерцедеските). Другите ми лупи, които ми останаха са предназначени за системата за нощно виждане, доколкото разбрах от техния форум, доста приличат на твоите с тази метална преграда между рефлектора и самата лупа.
Специално за моите - те са от Мерцедес еС-клас последния модел и имат къси и дълги самите лупи с рефлекторите. В темата ми има и снимки как точно изглежда и действа системата. Иначе моите ги пригодих за крушки H7, оригинално са някакви от сорта D2S ксенони, но те са...хм, много скъпи за моя джоб. Колегата golfMk1 има хубави лупи, ако е склонен да ти ги продаде... попитай го. Те имат и къси и дълги, доколкото разбрах.

Потребителски аватар
golf II gti

Мнениеот golf II gti » Съб 03 окт 2009 21:02

Мерси колега за инфото.Тука имам едни излишни фарове и може да пробвам да ги направя и да видя какво ще стане и ако не ми хареса да си върна мойте.Ще пиша какъв е резултата :beer

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 03 окт 2009 21:10

Сега се сетих и за друг вариант - намери си още един чифт лупи и си направи 4 фара, не знам с каква маска си... Но пак е вариант. Големите ще ги направиш на дълги, щото имат реглаж, за малките не съм сигурен, ама предполагам, че нямат. Ако пък имат, правиш обратното и си в играта.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 03 окт 2009 21:48

stefan4o написа:...Големите ще ги направиш на дълги, щото имат реглаж, за малките не съм сигурен,..

И малките фарове се регулират, разбира се!
Иначе кой-знае къде биха светили.
Друг е въпроса, че винтовете за регулирането са на ребрата на маската, редовно са счупени и регулиране- нъцки!
Фарчетата подскачат на всяка дупка... :(

Потребителски аватар
golf II gti

Мнениеот golf II gti » Нед 04 окт 2009 18:25

Ами аз съм с маска с два фара и затова трябва да е къси-дълги

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”