Загуба на мощност, огромен разход на масло

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
djdaka
Автомобил: VW Tiguan R-line
Двигател: CUV 150hp

Re: Загуба на мощност, огромен разход на масло

Мнениеот djdaka » Вто 06 окт 2009 17:15

Kuncavia написа:......... за 1-2 минути изтича към 300 мл масло. От какво може да е....
Поздрави.

Колега имаше ли някакви симптоми за "отиващо " турбо - виене, свирене, загуба на мощност преди да се скапе?
Колко ти беше разхода на масло ?

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Вто 06 окт 2009 23:00

djdaka написа:
Kuncavia написа:......... за 1-2 минути изтича към 300 мл масло. От какво може да е....
Поздрави.

Колега имаше ли някакви симптоми за "отиващо " турбо - виене, свирене, загуба на мощност преди да се скапе?

за две години имам 11 с4упени турбини-единствено на 3имаше признаци за проблем-на останалите им се късаше оста от веднъж,така 4е не е гаранциия 4е турбината си казва 4е е тръгнала
п.с 4исто нова турбина не издържа и три седмици.............

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Автомобил: Golf MK1 Cabrio
Двигател: 1600 cc
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Сря 07 окт 2009 8:59

djdaka написа:
Поздрави.

Ми по пътя нямаше ядове, единствено преди тва губеше компресия и хвърляше масло през картерните газове и имаше съмнение за сегменти, но май турбото испревари... Чака в Петък ще я прегледа "доктора" :drunk

Баткоф УМРИ !!!

Последна промяна от Kuncavia на Нед 11 окт 2009 13:06, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko1978 » Сря 07 окт 2009 10:17

Kuncavia написа:
djdaka написа:
Поздрави.

Ми по пътя нямаше ядове, единствено преди тва губеше компресия и хвърляше масло през картерните газове и имаше съмнение за сегменти, но май турбото испревари... Чака в Петък ще я прегледа "доктора" :drunk

От изчетеното дотук си мисля, че все още турбото не трябва да го "погребвате".Проблема според мен си го описал- картерните газове и сегменти.Сипи ново масло и изведи в една бутилка маркуча за картерните газове и виж какво ще се случва.Преди време имах един случай при подобни условия ми напълни с 1.5л. масло въздушният филтър.Сигурно всичко ти е в масло- въздуховоди,кулер и накрая турбото, което изкарва всичко през ауспуха.А ако сложиш ново турбо и не се оправи???? :shock :banghead:

Потребителски аватар
rado_mit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rado_mit » Чет 08 окт 2009 11:46

nasko1978 написа:..........Сигурно всичко ти е в масло- въздуховоди,кулер и накрая турбото, което изкарва всичко през ауспуха.А ако сложиш ново турбо и не се оправи???? :shock :banghead:

.. колега .. попадне ли масло в цилиндъра при загрял двигател се детонира заедно с нафтата и става "салата" death ..

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko1978 » Чет 08 окт 2009 12:50

rado_mit написа:
nasko1978 написа:..........Сигурно всичко ти е в масло- въздуховоди,кулер и накрая турбото, което изкарва всичко през ауспуха.А ако сложиш ново турбо и не се оправи???? :shock :banghead:

.. колега .. попадне ли масло в цилиндъра при загрял двигател се детонира заедно с нафтата и става "салата" death ..

И това ли ти е отговора на проблема на колегата, а??? А как хората карат с трансформаторно масло и не им експлоадират колите.Аз не съм майстор, ама малко ме дразнят такива надути отговорчета:
- Мисля,че е турбото........... :roll: и толкова.Колегата търсии решение! :dummy:

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Чет 08 окт 2009 13:09

Хората карат с трансформаторно мосло но подаването му е контролеруемо.

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko1978 » Чет 08 окт 2009 13:42

Andonov написа:Хората карат с трансформаторно мосло но подаването му е контролеруемо.

Разбирам те."Горивото" си минава през помпа, дюзи и т.н., а при колегата, колата се "дави" в масло.Просто ми се иска някой ако знае да го обясни по подробно,а не да се хвълят догатки във въздуха. :да:

Потребителски аватар
rado_mit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rado_mit » Чет 08 окт 2009 16:30

nasko1978 написа:И това ли ти е отговора на проблема на колегата, а??? А как хората карат с трансформаторно масло и не им експлоадират колите.Аз не съм майстор, ама малко ме дразнят такива надути отговорчета:
- Мисля,че е турбото........... :roll: и толкова.Колегата търсии решение! :dummy:

и аз не съм механик колега .. само съм ял дървото .. и споделям .. казуса е разискван многократно .. мъката си съм излял тук > http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=24&t=94706&start=15&hilit=%D1%84%D1%80%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B0
П.С. . лека корекция в тона .. няма да е излишна .. за точни "диагнози" .. има сервизи .. тук пишат собственици и любители на VW .. които могат да споделят .. не да дават диагнози

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko1978 » Чет 08 окт 2009 16:57

Извинявам се , ако тона ми е бил неприличен.Темата ти съм я чел, но съм я забравил.Пак казвам, че искам да споделяме, а иначе майстори-мърлячи много. :да:

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Чет 08 окт 2009 22:29

В крайна сметка 1600 лв за турбо... честито на печелившите ... Ебаси ташака. Поне е само това, сегментите са си наред (Преди хвърляше масло през картерните газове, и се предполагаше че са сегменти, явно е било турбото и накрая му дойде времето...)

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Чет 08 окт 2009 22:47

Така и неразбрахме кой вариант на 1.9 TDI си предполагам PD или 130 или 150к.с като гледам цената за турбото :roll: ?

Потребителски аватар
theraven
Автомобил: Golf Mk4 Sport Edition
Двигател: SDI
Контакти:

Мнениеот theraven » Пет 09 окт 2009 10:59

И на 115 коня е толкова. Може би щото е с колектора.

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Съб 10 окт 2009 13:28

Ми 110 коня, ама му дадох 2 варянта на турбо да провери:

GT1749VB (VNT17) – Това е турбина от ARL (150 коня ПД) или BPX (160 коня ПД) мотор.
Тази турбина държи натоварване до 1.7 бара (дори повече). Намира се много рядко и се произвежда само с отляти колектори.

GT2056V (VNT20) – Това е турбина от 2.5 ТДИ V6 мотор. Класика е при много напомпаните ТДИ тунинг мотори. Държи си спокойно на 1.6 бара налягане.

Ама ще видим като го докарат, дано не е оригиналното, ама в краен случай кво да се прави :drunk Ако е 1 от тези 2-те поне ще е играчка, ще има доста освежаване да му се направи mhihi

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Съб 10 окт 2009 14:35

Докараха Golf-чето, не е ясну кво е турбото, но старото е бил останал само корпуса, оста се е счупила и чарковете къде са отишли... един господ знае :drunk

Върни се в “Дизелови агрегати”