Значи отпред в дясно почти до калника имам някакъв черен резервоар със зелена капачка. В него има някакво масло което капе от него. Под този резервоар всичко е в масло.
Въпросът ми е какъв е тоя резервоар, за какво служи и какво да го правя като капе масло от него. На капачката му има нарисувано един кръг и една капка масло над него. Кръгът прилича на кормило... Не знам как да го обясня по подробно. Полото е 6N2. Благодаря
Какъв е тоя резервоар с някакво масло?
- IvanMan
- джедай

- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
Re: Какъв е тоя резервоар с някакво масло?
това е маслото на хидравликата.
-
ivan212
- Автомобил:
- Двигател:
Маслото на хидравликата на волана ли. Ясно. И опасно ли е като тече масло от него. Защото гледам връзките са уж затегнати пък маслото си капе... Какво да го правя.
-
ivan212
- Автомобил:
- Двигател:
Може да е спукано наистина. Тя там е била удряна и нищо чудно да е спукано. Ще трябва да го сменям явно. На сервиз ли трябва да ходя да го сменят. И като го сменям ще трябва ли да доливам масло в хидравликата или да го сменям цялото масло с ново.
- Bobi_S13
- Der Polizist
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
най-добре смени с ново 
-
ivan212
- Автомобил:
- Двигател:
Резервоара с хидравличното масло май е спукан, но за да се убедя напълно в това ще трябва да го сваля. В тази връзка имам въпрос - Като сваля резервоара, той от двете страни има изводи с маркучи в тях, и сигурно ще изтече масло от тези маркучи. После като го сложа пак резервоара какво трябва да направя - трябва ли да се обезвъздушава хидравликата на волана или само да налея масло в резервоара и всичко ще е ОК. Аз резервоара мога сам да го махна като гледам не е трудно но после ако трябва да се обезвъздушава може би трябва майстор ....
- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
ivan212 написа:Резервоара с хидравличното масло май е спукан, но за да се убедя напълно в това ще трябва да го сваля. В тази връзка имам въпрос - Като сваля резервоара, той от двете страни има изводи с маркучи в тях, и сигурно ще изтече масло от тези маркучи. После като го сложа пак резервоара какво трябва да направя - трябва ли да се обезвъздушава хидравликата на волана или само да налея масло в резервоара и всичко ще е ОК. Аз резервоара мога сам да го махна като гледам не е трудно но после ако трябва да се обезвъздушава може би трябва майстор ....
viewtopic.php?f=11&t=52664 , те това е още на първа страница. Не че искам да те обидя , в никакъв случай, но предвид въпросите които задаваш, и предвид че и на зелената капачка пише какво е , мисля е по рационално да ползваш услугите на някой клубен сервиз.
-
ivan212
- Автомобил:
- Двигател:
freestyler911 написа:viewtopic.php?f=11&t=52664 , те това е още на първа страница.
Не че искам да те обидя , в никакъв случай, но предвид въпросите които задаваш, и предвид че и на зелената капачка пише какво е , мисля е по рационално да ползваш услугите на някой клубен сервиз.
Изобщо не се обиждам, напротив признавам си чистосърдечно че не знам откъде се сменят например крушките на мигачите и оня ден счупих няколко пластмаси докато разбера откъде се сменя една проста крушка на мигача... (имам чувството че това Поло е пълно само с пластмаса аз досега желязо не съм видял и всичката пластмаса се чупи като захар)
С най-голямо удоволствие бих ползвал услугите на клубните сервизи (между другото вече съм ползвал услугите на The Mashine и останах много доволен) проблема е само един - аз съм от Стара Загора а сервизите са в София и един в Пловдив. Сами разбирате че едва ли е рентабилно за смяната на една крушка да ходя до София. Иначе с най-голямо удоволствие бих отишъл във клубните сервизи дори и за крушка на фара ако бяха малко по-близо... За мое най-голямо съжаление са доста далеч....
Обещавам да ползвам търсачката макар че съм пробвал един два пъти но все ми връща някакви други резултати...
- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
дано линка който ти дадох ти е свършил добра работа.
Ок, като мислиш че ще счупиш нещо , просто прочети доста по проблема, ако го няма в търсачката пусни си нова темичка, виж какво ще ти отговорят, гледай мисли , после пак чети , и накрая като си наясно какво правиш и какво може да стане действай много внимателно. И после снимчици , та и другите неуки да се научат като имат мерак. Така де, 100 пъти мери , после режи ....
Ок, като мислиш че ще счупиш нещо , просто прочети доста по проблема, ако го няма в търсачката пусни си нова темичка, виж какво ще ти отговорят, гледай мисли , после пак чети , и накрая като си наясно какво правиш и какво може да стане действай много внимателно. И после снимчици , та и другите неуки да се научат като имат мерак. Така де, 100 пъти мери , после режи ....
- Волен
- Автомобил: 1996 Polo 6N
- Двигател: 1H
Смени си казанчето сам, кви са тея грешни пари за сервизи. На запален мотор и два три пъти пълен ляв десен и се обезвъздушава системата. Успех.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”