Смяна на габарити на пасат Б6?

Техническа и сервизна информация за Passat
k1xkc
Автомобил:
Двигател:

Смяна на габарити на пасат Б6?

Мнениеот k1xkc » Чет 01 окт 2009 14:08

Здравейте :)

искам да ви попитам няколко въпроси имам пасат ц3 Б6 2.0тди 2006 година 140кс.

Как мога да си сменя на пасата габъритите?
Трябва ли цялата броня да сваля за да мога да си сменя габъритните крушки?
И може ли да си сложа от гъбаритните крушки лед с по няколко малки крушки по тях без да ми свети бордовия компютър? ето един пример http://www.dek.bg/caraudio/Images/acc/xen-003.jpg (не съм сигорен че са точно тези но един приятел ми поръча едни крушки за които дадох 25лв. не знам дали са качествени тези?

благодаря ви предварително :)
поздрав
К1Х

Потребителски аватар
passat6
Автомобил:
Двигател:

Re: Смяна на габарити на пасат Б6?

Мнениеот passat6 » Чет 01 окт 2009 21:29

Колега, аз карам същия пасат и същата година. Преди около година и половина сложих ксенонови крушки на късите и поради несъвместимост на цветовете реших да сменя габаритите. За смяната не е нужно да сваляш бронята. Бъркаш от зад зад габаритната грушка и я сваляш чрез завъртане на цокъла, като стигаш до нея чрез проследяване на кабела. После самата крушка е на щипки. Проблема е, че като сложих светодиодна поради малката консумация компа я приема за изгоряла и изключва захранването към нея. Светва за секунди и угасва. Така и не реших проблема. Има крушки на хела, които светях бяло с нажежаема жичка, но не ги открих. Твойте са с повече диоди и ще имат по-голяма консумация, поради което може и да не ги регистрира компа. Пиши като ги сложиш.

k1xkc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот k1xkc » Пет 02 окт 2009 12:29

мерси за инфото.

6те пробвам така както ми описа.
само едно нещо: до габаритите стигам от страната на касите така ли? или баркам не6то.
и аз си сложих ксенон и определено видимостта е много по добре. (а и с тези големи лупи е перфектно)
като ги сложа 6те пиша какаф е резултата и какжо ми казва компютара.

поздрав

Потребителски аватар
passat6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat6 » Пет 02 окт 2009 20:02

Мисля, че не е от към късите а са отдебно най-встрани. Моите лед габарити бяха с по един диод, и за да не реагира компютъра ми предложиха да изведът от вън сегашните габарити, които да останат да светят към коша, а вътре паралелно на тях да свържат лед диодите. Не го направих, защото ми се видя тъпо и си карам още със старите. Иначе видимостта на ксенона е много подобра специално за пасата от тази на халогенните крушки. Светлината е еднородна и не се виждат "шарките" от нагреваемата жичка на обикновените крушки. Ще чакам да пишеш за резултата. Успех.

k1xkc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот k1xkc » Пон 05 окт 2009 9:01

здравейте,
пробвах с тези габарити на не стана вобще не и светнаха :(
не знам маи ще трябва да си стоят жълтите крушки... малко селско е но не знам как да се оправи гледах и по магазините но нямат бели оригинални диоди. :?

поздрав
К1Х

Потребителски аватар
passat6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat6 » Съб 10 окт 2009 20:21

Днес смених моите габарити. Сложих крушки на филипс, които са като обикновените, но са със синьо стъкло/не боядисан балон/, което при пускане на крушката свети бяло. Определено има голяма разлика с оригиналата крушка, като светенето е доста по-бяло. Като я съпоставиш с ксенона обаче, който въпреки 5000к свети в лилав оттенък заради лупите, определено има разлика. Пълно съвпадение обаче не може да се получи с никоя крушка или диод. Разлика ще има винаги. Не стои лошо, но пак има топъл жълтеникъв оттенък на фона на ксеноновата светлина. Крушките струват 10лв. двете и ги взех от сервиза на бул.България от дясно след светофара на Била в посока Бояна/стига се до там от България по Пирин и първата в дясно. Между другото, заглеждал съм габаритите и на други марки с оригинален ксенон, например пръстеновидите габарити на БМВ последните модели. Светят си в жълто с обикновени крушки, въпреки, че са с ксенон.

Потребителски аватар
passat6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat6 » Съб 10 окт 2009 20:27

забравих да кажа, че ги смених през калниците като се свалят двата винта по средата на кората на наставката и се бърга между калника и подкалника. По удобно е цокъла да се подаде от вътре на коша и от там да се смени крушката, а само монтажа става от долу тъй като при мен от към коша пречат баластите за бъркане. Отворите са най-от края и имат самостоятелен/трети/ маншон.

Emo877
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Emo877 » Сря 19 яну 2011 18:12

Колеги карам имам същият пасат с оригинален Би-Ксенон и тея жълтите габарити ме побъркват още когато имам време отивам да си взема, а колега можеш ли да кажеш точно какви са крушките..Благодаря предварително :banana

ltolev
Автомобил: VW Multivan T5
Двигател: AXE 2005

Мнениеот ltolev » Сря 19 яну 2011 20:05

Колеги, продават се диодни светлини за габаритите със съпротивления в тях, за да не ги приема компютъра на колата като изгоряли. Аз съм с такива вече шест месеца и нямам никакъв проблем. Един приятел ми ги купува тогава отнякъде тогава, но съм виждал, че в германския ebay се продават най-различни видове от този вид светлини. :wink:

Emo877
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Emo877 » Сря 19 яну 2011 20:17

ltolev написа:Колеги, продават се диодни светлини за габаритите със съпротивления в тях, за да не ги приема компютъра на колата като изгоряли. Аз съм с такива вече шест месеца и нямам никакъв проблем. Един приятел ми ги купува тогава отнякъде тогава, но съм виждал, че в германския ebay се продават най-различни видове от този вид светлини. :wink:

Колега дай малко повече информация за габаритите какви са що са...? И снимки ако може някои да качи ще е супер !! Благодаря ;)

ltolev

Мнениеот ltolev » Сря 19 яну 2011 20:32

Колега, LED-светлините, които моя приятел ми донесе са марка Blesk , китайски разбира се :lol: ....но поне засега светят добре. Ето един линк да погледнеш в ebay:http://cgi.ebay.de/XENON-LED-STANDLICHT-T10-W5W-VW-Passat-3C-/270609946941?pt=Autoteile_Zubeh%C3%B6r&hash=item3f019c193d

gancho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gancho » Чет 20 яну 2011 11:04

k1xkc написа:здравейте,
пробвах с тези габарити на не стана вобще не и светнаха :(
не знам маи ще трябва да си стоят жълтите крушки... малко селско е но не знам как да се оправи гледах и по магазините но нямат бели оригинални диоди. :?

поздрав
К1Х

Само да напомня-слагал си ДИОДНИ (полупроводник)лампи-в едната посока светят,в едната-НЕ
Пробвай-завърти ги(смени полюсите) и би трябвало да светят.
Какво беше казал бай Тошо едно време:"Тази година произвеждаме полупроводници,догодина-цели проводници" :banana

plamentrifonov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот plamentrifonov » Съб 29 яну 2011 18:33

Колеги видях че темата е подходяща и искам да попитам някои сменял ли си е лампите на халогените защото моята кола е с би-ксеноно но хологените също светят жълто ???

ltolev

Мнениеот ltolev » Съб 29 яну 2011 21:57

plamentrifonov написа:Колеги видях че темата е подходяща и искам да попитам някои сменял ли си е лампите на халогените защото моята кола е с би-ксеноно но хологените също светят жълто ???

Може би имаш предвид дали някой е слагал ксенон на халогените ли???.....или просто е сложил бяло светещи крушки?

Върни се в “Passat”