Полях лаптопа с бира - 600 лв ремонта

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
nigga
Автомобил:
Двигател:

Полях лаптопа с бира - 600 лв ремонта

Мнениеот nigga » Нед 04 окт 2009 20:22

инцидента се случи в петък - излях около половин чаша бира върху клавиатурата на лаптопа.Веднага го изгасих , дръпнах му кабелите и му извадих батерията .След това хубаво го подсуших и го оставих да съхне .Обаче и днес неиска да се пусне

за това искам да попитам дали някой е правил нещо подобно и какви бяха последиците , че направо незнам какво да мисля и какво да го правя :bishop

Последна промяна от nigga на Вто 06 окт 2009 17:55, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Re: Полях лаптопа с бира - ПОМОЩ

Мнениеот groznika » Нед 04 окт 2009 20:28

Ми колега освен да си вземеш още една бира не виждам какво можеш да направиш...

Опитай с някой сервиз, но никой нищо не може да обещае, нито да гадае какво се е прецакало.

Потребителски аватар
nigga
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nigga » Нед 04 окт 2009 20:31

той на сервиз утре отива просто се чуда дали някой колега е правил лаптопа я пияница , я водолаз :screwy

Потребителски аватар
Lion_Heart
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lion_Heart » Нед 04 окт 2009 20:31

Ами,може и да става нещо от него,компа от който ти пиша е два пъти заливан с чай от приятелката ми.Изгоряха харда и на клавиатурата някои бутони не работят,купих друг хард и гумена външна клавиатура и е ок сега,понякога windows-a ми дава някаква грешка и ми спира explorer-a,но иначе работи добре,да не чуе дявол.
Ако не си изгорял дъното,ще се смени някой чарк и ще тръгне...

Потребителски аватар
micyri
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот micyri » Нед 04 окт 2009 20:33

[quote="groznika"]Ми колега освен да си вземеш още една бира не виждам какво можеш да направиш...

Опитай с някой сервиз, но никой нищо не може да обещае, нито да гадае какво се е прецакало.[/quote]
и картофки :012:

golf3cl
Автомобил: 96 Golf 3 GT AEK
Двигател: Мощен бензинояд асматик 16V

Мнениеот golf3cl » Нед 04 окт 2009 20:36

Аз един път както си ставах от бюрото съм оставил бутилката с нестий отворена и стола я бутна върху лаптопа, обаче клавиатурата ми е водоустойчива ама се пак някой бутони с времето спряха да работят и резултата беше смяна на клавиатура и профилактита на машината, имало засъхнала течност по дънната платка :screwy mhihi ремонт - 120лв :roll:

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Нед 04 окт 2009 20:38

L&R има опит,той се справя с един такъв,пусни му ЛС :idea:

Потребителски аватар
gubaku
Автомобил:
Двигател:

Re: Полях лаптопа с бира

Мнениеот gubaku » Пон 05 окт 2009 9:07

Аз съм поливал на жена ми стария лаптоп с вино. Резултата беше че клажиатурата отказа (само определени бутони) и във всички сервизи ми казваха че клавиатурата е заминала и трябва да се смени, но тъй като лаптопа беше куче марка на 2 години нова клавиатура просто нямаше откъде да се намери. Пробвах да му сложа външна, но проблема беше, че дори и да има външна клавиатура вградената продължва да работи и бъгва всичко понеже някои бутони стояха постоянно натиснати - да речем "а" и съответно не можеш да напишеш нищо никъде защото "а"то е постоянно натиснато. И така лаптопа в шкафа, купихме нов и всички доволни! Една вечер обаче нещо не ми се спеше и реших да го разглобя, изкарах клавиатурата, махнах всичките копчета, разтворих всичките 3-4 слоя които има клавиатурата, почистих всичко с малко спиртче и воала - всички си работеше идеално. Операцията ми отне около 4 часа (все пак след като я разглобих трябваше да я злгобя - бутон по бутон и под всеки бутон две пластинки...) Извода беше, че явно по сервизите не им се е занимавало да го правят тва нещо и затова вдигаха рамена!

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пон 05 окт 2009 10:33

nigga написа:той на сервиз утре отива просто се чуда дали някой колега е правил лаптопа я пияница , я водолаз :screwy

:beer Наздраве...

Моментално вадене на батерията и зарядното и го слагаш на топло и сухо да изсъхне. После ако имаш елементарни технически познания разглобяваш и почистваш. И всичко това се прави ако Лаптопа не е в гаранция. Ако е в гаранция -> утиваш в съответния сервиз, При евентоални повреди ще плащаш като поп, но поне трябва да ти заверят и продължат гаранцията до изтичането и.

Потребителски аватар
VW-fenka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот VW-fenka » Пон 05 окт 2009 11:19

nigga написа: искам да попитам дали някой е правил нещо подобно и какви бяха последиците

Аз моя го полях с винце в долната част на клавиатурата ... нищо му няма. Веднага го избърсах хубаво и за сега няма никакви проблеми ( вече половин година ) :да:

Потребителски аватар
kacarov_dupnitsa
Автомобил: Ауди А6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kacarov_dupnitsa » Пон 05 окт 2009 11:22

по принцип ако го заляеш със бира, вода, и др. течности за пиене не трябва да имаш проблеми гледах как го правят и си работеха след това само при опита със някакъв натурален сок имаше проблеми ама след време защото е сладък и има захар и нещо се слепи от захарта :lol:

Успех

Потребителски аватар
Pavcho2
Автомобил: Golf Mk4 GTI
Двигател: 1798 Т AGU custom intake
Контакти:

Мнениеот Pavcho2 » Пон 05 окт 2009 12:09

Пияници лаптопи!!! :)
При нас дойде един лаптоп който беше ял мазна баница или пържени картофи - като му разглобихме клавиатурата и отдолу под нея имаше един наелон, който меришеше на старо олио!
Собственичката постоянно обясняваше, че е била заляла само с вода ... кога е било тва - вода на пържени картофи да миришка незнам.
Беше съживен де но 2 бутона бяха полу фира.

Потребителски аватар
nigga
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nigga » Пон 05 окт 2009 16:38

мерси на всички за отговорите
лаптопа е в сервиз и ще пиша за развитие

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пон 05 окт 2009 22:02

Един приятел поля неговия пак с бира.
Размина се с нова клавиатура :)
Та може и сега да е така - да се е засегнало и копчето за включване примерно :)
Батерията зарежда ли се?

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Вто 06 окт 2009 1:57

Кафе със захар е най-опасната комбинация според мен, понеже като изсъхне и копчетата залепват. Бирата ще изветрее и всичко ще бъде ОК, ако не си го наводнил достатъчно много.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”