Проблем ли е липсата на маркиране при Каско?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем ли е липсата на маркиране при Каско?

Мнениеот VWGT » Сря 07 окт 2009 9:52

Я един такъв въпрос, този стикер дето го слагат на вратите, задължителен ли е? Никъде не пише да не се маха стикера, пък мен ме дразни ... Досега нямах стикери, ама смених застрахователя и ми сложиха, маркировка имам само по прозорците, повече не ми и трябва.

Потребителски аватар
passenger
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passenger » Чет 08 окт 2009 9:03

Ами прочети си условията по полицата. Както казаха по-горе за някой застрахователи са задължителни.
Не схващам как може да те дразни едно стикерче, освен ако не са го лепнали точно пред теб, ама ти си знаеш. Но не се обаждай по телефона да питаш може ли да го махнеш а си прочети полицата.

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит
Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
Двигател: Много газ и всичко ток

Мнениеот yoan4o » Чет 08 окт 2009 9:11

VWGT написа:Я един такъв въпрос, този стикер дето го слагат на вратите, задължителен ли е? Никъде не пише да не се маха стикера, пък мен ме дразни ... Досега нямах стикери, ама смених застрахователя и ми сложиха, маркировка имам само по прозорците, повече не ми и трябва.

Ако го махнеш как ще разберат застрахователите?! mhihi :да:

Действай щом те дразни и тва е! Ако ти вдигнат колата никой не може да докаже, че крадеца не е махнал стикерите!

Потребителски аватар
bucata88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bucata88 » Чет 08 окт 2009 9:54

Колеги от тази година маркирането и лепенето на стикери не е задължително.Крадците не ги интересува дали е застрахована дали не е, ако са ти харесали колата зимат я и не се съобразяват с никои, Армеец от тази година са доста силни и имат голям ръст в продажбата на каска.Няма да ви обяснявам как съм се смял като отидох в армеец да маркирам колата на моита и тия ми викат слойи е тоя един екземпляр в джапката и винаги там трябва да седи, ако я откраднат да видели джамбазите че колата е застрахована при тях, и на мобилната група да я представяш ако имаш събитие.Почувствах се като в началото на 90те - Мутренските години. :applause: От както повечто застрахователи махнаха маркировка и стикери, няма нито покачване нито спадане на кражбите, един вид кражби винаги ше има, ако ще на тавана да ти пише застрахован съм.Гледал съм няколко маркетингови проучвания точно за маркирането, тъй като работя в застрахователна фирма, при това една от най- големите.Каква е идеята, няма маркировка съответно няма допалнителни 40- 60лв за маркиране, което най често се извършва от трета страна, тоест друга фирма.За 600000коли по 40 лв = на 24 милионана година отиват в тия фирми от една горе доло силна компания само за маркировка.Сами си правете сметка, тъй като на някой компании маркировката им влиза в цената , на други си я плащатате допълнително.Махането на маркировката е с цел на клиента да му е по ефтино тъй като проучванията показват че махането на маркировката не оказва абсолютно никакво влияние върху кражбите, нито се крадат повече немаркирани автомобили, даже има наблюдение че коли се крадат от всички компании почти еднакво, има някой изключения, но не мога да ви ги споделя тъй като информацията е конфиденциална.Ако решат да я крадат не им пука при кой си застрахован колите до 20000лв, след като бъде открадната, бива за по малко от 48 часа разглобена и трагнала по мрежата за продажба на части- няма намиране!Май бая се разписах :horror:

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Чет 08 окт 2009 10:30

пулни глупости mhihi mhihi
зад дадена маркировка седи някой който отговатя тези коли да не изчезват!
друг е въпроса че само зад маркировката на Армеец има реално някой който пази колите :wink:

и кво като Булстрад маркират в Бул инс :wink: сцепват ги от кражби :wink:
в секюри марк маркират няколко ЗК но това не е гаранция че им пазят колите :wink:
има ЗК дето си лепят някви лепенки но реално няма никой зад тях и ЗК си поема негативите с кражбите :wink:

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Чет 08 окт 2009 13:24

bucata88 написа:Колеги от тази година маркирането и лепенето на стикери не е задължително...

аз пък днес застраховах наново Половера и се наложи да го маркирам - досега не беше. от SDI ми казаха, че изискването е от тази година и е задължително. може да има нещо общо и с набора на Половера или със застрахователя (Булстрад), но все пак се разделих с 40 лв. :Mr Green Fun

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Чет 08 окт 2009 15:58

вижте са, маркирането си е един вид кръвнина за мутрите в бизнеса, напълно безмисално, но препоръчително-задължително, и рабира се, че е проблем ако не си маркиран, това си е проблем за десетки милиони левове ... а в действителност ми надраскаха 4-те стъкла, сложиха 2 лепенки и готово, сега цялата кола е по-сигурна, защитена и маркирана :lol: смех

Сега тука чувам за последната екстра, да си носим в жабката екзепляра от маркировката, щото в тия гладни години не подбират, нали, и ако случайно се объркат и ти вземат колата, после да ти я върнат :))) че за какво да ми я връщат, след като така или иначе е застрахована на задължителна и дебела цена ... да де, ама дебел е само дедовия ... тия пари ще ги видиш, ама друг път.

Така че, плащай си каското, маркирай си колата (радвай се, че не е по-скъпо), за да ти е мир на главата!

:bishop

/лепенките не са задължителни, маркировката реално е пореден номер, под който си заведен в някакъв регистър, че си си платил членския внос, на запад така си маркират добитъка/

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”