Разход на Гориво
-
theultimate
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Re: Разход на Гориво
Бордовия компютър мери моментен разход. Ние говорим за среден разход на 100км пробег. А това се мери само и единствено по метода - сипваш догоре-след определен пробег пак догоре и смяташ; или ако имаш лампа за бензина гледаш кога ще светне пак. Всичко друго - книжки, компютри, стрелки и т.н са фалшива работа.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Бордовият компютър на Мк2 има възможност да мери и моментен и среден за определен трип или като цяло. Само дето ако е присаден на кола с различен от този двигател, който е бил донор ме съмнява да показва вярно точно разхода, иначе другите неща си ги показва точно - проверено е лично 
Колега, ако беше прочел правилно поста ми щеше да разбереш, че и аз съм на твоито мнение, особено що се отнася до преправяни неща

интересно при мен що свършва тунджата в резервоара щото моя борд комютър показва 0~0.1литра на 100км
метода е само този-зареждаш догоре,след 500км пак и смяташ
Колега, ако беше прочел правилно поста ми щеше да разбереш, че и аз съм на твоито мнение, особено що се отнася до преправяни неща

Последна промяна от stefan4o на Сря 16 сеп 2009 20:33, променено общо 1 път.
- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
интересно при мен що свършва тунджата в резервоара щото моя борд комютър показва 0~0.1литра на 100км 
- stelio_009
- Автомобил:
- Двигател:
какво разбирате от зареждане до горе
защото аз кат им кажа догоре те гледат да закрълят на точен лев
- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
мушкаш пистолета в отвора на резервоара,застопоряваш спусъка да се пълни сам,и той като се напълни сам изключва
- dokros
- Автомобил: SEAT TOLEDO 2000
- Двигател: 1.9 TDI ALH
- Контакти:
много просто , отиваш на някоя бензиностанция от рода на ШЕЛ или ОМВ и казваш -до горе,пистолетите са автоматични и когато се напълни резервоара до горе,спират сами
- CyBeR SoUnD
- Автомобил:
- Двигател:
най - добре е така 
- stelio_009
- Автомобил:
- Двигател:
dokros написа:много просто , отиваш на някоя бензиностанция от рода на ШЕЛ или ОМВ и казваш -до горе,пистолетите са автоматични и когато се напълни резервоара до горе,спират сами
а дали има разлика на пистолетите в различните бензиностанции
-
XmUrF
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Само дето на една бензиностанция може да тръгнат да обезвъздушават и да сипят повече, на друга - не. Може и веднъж като щракне пистолетът, да дръпнат малко и пак да тръгнат да пълнят и така докато малко или много развалят статистиката
.
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
XmUrF написа:Само дето на една бензиностанция може да тръгнат да обезвъздушават и да сипят повече, на друга - не. Може и веднъж като щракне пистолетът, да дръпнат малко и пак да тръгнат да пълнят и така докато малко или много развалят статистиката.
Трудно ли е да предупредиш човек да сипе само докато щракне, че ти трябва за статистика
- Batmirko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз пък меря докато изпищи да зареждам, мисля че е по достоверно от това дкъде ще ти напълнят... 

- galyaradeva
- Автомобил: Vw Caravelle 1998
- Двигател: VR6-140hp
- Контакти:
ДА се вклуча и аз във спора... Различните пистолети дори и на една и съща бензиностанция са със различна чувствителност и изклучват по различно време.Така че тудно ще се засече. Затова Мише си вземаш една бутилка сипваш си 1 литър бензин откачаш маркуча от резервоара и го слагаш в бутилкати при нормална за тебе скорост засичаш колко ще мине колата, и после смяташ със елката.Бнимавай да не се разлее горивото. Така много лесно ще хванеш и разхода при малко по спортно каране а и определено ще ти излезе по евтино отколкото да пълниш цял резервоар. За сравнение ще ти дам моя среден разход за 3989 кл. от Норвегия до Бг. 6.3л със скорост 120-130 спазвам ограниченията по магистралите.Обратния път при направен основен ремонт на двигателя сменен съединител и предница 8.9 за същите километри със скорост не повече от 100 със малки изклучения. Във момента нея карам че ми чука нещо из двигателчето. Чакам да ми дойде финансовата иджексия и ще я карам на майстор да го погледне.Надявам се да ми падне малко разхода.
Голф 3 комби 1.8 моно някаде около 80-90 кончета мисля че е.
Голф 3 комби 1.8 моно някаде около 80-90 кончета мисля че е.
- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
колега ти технически грамотен ли си?
какъв маркуч ще откача и да слага там бутилка
тя колата му е с бензинова помпа
то хубаво че си го докарал до 6.3 разхода ама аз да ти каза че бенца в българия няма нищоо общо с тоя от нервегия/европа
метода с пълненете на резервоара до горе е 99% точен,все пак може да си го напълниш баш до горе да се покаже от гърловината и така
аз за 5000км 60%градско и 40%извънградско съм ухарчил 338 литра което е 6.76 литра на 100км
и всеки път като зареждам догоре резервоара ми е тоя разхода с плюс-минус 0.3 литра на 100км
какъв маркуч ще откача и да слага там бутилка
тя колата му е с бензинова помпа
то хубаво че си го докарал до 6.3 разхода ама аз да ти каза че бенца в българия няма нищоо общо с тоя от нервегия/европа
метода с пълненете на резервоара до горе е 99% точен,все пак може да си го напълниш баш до горе да се покаже от гърловината и така
аз за 5000км 60%градско и 40%извънградско съм ухарчил 338 литра което е 6.76 литра на 100км
и всеки път като зареждам догоре резервоара ми е тоя разхода с плюс-минус 0.3 литра на 100км
- galyaradeva
- Автомобил: Vw Caravelle 1998
- Двигател: VR6-140hp
- Контакти:
Е грамотен съм но признавам... забравих че помпата е в резервоара. 
- actros1846
- Автомобил: AUDI A4 B5 1.9 TDI Avant Facelift
- Двигател: AFN 1999
Айде и аз да кажа нещо моя двигател е същия като на колегата, 1.4 моно кода АBD на двгто дава ми разход грацко около 7 - 9 л., а извън грацко ми дава към 5 - 6 л. гумите са 185/60/14
П.П. Говорим за нормално каране.
П.П. Говорим за нормално каране.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”