Една статия за нощните гонки

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Една статия за нощните гонки

Мнениеот maxpayne » Сря 07 окт 2009 9:24

Стори ми се достатъчно важна от гледна точка хората да имат едно на ум като минават вечер по посочените места. Аз лично специално на бул. Левски не съм виждал вечер безсмъртни.

Руска рулетка сред шофьори камикадзета се разиграва по столични булеварди. Печалбите са от 5000 до 10 000 лево. Играе се по централни кръстовища в столицата след полунощ, съобщава "Стандарт".

Всяка вечер фучат като луди на светофара на Околовръстното от Бояна към "Павлово", казват таксиджии. Те вече избягват зоните, където са игрите със смъртта. Друга лотария е да се кара в насрещното по еднопосочните участъци на булевардите "Васил Левски" и "Патриарх Евтимий". От КАТ признаха, че има скок на нощните катастрофи, когато по принцип няма трафик.
Наближи ли полунощ, избягвайте кръстовищата по Околовръстното в София, както и по бул. "Рожен" в "Надежда". Особено опасно е по пътя от Бояна към бул. "България". Не шофирайте по бул. "Васил Левски". Причината е зловеща - в малките часове на деня на тези места се разиграва игра на смъртта. Там почти всяка нощ има руска рулетка със залагания. Условието е да прелетиш с бясна скорост на червен светофар и да оцелееш.
На еднопосочния бул. "Васил Левски" пък условието е да преминеш участъка с газ до дупка в насрещното. Нищо, че може да убиеш нищо неподозиращ човек, разказват потресени таксиметрови шофьори. Най-страшно е на светофара на Околовръстното, който свърза Бояна с "Павлово" - ул. "Пушкин". Стартът е в Бояна, от където се засилват и с бясна скорост прелитат през убийственото кръстовище надолу към колелото в "Павлово". Същото е и в "Люлин" от тунела към "Билла" по бул. "Евлоги Георгиев" и на още места, където закъснели шофьори стават свидетели на безумието.
Освен прелитане на червен светофар и бясно шофиране в насрещното движение столичните камикадзета практикуват и "бомба в кръгово движение".Таксиджии са свидетели как безумците нощем летят в обратната на кръговото посока на Руски паметник. Обикновено парите са в брой и конкурентите слагат по 5 бона. Сеирджиите залагат отделно по-малки суми. Започват от минимум 100 лв. и стигат до хилядарки.
Мястото за руската рулетка се определя в последния момент и се обявява по нета или с SMS. Изтребителите на пътя логично избягват кръстовища с камери. Началната сума се определя от "банката", т.е. от човека, който държи парите. Той има и помощници. Веднага щом станат известни участниците, т.нар. стюарди минават сред зрителите и събират залозите. Участници твърдят, че "банката" са хора от казина, останали без клиенти в кризата, и заложни къщи. "Изкарвам по 2000, 3000 лв., като закъсам. Но се пускам само на скоростна отсечка на Околовръстното край Бояна. За руската рулетка с минаване на червено понякога се взимат и по 10 бона", твърди участник в "състезанието". В смъртоносните ралита участват всякакви коли. Има "Порше", "Ауди", БМВ, "Мерцедес", "Пежо" и какви ли още не.
В подобни гонки участват и мотористите. Именно при такова рали на Околовръстното загина 18-годишен моторист през юли. Трагедията се разигра малко преди 23.00 часа около бензиностанция близо до резиденция „Бояна". Мотористът карал с около 250-300 км/ч. (Виж линка)
През юни т. г. загина друг 19-годишен младеж в автородео след незаконно автородео по столичните улици около полунощ. Инцидентът е стана при Военна рампа на Илиенско шосе.
Нелегални авторалите със смъртоносни залози се провеждат и в други по-големи градове в страната. Рядко обаче пътните полицаи успяват да ги спрат.

Източник:dir.bg

Потребителски аватар
Aneto
Автомобил:
Двигател:

Re: Една статия за нощните гонки

Мнениеот Aneto » Сря 07 окт 2009 9:31

Те може и да са безсмъртни, но не се знае кой невинен ще утрепат.

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит
Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
Двигател: Много газ и всичко ток

Мнениеот yoan4o » Сря 07 окт 2009 9:31

Според мене прекаляват за пореден път тия журналисти!

А иначе ако е вярно - no comment!!!

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Сря 07 окт 2009 9:35

вече се събират и в ЛевскиГ на бул.Вазов mhihi

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Сря 07 окт 2009 9:38

Тия дето са го писали това са по-големи клюкарки и от таксиджиите. Няма нищо вярно. Егати продуханите мозъци... :screwy Какви ли не сензации търсят вече. Дори такива дето чули недочули и пишат глупости. И то на фона на човешки животи. :screwy

jims
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jims » Сря 07 окт 2009 9:40

-

Последна промяна от jims на Вто 10 юни 2025 12:27, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xalerrelax » Сря 07 окт 2009 9:41

Нека някой от този град да разкаже да ли е преувеличено или е самата истина,защото ако е така е брутално

Потребителски аватар
dermeister
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dermeister » Сря 07 окт 2009 9:42

:screwy Няма да се учудя.

Последна промяна от dermeister на Сря 07 окт 2009 10:01, променено общо 2 пъти.

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Сря 07 окт 2009 9:46

И на мене ми се е случвало на 5те кьошета да мина на червено вечерта с мръсна газ и то за без пари... Просто не загледах правилния светофар. И то точно на зеленото минаваше бакшиш. Ето как стават сензациите. :Mr Green Fun :screwy

Последна промяна от black` на Сря 07 окт 2009 9:49, променено общо 1 път.

eddyman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eddyman » Сря 07 окт 2009 9:47

Абе не знам гонки ли са, кви са, обаче по новите участъци няколко пъти така са профучавали покрай мен, че ми разклащат Пасата :drinking: да съм карал с 80-90

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Сря 07 окт 2009 9:51

хахахахаххахаха това след като даваха Бързи и Яростни по Нова през уикенда ли са го сатворили ....нищо вярно ...... дри 1% ...банки ХАХАХАХАХАХАХ 5000 лева АХАХАХАХАХАХА

Потребителски аватар
Scotty
Автомобил: Volkswagen Golf 4 GTI
Двигател: AGU

Мнениеот Scotty » Сря 07 окт 2009 9:51

Много преувеличено :screwy !Единнствено за мотористите е вярно но тва си е друга тема.А тия журналисти много Бързи и яростни гледат.

Потребителски аватар
BoromiR
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BoromiR » Сря 07 окт 2009 9:55

И аз съм на мнение , че повече е преувеличено . Вярно си е , че хората карат бързо , но руски ролетки , каране в насрещното ... Може и да има единични случей , но всяка вечер ... :wink:

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Сря 07 окт 2009 10:04

Дори и за мотористите. Вярно скоростта увлича. Но едва ли някой нарочно ще се блъсне с мотор в друго нещо или в човек както са писали тия, още повече за пари. :screwy Аз примерно с 20-30км.ч съм удрял кон и то никак не нарочно или заради скорост, а просто изскача нещо пред тебе. Последствията също можеха да бъдат фатални. Просто на никой на две гуми да не му се случва. Да не говорим, че по тия наще "европейски" пътища има всякакви препятствия, че дори и с кола може да хвърлиш топа за нула време както и да караш. Що не написаха как камъни затрупват сумати невинни хора по Е79 заради махнатите мрежи от откраднатите пари, ми такива измишльотини. :bishop

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Сря 07 окт 2009 10:23

За тея дето се дърпат,не зависимо къде по столичните улици и булеварди,а не на пистата кудето им е мястото,трябва строги наказания.
Конфискуване на колата,взимане на книжката до живот,и парична глоба равняваща се на 10 пъти стойниста на колата с всичките и екстри и обурудване.Като му вземат на някой няколко десетки(да не казвам повече) хиляди ще го питам дали ще иде пак на светофара да се дърпа. :screwy

Върни се в “ОФФ-Топик - други”