всеки служител на банка ли има достъп ,чрез името и егн-то на клиента до банковите му сметки...тоест да види какви транзакции,колко пари и какви кредити има...
бях на риболов с една компания ,в която имаше един лигльо,назначен наскоро в банка и той надълго и нашироко разправяше за някакви техни общи познати колко пари имат в неговата банка,цитираше сметки и суми т.н.-бил проверил в техния инфо масив...много неприятно впечатление ми направи,а друг е въпроса,че тази информация може да се ползва от престъпни елементи за изнудвания и т.н...
дали е възможно такава справка да направи всеки банков служител или тоя си измисля...
ако всеки бледен младеж с мътен абстинентен поглед или неуспяла фолкзвезда,междувременно назначени в банка може да види тази информация и после да се коментира публично -то това е много жалко...

Банкова тайна -въпрос към работещите в банки
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Банкова тайна -въпрос към работещите в банки
Във фронт офисите със сигурност може, нали точно това правят като отидеш при тях. В бек офиса е по-различно, зависи какво точно работиш. Ако въпросният льольо е от ПИБ и чак толкова те дразни - прати един имейл до централата като напишеш случката. Гарантирам ти, че ще обърнат сериозно внимание 

- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Зависи от нивото на достъп и програмата, но в общи линии почти всеки работещ в банката може да цъкне и да види къде, как, какво, защо. Пазят се логове и може да се види дали някой е бърникал за щяло и нещяло. 

не става въпрос от коя банка е,за принципа питах,не е от ПИБ,даже да го уволнят ,кой ще спре останалите несъвестни...просто се чудя как този дрисльо има достъп до такава информация...ама да не почваме старата песен ,че тук всичко е възможно...както и да е -неприятна работа...какво може да се направи-нищо...
- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
касиери, фронтофиси
имат
лесно се бърка
имат
лесно се бърка
- ACCELERATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
За съжаление имат достъп доста хора. И често тази информация попада не където трябва.. Например, някои „брокери“-досадници, които упорито звънят по личните GSM-и (които по принцип няма откъде да знаят), освен всичко, имат и учудващо точни познания за съдържанието на сметките на „жертвите“ си. Това би трябвало да е подсъдно, стига да може да се докаже.
- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
Бая народ има достъп до така наречената "лична и конфиденциална информация", мдам.
И то на който хич не му трябва...
За съжаление, юридически работата е почти опечена, защото в малките редове на договорчетата за откриване на сметки (това са всички договори в банката) си пише нещо от рода на:
"... с подписа си тук удостоверявам, че съм съгласен да предам личните си данни за обработка..."
и т.н.
Уел, юоу'р фуцкед!
Иди се разправяй после как, защо, кой, откъде ти притежава конф. инфото и го използва...
И то на който хич не му трябва...
За съжаление, юридически работата е почти опечена, защото в малките редове на договорчетата за откриване на сметки (това са всички договори в банката) си пише нещо от рода на:
"... с подписа си тук удостоверявам, че съм съгласен да предам личните си данни за обработка..."
и т.н.
Уел, юоу'р фуцкед!

Иди се разправяй после как, защо, кой, откъде ти притежава конф. инфото и го използва...

Имам приятел който работи в банка, той се шегува по следния начин..... ако отпред (на работното му място пред PC-то) пръднеш, отзад замирисва (там където е сървъра).
Всичко се следи от админите, номера може и да мине няколко пъти, но със сигурност ще им направи впечатление, ако някой постояно ти гледа транзакциите. Повечето банкови служители са неграмотни на тема компютри, опита им се свежда до работа им със съответните приложения и това е. Страх ги е, понеже всички знаят, че Big Bother is watching them
Този келеш като се хвали така на ляво и на дясно, много няма да изкара в банката, пък и нищо чудно да го осъдят, затова че злоопотребява с информация. Банковите служители подписват декларация или нещо от сорта за да пазят тайна, дори и след като са пенсионирани или уволнени-съкратени.
Другото вече както казаха е ниво на достъп.
Всичко се следи от админите, номера може и да мине няколко пъти, но със сигурност ще им направи впечатление, ако някой постояно ти гледа транзакциите. Повечето банкови служители са неграмотни на тема компютри, опита им се свежда до работа им със съответните приложения и това е. Страх ги е, понеже всички знаят, че Big Bother is watching them

Този келеш като се хвали така на ляво и на дясно, много няма да изкара в банката, пък и нищо чудно да го осъдят, затова че злоопотребява с информация. Банковите служители подписват декларация или нещо от сорта за да пазят тайна, дори и след като са пенсионирани или уволнени-съкратени.
Другото вече както казаха е ниво на достъп.
- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
Според мен няма как да не разполагат с тая информация. Като идеш утре в банката с лична карта и им искаш разпечатка как да ти я изкарат ако нямат достъп?
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
ACCELERATOR написа:За съжаление имат достъп доста хора. И често тази информация попада не където трябва.. Например, някои „брокери“-досадници, които упорито звънят по личните GSM-и (които по принцип няма откъде да знаят), освен всичко, имат и учудващо точни познания за съдържанието на сметките на „жертвите“ си. Това би трябвало да е подсъдно, стига да може да се докаже.
А и хиените дето черпят инфо от поднесените на тепсия данни от А Вписванията ???
с тази разпасана система се притеснявам от следния момент-някой ще прибере вместо мен детето ми от училище и не -няма да ми иска 1 милион,а ще каже-дай 40 000 ,ако не го искаш удавен на дъното на Тракиец...и аз ще кажа ,не мога да събера толкоз - а те ще кажат събери тази и тази сметка и се радвай ,че не ти искаме всичките 46 254,07 ст,които си скатал в банката...
- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
Не, че не си прав... Ама...
Кътай парите в дюшека дома и само ти ще си знаеш авоарите.
Тогава, обаче, ще трепериш от крадци.
Толкоз.
Кътай парите в дюшека дома и само ти ще си знаеш авоарите.
Тогава, обаче, ще трепериш от крадци.
Толкоз.
- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
kiko написа:с тази разпасана система се притеснявам от следния момент-някой ще прибере вместо мен детето ми от училище и не -няма да ми иска 1 милион,а ще каже-дай 40 000 ,ако не го искаш удавен на дъното на Тракиец...и аз ще кажа ,не мога да събера толкоз - а те ще кажат събери тази и тази сметка и се радвай ,че не ти искаме всичките 46 254,07 ст,които си скатал в банката...
Какво го спира да направи това и без да знае, че имаш 46 254,07? Достатъчно е да понаблюдава малко начина ти на живот и ще знае дали ще можеш да ги събереш. Сигурен съм, че и само 6 лева да имаш веднага ще ипотекираш някое жилище ако ти отвлекат детето и нямаш парите. Тъй че да чукаме на дърво и да не даваме повече идеи на неподходящи хора, които може да четат тук

- sportul
- Автомобил: Passat B5 Peugeot 407 RHR BVM6
- Двигател: RHR Delphi DCM
всеки служител има достъп до всички сметки и може даже да прехвърля от сметка в сметка , нали съм ги карал да ми го правят , и те без никъв проблем...
- feersum
- Автомобил:
- Двигател:
sportul написа:всеки служител има достъп до всички сметки и може даже да прехвърля от сметка в сметка , нали съм ги карал да ми го правят , и те без никъв проблем...
Всеки служител може да прехвърля от сметка в сметка?!?
Надявам се имаш предвид всеки служител на фронт офис...
Щото банката не е само 10-те човека на фронт офиса и касите. Те имат права да гледат и пипат по сметките... И горе-долу с това се изчерпва кой може да пипа по сметките. Иначе ако е само за гледане - доста могат да гледат. Кредитна администрация, кредитни специалисти, управление на риска, трежъри... Всички трябва да имат права да гледат, защото им влиза в ежедневната работа.
Това кой колко после плямпа е отделен въпрос.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”