Лагери на предните главини - В3
- mitakadts
- Автомобил:
- Двигател:
Лагери на предните главини - В3
Изчетох доста теми за предни лагери, ама никъде не прочетох как да разбера кой лагер вие - ляв или десен, тъй като при мен виенето го чувам отпред, но не мога да определя дали е отляво или отдясно. Има ли начин да се провери това?
- lub0o
- Автомобил: Subaru Outback 2.5-05
- Двигател:
Re: Лагери на предните главини - В3
ами сваляш гумата и вартиш с рака диска и ще разбереш от коя страна е
лява дясна
лява дясна
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ако виенето е съвсем слабо трудно се чува - аз до сега като дойде накой при мен и казва - бе нещо вие, я кажи кво е и се качваме, той кара, аз слушам и така. Ако е много слабо виенето му казвам като почне да се чува по-силно да дойде, т.е. - карай си. Времето от момента, в който почнат да вият съвсем леко до момента, в който вече се чува силно и ясно е около 2000 - 3000км. поне по мои наблюдения. Ако искаш сега веднага да разбереш кой е и да го смениш можеш като караш повече време после да провериш дали има разлика в главините, дали някоя не се е нагряла повече ама не е сигурно. Можеш и друго да пробваш - намираш си наклонена улица, пускаш по инерция, опитваш се главата ти да е горе долу по средата на купето и слушаш. Айде и успех!!!
- mitakadts
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря колеги - проблема е решен.
-
- Автомобил: PASSAT B6 2.0 TDI
- Двигател: CBDC 2010
Това добре колега, но нямаше да е лошо да пишеш как се реши проблема.
- Stenly
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Проблема се решава с два нови лагера. Ако обърнете внимание на някой опаковки на лагери пише че трябва да се сменят и другия независимо дали вие или не. Това са части,които винаги по 2 се сменят
- mitakadts
- Автомобил:
- Двигател:
Проблема реших като смених и двата лагера.Иначе не можеш да си абсолютно сигурен.
- Snejoky
- R.I.P
- Автомобил:
- Двигател:
lub0o написа:ами сваляш гумата и вартиш с рака диска и ще разбереш от коя страна е лява дясна
Ще ти е малко трудно да завъртиш свободно диска.
Аз практикувам така:
Вдигам предницата на крик, от страната в която се съмнявам. Качвам се паля и включвам на скорост. Тази гума, която е във въздуха се върти и ако лагера вие, няма начин да не се разбере. Особено, ако пробвате и на двете колела по отделно, ще усетите разликата.
Друг начин да определите кой лагер вие:
Избирате си широка и права улица и тръгвате по нея. Започвате да криволичите на ляво-надясно. Ако вие ляв лагер, когато сте с десен волан, колата ляга на ляво и лагера спира да вие. Можете да пробвате в завой. Виещият лагер спира да вие, когато тежестта на колата падне върху него.