Айде и аз да се включа в старата тема за разхода на маслото.Моя Пасат В4 1Z от както го карам ще стане почти на 2 години при мен ,за които съм навъртял над 30000км.Сменям маслото на около 7000-8000 км.Първият път като го смених му сложих 10В40(Фюш Титан мисля че беше,продават го в Ауто+) и за 8000 км съм му долял около 800 гр.

.Викам си яйдееее изгорях.После ми изпадна Кастрол 5В40 специално разработено на П.Д. мотори(от Балкан стар в 1л.бутилки запечатано).3000 км без да мръдне от щетака и после започна да го хапва.Слагал съм сигурно 4/5 пъти от него и разлика в разхода на масло няма(при него беше около 600гр за около 8000км).Сега в момента съм с руско масло ЛУКСОИЛ което вече е за смяна и съм долял пак около 600гр и мисля да продължавам да слагам от него(все пак 5л. туба е 28 лв за полусинтетика 10В40,което мисля че отговаряше на критериите на Фоксваген за масла) при положение,че няма разлика в горенето на масло.
П.П.За мен в БГ всичкото масло което се вкарва,като качество е на едно равнище и за това мисля,че няма смисъл от това да давам 60 лв за 4л туба,при пложение че 5л е на 2 пъти по-ниска от него+1л отгоре.
Сега ще се почне "Ама то това представяш ли си на какво качество е щом е на тази цена?"
Аз лично имам наблюдение над това масло,защото карах Пасат Б2 1,6Д 1986г. и от това масло най-малко ми харчеше от каквото и друго да съм му слагал.Тогава го взимах 15 лв за 5л 15В40

и после изчезна от пазара за около 3-4 години,но вече пак го има за моя радост